Jumaat, 26 Ogos 2022

Cara FIX Duplicate without user-selected canonical Blogspot

Cara FIX Duplicate without user-selected canonical Blogspot

Bagaimana cara mengatasi masalah Duplicate without user-selected canonical pada google search console untuk plaftorm Blogspot blogger? berikut adalah cara fix cara fix Duplicate without user selected canonical

Namun sebelum itu, saya mahu terangkan sedikit mengenai kenapa berlakunya masalah Duplicate without user-selected canonical pada google webmaster ataupun google search console. Hal ini berlaku kerana google tidak dapat menentukan mana satu url untuk sesebuah artikel. Sebab Itulah google akan mengkategori artikel anda TIDAK DIINDEX dengan alasan Duplicate without user-selected canonical.

Mungkin anda tertanya-tanya, kenapa google tidak dapat menentukan mana satu url untuk sesebuah artikel kita? kerana post kita tidak dipasangi Canonical. Jadi bagaimana cara mengatasi masalah ini?

Bagaimana cara mengatasi masalah Duplicate without user-selected canonical Untuk Blogger?


1. Pertama, Pada halaman utama Google Search console. Pergi ke Index - Pages.

Gambar Cara Fix masalah Canonical


2. Selepas itu, pilih Duplicate without user-selected canonical.

Gambar Cara Fix masalah Canonical

3. Pilih senarai Url yang anda ingin baiki - Klik INSPECT URL.

Gambar Cara Fix masalah Canonical

4. Selepas itu. Pergi ke blogger - Cari dan edit post yang anda ingin pasangkan Canonical. - Edit as HTML.

Gambar Cara Fix masalah Canonical

5. Copy script dibawah ini dan tukarkan url LINK-POST kepada URL blog posts anda.

<link rel="canonical" href="LINK-POST" />
<link rel="alternate" media="only screen and (max-width: 640px)" href="LINK-POST" />

6. Paste code tersebut di paling atas, lihat contoh seperti dalam gambar dibawah ini. Kemudian klik UPDATE.

Gambar Cara Fix masalah Canonical

7. Selepas itu, Kembali ke google search console. Klik INSPECT.

Gambar Cara Fix masalah Canonical

8. Akhir sekali, klik REQUEST INDEXING.

Gambar Cara Fix masalah Canonical

Begitulah cara mengatasi masalah Duplicate without user-selected canonical pada google search console untuk plaftorm Blogger / blogspot. Semoga tutorial ini bermanfaat untuk anda disana dan jangan lupa untuk rate rating blog saya dibawah ini. Terima kasih.

Rabu, 24 Ogos 2022

Tips Penting Submit Sitemap Jika Atrikel Kita Sudah Mencapai 150

Tips Penting Submit Sitemap Jika Atrikel Kita Sudah Mencapai 150

 Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Hari ini saya nak kongsikan kepada anda mengenai tips submit sitemap jika atrikel anda sudah mencapai 150. Kenapa ini penting? baca atrikel ini dan fahami cara penggunaan nya.


Tips Penting Submit Sitemap Jika Atrikel Kita Sudah Mencapai 150:


Mengapa ini penting? kerana dengan adanya tips ini. Blog anda terindex dengan cepat, mala boleh dijadikan sebagai langkah berjaga-jaga agar perfomance blog anda stabil. 


Untuk makluman, submit Sitemap sahaja tidak cukup ya! sama juga seperti lumrah manusia bekerja. Jika seorang sahaja yang buat kerja, LEMBAP kerana seorang sahaja. Kita perlukan ramai pembantu dia agar pantas buat kerja. Ibarat seperti begitulah google search console ini. Jadi bagaimana cara Submit Sitemap Jika Atrikel Kita Sudah Mencapai 150? berikut adalah tutorial dia:


Pertama, copy url dibawah ini dan tukarkan gdonvideo.com kepada domain anda.


https://www.gdonvideo.com/sitemap.xml?page=1


Selepas itu, pergi ke google search consolesitemap ⟶ dan paste dekat ruangan submit sitemap.

