Cara Mempertingkatkan Kelajuan Internet Android


Boleh ka kita pertingkatkan kelajuan internet di telefon? jawapan nya adalah boleh! hehehe. Sebelum-sebelum ini, ya saya mengaku bahawa saya sentiasa menggunakan cara pertingkatkan kelajuan internet ini apabila memerlukan connection yang lancar untuk downloading, uploading dan lain-lain.

Jika anda pernah dengar orang sabah bilang "ada orang yang tarik lain sya"? haaa, ini lah dia caranya yang akan saya kongsikan disini tentang Bagaimana cara kita pertingkatkan kelajuan internet di telefon android. Cara ini work untuk semua network, tidak kira kau pakai Digi ka, Maxis, umobile, celcome atau sebagainya. Janji anda menggunakan Data Connection untuk Internet!

Cara Mempertingkatkan Kelajuan Internet Android:

Berikut adalah cara saya untuk pertingkatkan kelajuan internet di telefon android. Sila sedia maklum bahawa, cara ini tidak work untuk samrtphone IOS ya. hehehe.

Ok! pertama, sila dail *#*#4636#*#*Atau, jika tidak keluar seperti dalam gambar rajah diatas ini. Sila download aplikasi 4G LTE Network Switch dan buka. Selepas itu, tekan seperti dalam gambar rajah dibawah ini dan ia akan keluar seperti dalam gambar diatas.Langkah seterusnya, tukarkan di bahagian LTE/TD-SCDMA/UMTS kepada LTE only. Selepas itu, hidupkan Airplane mode.

Seterusnya, hidupkan Mobile Radio power - tunggu dalam beberapa saat sehingga IPv4 menjadi Pass. Jika tidak, klik Run Ping test dan try layari internet.

Begitulah cara mudah untuk kita pertingkatkan kelajuan internet di telefon android kita. Mudah bukan? tetapi kelemahan jika anda menggunakan tips ini adalah, sebarang panggilan tidak akan berfungis. Jadi, perlu off semula kepada yang asal jika ingin membuat sebarang panggilan.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Link Download Kebaya Merah Full Hd Tanpa Iklan Di Mediafire

KKN Di Desa Penari Bluray Kualiti Link Google Drive

Download KKN Desa Penari Film Penuh Link Ada Di Sini