Cara Terbaru Daftar myBSN Online Banking

Cara Terbaru Daftar myBSN Online Banking

Assalamualaikum semua, hari ini saya akan kongsikan kepada anda mengenai "Bagaimana cara Terbaru Daftar myBSN Internet Online Banking" disini Gdonvideo.com secara bertulis dan bergambar.

Walaupun tutorial cara daftar MyBSN ini sama seperti atikel saya sebelum ini https://www.gdonvideo.com/2018/04/tutorial-cara-daftar-mybsn-internet-online-banking.html 
Namun pada kali ini, ia mempunyai sedikit perbezaan kerana myBSN 2020 ini telah membuat kemas kini dari segi template asal untuk cara daftar myBSN.

So, bagaimana cara daftar mybsn online internet banking ini? folow the Step:
  1. Pertama, pergi ke ATM BSN.
  2. Masukkan Card BSN anda ➞ pilih bahasa Melayu ➞ Password.
  3. Kemudian, pilih Perbankan SMS/Internet ➞ Pendaftaran Internet.
  4. Selepas itu, daftarkan nombor telefon anda jika belum didaftarkan kerana ia sengat penting untuk *request OTP nanti.
  5. Selepas itu, cabut card anda ➞ balik rumah ➞ buka laptop / computer ➞ gunakan browser chrome / firefox ➞ masuk ke laman sesawang myBSN First Time Registry. Boleh klik button dibawah sini untuk halaman pendaftaran.

Pilih Accept dan klik Next.
Cara Terbaru Daftar myBSN Online Banking

Selepas itu, lengkapkan butiran-butiran yang diperlukan di Step 1. Manakala di step 2 pula, masukkan nombor kad pengenalan anda di bahagian New Ic Number sahaja. Seterusnya, klik Next.
Cara Terbaru Daftar myBSN Online Banking

Lengkapkan butiran yang berikut, contohnya seperti ini:
Username: GdonVideo2020
Password: Gdon2020

Selepas itu, klik Request OTP dan code sebanyak 6 angka akan dihantar ke nombor telefon anda secara SMS. Masukkan Code tersebut di bahagian OTP Number ➞ pilih gambar dan klik Submit.
Cara Terbaru Daftar myBSN Online Banking

Begitulah cara untuk kita daftar myBSN Online internet Banking. Jika anda mempunyai masalah seperti dalam gambar rajah dibawah ini. Anda boleh rujuk di halaman ini:
https://www.gdonvideo.com/2020/01/cara-mengatasi-bsn-otp-request.html

Cara Terbaru Daftar myBSN Online Banking

Jika anda mempunyai sebarang persoalan, penambahan, hal-hal lain dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Sekian dan terima kasih! semoga membantu..

0 Ulasan

Catat Ulasan

Post a Comment (0)

Terbaru Lebih lama