Tips Penting Submit Sitemap Jika Atrikel Kita Sudah Mencapai 150

Seterusnya, lakukan perkara yang sama dengan menambahkan sitemap dibawah ini. 


https://www.gdonvideo.com/sitemap.xml?page=2


https://www.gdonvideo.com/sitemap.xml?page=3


https://www.gdonvideo.com/sitemap.xml?page=4


https://www.gdonvideo.com/sitemap.xml?page=5


https://www.gdonvideo.com/sitemap.xml?page=6

Setiap sitemap page 1 ini mempunyai kapasiti sebanyak 150 sahaja. Jadi jika artikel anda mempunyai 300 artikel. Anda mesti tambahkan lagi sitemap page 2,3. Semoga tutorial ringkas ini membantu anda disana. Terima kasih!
Free Download Lord of the Rings - The Rings of Power Full Movie HD

Free Download Lord of the Rings - The Rings of Power Full Movie HD

Free Download Lord of the Rings - The Rings of Power Full Movie HD


The Lord of the Rings: The Rings of Power is a series that will air from September 2, 2022.  The setting of the series is set thousands of years before the events of The Hobbit and The Lord of the Rings. The series also stars Morfydd Clark, Nazanin Boniadi, and Peter Mullan..


The Rings of Power tells the story of a number of rings that have superpowers. The ring is owned by the Elves, the dwarves, the human nation, and one is owned by the Dark Lord named Sauron. Although it was originally peaceful, the rise of Prince Sauron and the fall of the island of Numenor made the situation change.


Free Download Lord of the Rings - The Rings of Power Full Movie HD:

Get the mkv movie The Lord of the Rings: The Rings of Power file here for free in hd quality format. click the link below.



or if the link above is broken. Please use the altinative link below. TQ
ddsds

https://carapedi.id/eLauz


If you have any questions, additions etc. please leave a comment below. Thank you! #gdonvideo Free Download Lord of the Rings - The Rings of Power Full Movie HD.

Rabu, 10 Ogos 2022

Jawatan Kosong Pengambilan Pekerja KFC Tambunan

Jawatan Kosong Pengambilan Pekerja KFC Tambunan

 Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Ok hari ini just mau bagi info sikit mengenai kerjaya. Berita baiknya adalah jawatan kosong pengambilan pekerja untuk KFC Tambunan Sabah 89657.



Jawatan Kosong pengambilan Pekerja KFC Tambunan:


KFC Tambunan sekarang ini masih dalam proses pembinaan dan mereka buat persediaan awal untuk mengambil pekerja KFC Tambunan yang mana akan dibuka tidak lama lagi. 


Jika anda melihat artikel saya ini, anda mungkin masih belum terlambat untuk membuat permohonan! Jadi, pada tanggal 13/08/2022 hingga 15/08/2022 jam 10pagi. Siapa-siapa yang ingin mencari kerja, cuba lah nasib anda untuk interview di bangunan KFC tambunan (dalam proses pembinaan) bersebelahan dengan restoran rafizza Tambunan.


Jadi kepada yang mungkin tidak sempat hadir pada tarikh berikut. Jangan berputus asa. Sila daftarkan diri untuk berhubung dengan mana-mana pihak berkenaan KFC Tambunan kerana mereka masih lagi memilih pekerja-pekerja mereka untuk bekerja sebagai KFC Tambunan.


Syarat-Syarat Kelayakan:

  • Berumur 18tahun keatas.
  • lengkap Vaksin.
  • Tiada kecacatan.

KKN Di Desa Penari Bluray Kualiti Link Google Drive

KKN Di Desa Penari Bluray Kualiti Link Google Drive

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Hari ini, saya baru beli DVD movie KKN Di Desa Penari dan perhhh. memang hebatlah film tu. Dan pada kesempatan ini juga, saya akan kongsikan kepada anda film KKN DI DESA PENARI ini secara percuma dan berkualiti full HD lagi melalui link server yang teramat pantas supaya cepat didownload dan ditonton!

