Cara Mendapatkan e-Tunai Rakyat RM30 TNG eWallet

Cara Mendapatkan e-Tunai Rakyat RM30 TNG eWallet

Baru-baru ini, tular mengenai pemberian kredit sebanyak RM30 secara percuma kepada semua mereka yang mempunyai akaun dompet elektronik iaitu Touch n Go eWallet (TNG eWallet) dan BoosApp.

Program e-Tunai Rakyat ini adalah sebahagian daripada langkah-langkah Belanjawan 2020 yang diumumkan oleh Kementerian Kewangan Lim Guan Eng pada 11 Oktober 2019 lalu. Jadi, kenapa kita diberi kredit ini secara percuma? anda boleh semak di halaman ini untuk lebih terperinci:

Dalam conten ini, saya akan kongsikan kepada anda mengenai Bagaimana Cara Kita Mendapatkan e-Tunai Rakyat sebanyak RM30 ini di aplikasi Touch n Go eWallet (TNG eWallet) secara bertulis dan bergambar di sini gdonvideo.com.

Cara Mendapatkan e-Tunai Rakyat RM30 TNG eWallet:

Bagi mereka yang belum mempunyai aplikasi dan akaun Touch n Go eWallet (TNG eWallet) ini. Anda boleh rujuk tutorial video dibawah sini:


Jika anda sudah mempunyai akaun TNG eWallet ini, anda hanya perlu follow step dibawah ini untuk cara mendapatkan e-Tunai Rakyat RM30 di aplikasi (TNG eWallet).

Cara Mendapatkan e-Tunai Rakyat RM30 TNG eWallet
  • Pertama, buka aplikasi TNG eWallet anda.
  • Klik pada banner di bahagian e-Tunai Rakyat.
  • Klik Button Claim now!.
  • Pilih Malaysia ➝ ID type pilih MyKad ➝ Klik button Take ID Photo ➝ Gambar IC anda.
Cara Mendapatkan e-Tunai Rakyat RM30 TNG eWallet
  • Seterusnya, klik button Let's Go dan ambil gambar selfie anda.
  • Selepas itu, lengkapkan butiran-butiran yang berikut dan klik Submit.
  • Tunggu dalam 2 atau 3 hari untuk proses pengesahan identiti.
Jika sudah disahkan identiti anda. Buka semula aplikasi Touch n Go eWallet ➝ klik Clam now pada banner e-Tunai Rakyat ➝ klik button Clam Now!

Begitulah cara mudah untuk kita mendapatkan kredit percuma dari e-Tunai Rakyat sebanyak RM30 menggunakan aplikasi Touch n Go eWallet (TNG eWallet). Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, penambahan, hal-hal lain dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Sekian dan terima kasih.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Link Download Kebaya Merah Full Hd Tanpa Iklan Di Mediafire

KKN Di Desa Penari Bluray Kualiti Link Google Drive

Senarai IP proxy Free (copy paste je)