Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2020

Testimoni Bukti Pembayaran Daripada Like Share

Imej
 Apa itu like share dan apakah ia memang betul membayar? mana bukti pembayaran daripada LikeShare? income456 scam,tipu or legit? testimoni bukti dan pengalaman saya menggunakkan LikeShare.  Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Ok! hari ini saya bawakan anda bukti " Testimoni Bukti Pembayaran Daripada Like Share " yang mana banyak orang diluar sana mengatakan bahawa Like Share ini SCAM! Bagi saya, Like Share ini bukan SCAM tetapi akan menjadi scam pada masa akan datang. HAHAHAHA. Kenapa? sebab ia lebih kurang sama seperti 1GC (One Global Club) yang pernah saya gunakan pada 3 tahun lalu. Ia berkongsepkan Money Rebolling (pusingan wang). Tetapi untuk awal beroperasi, saya rasa like sahre ini mungkin berjalan dengan baik, Tetapi,,,, kita lihat 6 bulan dari sekarang. Sampai mana mereka bertahan. Apa pun, ini dia testimoni bukti pembayaran daripada Like Share saya. Akaun Like & share saya telah pun saya Upgrade kepada Interne

Masalah Utama Maintenance Proton Gen2 (Pengalaman)

Imej
Suatu masa dulu kéréta ini boléh dikatakan agak diminati ramai. Tétapi mémandangkan ramai pésaing yang télah méngéluarkan jéntéra yang lébih modén dan canggih, populariti Gén2 ménurun agak méndadak.  Saya séndiri télah ménggunakan Gén2 séjak tahun 2005 lagi dan kini usianya télah méncécah 8tahun ( kéréta ini dikéluarkan tahun 2004 ). Sélama dibawah jagaan saya, kéréta ini ada méngalami bébarapa masalah.  Kalau tak salah saya, sélépas séminggu saya ménggunakannya, masalah pértama yang saya hadapi ialah powér window. Saya tahu ianya bérpunca daripada suis dan ményébabkan motor powér window séntiasa bérfungsi. Mémandangkan kéréta ini masih lagi dalam warranty, jadi saya térus ménukarkan powér window motor yang baru.  Sélain daripada masalah di atas, bérikut adalah masalah lain yang pérnah bérlaku pada kéréta saya:  Powér window motor dan régulator ( sémua pintu ). Radiator fan motor. Kébocoran ékzos ( sétiap tahun ). Hand braké jamméd. Oil sump pécah. Door handlé patah. Clock spring. Stab

Cara Semak BPN v2.0 Menggunakan Telefon

Imej
Bagaimana cara semak BPN Siri 2.0 dengan hanya menggunakan Telefon melalui nombor kad pengenalan kita. Pertama, pergi ke laman web rasmi Bantuan Prihatin Nasional (BPN) 2.0 atau boleh klik link dibawah sini: https://bpn.hasil.gov.my/ Selepas itu, masukkan nombor kad pengenalan anda di ruangan kosong yang telah disediakan - klik button (cari) Selepas itu, masuklan kode yang telah diberi, seperti gambar rajah dibawah ini - dan klik button Semak . Bantuan Prihatin Nasional 2.0 anda akan lulus jika sama seperti gambar dibawah ini: Jika BPN anda tidak diluluskan tetapi syarat kelayakan untuk penerimaan bpn sesuai dengan krateria anda. Anda boleh berhubung ke LHDN yang berdekatan. Sekian.

Bandi Cam 4.5.3 (Windows 32/64 Bit) Google Drive

Imej
BandiCam adalah merupakan screen recording yang bagi saya Terbaik  setakat ini kerana ia mempunyai pelbagai jenis kemudahan tanpa menggunakan software lain.  Bandi Cam siri yang ke 4.5.3 ini mempunyai beberapa penambahan, antaranya ialah boleh digunakan untuk live strumming, gamming, recording, multiplayer layar, watermark logo dan banyak lagi. Selain itu juga, Bandi Cam ini lebih ringan berbanding software recording yang lain. Bagi saya, System Requirement untuk bandicam ini amatlah rendah. System operasi 32bit dengan 500Mb ram pun boleh berjalan dengan lancar.  DOWNLOAD MIRROR 1 Jika anda berminat dengan software ini, anda boleh dapatkan software ini secara percuma melalui link yang telah saya sediakan diatas ini. Semoga perkongsian ringkas saya ini berguna untuk kita semua.

Logo Maritim Malaysia PNG (Full HD) FREE Download

Imej
Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalin. OK! hari ini saya nak kongsikan kepada anda tentang logo Maritim malaysia berformatkan PNG dengan resolution 10297 x 9354 FULL HD secara percuma! Logo ini saya redesign semula dengan bentuk dan design asal menggunakkan software Adobe illustrator. Logo maritim malaysia ini anda boleh dapatkan secara percuma disini dengan cara klik button download dan Save Image As. Berikut adalah butiran file logo Maritim Malaysia redesign by gdon video: Format: PNG Resolution: 10297 x 9354 File Size: 1.42 MB VIEW DOWNLOAD Semoga perkongsian ini dapat membantu anda disana dan jangan lupa untuk bantu klik dibawah ini. Sekian dan terima kasih!