KKN Di Desa Penari Bluray Kualiti Link Google Drive

KKN Di Desa Penari Bluray Kualiti Link Google Drive:


Berikut adalah link untuk film KKN Di Desa Penari kualiti bluray ORIGENAL as DVD file. Namun, saya ada notis disini. Sebelum anda dapatkan link sebenar. Anda harus melintasi iklan yang telah saya terapkan dalam link ini. Senang saja guys, just layan iklan je, tak perlu bayaran 1sen pun. OK? berikut adalah link nya:


  • File Size: 2.3GB
  • File Name: KKN-Di-Desa-Penari.mkv
  • Server: Google Drive

Download


Semoga anda terhibur. Sekian dan terima kasih! free download gratis percuma KKN Di Desa Penari Bluray Kualiti Link Google Drive gdonvideo.

Testimoni Pendapatan Winbox Saya Pada Bulan July

Testimoni Pendapatan Winbox Saya Pada Bulan July

Hi. salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Okey hari ini, saya nak share kepada anda mengenai testimoni pendapatan winbox saya sebagai agent. Mesti korang pun nak tahu kan Berapa pendapatan sebagai agent winbox?
 
Testimoni Pendapatan Winbox Saya Pada Bulan July:

Nak jadi Agent winbox ini tidak susah ya guys. Tak susah seperti mana agent platform-platform yang lain. Yang penting anda kena rajin buat promoter untuk link anda. Tak perlu keluarkan modal. Okey! berikut adalah screenshot pendapatan winbox saya pada bulan JULY.

Berapa pendapatan sebagai agent winbox


Berapa pendapatan sebagai agent winbox



Pendapatan agent winbox saya pada bulan ini ada kenaikan sedikit sebab saya ada daftarkan akaun winbox saya under id saya sendiri dan meraih kemenangan slot sebanyak RM14k. whuuh. Syukur guyss.

Jadi kepada anda yang ingin mahu pendapatan seperti saya. Boleh Pm saya dan saya akan tolong anda daftarkan akaun winbox. Klik link dibawah ini untuk dm ya guys via whatsapp:

PM ADMIN

Selasa, 2 Ogos 2022

Lirik Lagu Imran Said - Kopuruan Kampungku

Lirik Lagu Imran Said - Kopuruan Kampungku

Kopuruan  Kampungku wallpaper

Berikut adalah lirik lagu dusun IMRAN SAID - KOPURUAN KAMPUNGKU KARAOKE by #SINDING707

TAKAD-TAKADON KU O RALAN
KOSIGAMPOT ID NULUHON
KORIKOT ID LASAHON MUNDORONG POD ORUHAI
POPOTINGKOD DO HINUYAN


OTINGKOD NOPO O HINUYAN
TILOMBUSON NO TI PANAU
MAYA ID RALAN DO HUMAMAD
KAWAYA-KAWAYA ID TONDIRAN


KATALIB ID TONDIRAN KOBONTOL KOKUBANGAN
NOKOYONON POKIKONG KORUNGAN
ODOI ARAMAI KALALANGADAN
KOPURUAN HITI'D KAMPUNG KU

~~~~~~~~INTRO

OTINGKOD NOPO O HINUYAN
TILOMBUSON NO TI PANAU
MAYA ID RALAN DO HUMAMAD
KAWAYA-KAWAYA ID TONDIRAN


KATALIB ID TONDIRAN KOBONTOL KOKUBANGAN
NOKOYONON POKIKONG KORUNGAN
ODOI ARAMAI KALALANGADAN
KOPURUAN HITI'D KAMPUNG KU

Official music video oleh penyanyi Imran Said belum dikeluarkan. Namun, sudah ada yang cover lagu ini iaitu Airul. Semak video dibawah ini kalau mau dengar dan jangan lupa untuk subscribe ya: