Cara Daftar Pengeluaran Wang KWSP

Bagaimana cara daftar atau buat permohonan secara online untuk pengeluaran Wang ke akaun 2 KWSP tanpa berurusan di pejabat kwsp yang berdekatan. Berikut adalah langkah-langkah untuk cara membuat pengeluaran duit kwsp ke akaun bank kita.

KWSP WALLPAPER


Cara Daftar Pengeluaran Wang KWSP.


Semenjak isu pendamik Covid-19 di Malaysia ini, kini kerajaan telah memperbolehkan rakyat Malaysia untuk mengeluarkan wang mereka ke KWSP tanpa sebarang dokumen dan sokongan pengeluar mengikut peraturan yang telah dibuat. Mungkin terdapat segelintir mereka yang diluar sana ketinggalan untuk cara membuat pengeluaran wang akaun KWSP secara Online tanpa berurusan di pejabat KWSP yang berdekatan.


Berikut adalah cara membuat pengeluaran wang KWSP kita. Pertama, layari ilestari atau boleh klik pautan ini https://ilestari.kwsp.gov.my/.


Selepas itu, klik permohonan baru dan isikan butiran-butiran yang diperlukan.


Seterusnnya, klik (✔️) Saya dengan ini mengesahkan bahawa saya telah membaca, memahami dan bersetuju dengan Perakuan Terma & Syarat yang ditetapkan -  conteng (✔️) pada recaptcha dan klik Hantar.


Selepas itu, pergi ke https://ilestari.kwsp.gov.my/. dan buat semakan status. Jika sudah diluluskan. Maka status anda akan jadi seperti dalam gambar rajah dibawah ini.

Bagaimana cara daftar atau buat permohonan secara online untuk pengeluaran Wang ke akaun 2 KWSP tanpa berurusan di pejabat kwsp yang berdekatan.


Jika sudah diluluskan, maka dengan itu. Setiap 12 hb anda akan ditransfer ke akaun bank anda oleh kwsp berdasarkan amaun yang anda minta. begitulah cara membuat permohonan untuk pengeluaran wang KWSP kita secara online. Semoga perkongsian ini membantu anda disana.


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Link Download Kebaya Merah Full Hd Tanpa Iklan Di Mediafire

KKN Di Desa Penari Bluray Kualiti Link Google Drive

Download KKN Desa Penari Film Penuh Link Ada Di Sini