Cara mengatasi Page actions are temporarily disabled Google Webmaster

Imej
Sebentar tadi, saya melakukan submit blog post baru saya ke Google Webmaster tetapi malangnya " Page actions are temporarily disabled ". Apakah yang berlaku? Dalam hal ini, anda tidak perlu lakukan apa-apa kerana masalah " Page actions are temporarily disabled " ini adalah disengajakan oleh Google webmaster kerana mereka sekarang ini melakukan Updates dari segi teknikal mereka. Jadi, apa yang perlu kita lakukan adalah, tunggu dan sentiasa melihat perkembangan Google webmaster kerana update ini telahpun berlaku pada 14 Oktober lagi.  Untuk lebih terperinci lagi mengenai Kenapa Google Webmaster melakukan hal ini . Anda boleh rujuk dihalaman ini: https://support.google.com/webmasters/answer/70897

Logo Baju Seksyen Keselamatan MNKP (Maritim Malaysia) by

Imej
Beberapa minggu yang lalu, saya ada buat design untuk customer saya tentang logo Seksyen Keselamatan MNKP (Maritim malaysia) untuk logo baju mereka la. Akan tetapi logo ini tidak begitu memuaskan cita rasa mereka. Jadi, saya fikir, sayang juga kalau saya buang begitu saja kan? 😂😂😂 Oleh kerana itu, logo ini akan saya simpan disini sebagai santapan kelak! siapa tau anda berminat hasil idea design saya kan? 😂😂😂 Anda boleh mendapatkan logo ini secara percuma disini dengan cara klik button Download dan Save as. Berikut adalah butiran logo Seksyen Keselamatan MNKP (Maritim Malaysia) by a.godion. Size: 13.4Mb Resoultion: 800 Pixel/Inch Format: PNG VIEW DOWNLOAD Jangan lupa untuk bantu / support blog gdonvideo.com ini dengan cara klik iklan dibawah ini. Semoga bantuan kecil anda dapat membantu blog ini dengan lebih pesat kelak. Sekian dan terima kasih!

Proses Pembikinan Tempat Kuarantin Dewan Majlis Dearah Tambunan

Imej
Hari ini 17 OKTOBER 2020 (Sabtu), majlis daerah Tambunan telah pun melancarkan dalam mesyuarat beberapa hari yang lepas untuk membuat tempat Kuarantin disini dewan masyarakat Tambunan. Saya dengan beberapa crew yang lain telahpun bertungkus lumus untuk membantu KKM dalam menyiapkan tempat Kuarantin yang mana akan beroperasi pafa petang hari ini jam 8.00 PM. Semua mereka yang diKuarantin nanti termasuk yang berada di pusat Kuarantin Keningau akan dimasukkan ke dalam sini Dewan Masyarakat Tambunan  bagi memudahkan dan mengelakkan daripada rantaian covid 19 ini.

Dimana Pejabat Baru Pos ABX Tambunan Sabah

Imej
Dimana letaknya pejabat baru tempat pengambilan barang Pos untuk ABX di Tambunan Sabah?  Hai, baru-baru ini. Saya ada beli barang dari Shopee dan telah dihantar melalui ABX. Sesudah sampai itu barang sya di Tambunan. Macam biasa la, saya pergi ke tempat bangunan ABX yang dekat kedai Kaling tu, barisan kedai Poking Long, tetapi... Tutup! Bila saya tanya-tanya orang sana. Rupanya, Pejabat ABX tambunan sudah pun berpindah pada minggu lalu iaitu pada 5/10/2020 berhampiran dengan kedai P&P INN & Hotel P&P INN Jalan simpang ke pisompuruan Squre Tambunan. Untuk lebih detail lagi, boleh semak google maps pejabat baru ABX Tambunan Sabah melalui button dibawah yang telah saya sediakan dibawah ini. View Maps Semoga info ini berguna untuk kita semua dan jangan lupa untuk tekan iklan dibawah ini sebagai penghargaan anda untuk blog ini. Terima k

Penutupan Sekolah Hari Ini 10/10/2020 Di Seluruh Kawasan Negeri Sabah

Imej
Penutupan sekolah di seluruh kawasan Negeri Sabah telah pun diputuskan pada pagi tadi 10/10/2020 semasa mesyuarat khas majlis keselamatan negeri yang dipengerusikan oleh YAB Perdana Menteri.  Memandangkan kes-kes di negeri ini masih menunjukkan peningkatan, KPM memutuskan semua sekolah di negeri Sabah ditutup bermula 10 Oktober sehingga 25 Oktober 2020. Walau bagaimanapun, murid-murid yang berasrama penuh yang berada di ZON MERAH hendaklah kekal berada di asrama bagi mengelakkan daripada penularan wabak Covid-19.  Manakalah murid di asrama yang berada di sekolah ZON HIJAU tetapi rumah keluarga mereka di ZON merah , sebaiknya kekal berada di asrama sahaja. Jangan risau kerana pihak sekolah akan menguruskan keseamatan dan kebajikan murid-murid berkenaan di asrama. Sumber dipetik daripada Kenyataan Media (KPM)