Rujukan Cara Daftar BPN Secara Online

Rujukan Cara Daftar BPN Secara Online
Mudahnya cara daftar BPN (Bantuan Prihatin Nasional) secara atas talian ini. Berikut adalah rujukan tentang langkah-langkah cara daftar BPN secara bertulis dan bergambar disini Gdonvideo.com.

Untuk makluman kepada warga malaysia. Jika anda melayari Laman Web Rasmi BPN. Memang anda akan lihat sangat lambat kerana sekarang ini, laman web BPN menerima jumlah trafik atau visitor yang teramat banyak. Jadi, tunggu dan sabar sahaja ya. kalau error? refresh balik sehingga lah ia dapat dibuka.

Tutorial Cara Daftar BPN Secara Online:

Langkah pertama, layari laman web rasmi bpn.hasil.gov.my atau boleh klik button dibawah ini untuk melayari laman web tersebut.


Selepas itu, anda akan lihat paparan seperti dalam gambar dibawah ini. Pertama, masukkan nombor IC anda pada ruangan kosong yang disediakan, dan selepas itu klik cari.
Rujukan Cara Daftar BPN Secara Online

Seterusnya, jika belum ada sebarang rekod permohonan seperti dalam gambar dibawah ini. Klik permohonan baru
Rujukan Cara Daftar BPN Secara Online

Selepas itu, isikan butiran-butiran yang diperlukan seperti nama, alamat, bandar, negeri, no akaun bank dan sebagainya. Selepas itu, isikan juga maklumat permohonan untuk waris → klik button teruskan jika sudah selesai.
Rujukan Cara Daftar BPN Secara Online

Sesudah itu, salin kod recaptcha yang telah diberikan → klik SAHKAN CAPTCHA.
Rujukan Cara Daftar BPN Secara Online

Langkah terakhir, klik ✅ pada ruangan kosong yang telah disediakan dan permohonan anda akan berjaya dihantar. 
Rujukan Cara Daftar BPN Secara Online

Sekarang, anda hanya perlu tunggu status permohonan BPN anda sama ada diluluskan ataupun tidak. Jadi, untuk cara kita mengetahui sama ada permohonan kita diluluskan ataupun masih dalam proses? buat semakan dengan cara pergi ke laman web BPN masukkan IC → semak.

Demikianlah rujukan tentang langkah-langkah cara daftar BPN (Bantuan Prihatin Nasional) ini. Semoga perkongsian ini dapat membantu anda disana dan jangan lupa untuk klik iklan dibawah sini 😀👇. Jika anda mempunyai sebarang persoalan, penambahan, hal-hal lain dan sebagainya. Jangan malu & jangan segan untuk tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Terima kasih!

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Link Download Kebaya Merah Full Hd Tanpa Iklan Di Mediafire

KKN Di Desa Penari Bluray Kualiti Link Google Drive

Senarai IP proxy Free (copy paste je)