Bagaimana Cara Daftar Espans SABAH

Bagaimana Cara Daftar Espans SABAH

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. OK! hari ini, saya nak kongsikan kepada anda mengenai Bagaimana cara daftar espans sabah (permohonan jawatan kosong kerjaya SABAH). 

logo e-spans sabah


Bagaimana Cara Daftar Espans SABAH:


Cara buat permohonan untuk espans sabah ini mudah sahaja. Pertama, sila layari laman web rasmi espans sabah:

https://espans.sabah.gov.my/login/awam.php

Cara daftar espans sabah

Pada halaman utama espans sabah, sila klik Pengguna baru.


Selepas itu, lengkapkan butiran-butiran yang diperlukan  ketik [✓] pada terma & syarat SPANS Klik Daftar Pengguna Sekarang. Begitulah cara daftar E-spans Sabah. Sekarang, anda tinggal perlu login dan lengkapkan profail anda di Spans Sabah dengan cara pergi ke bahagian Profail.

cara daftar espans sabah 2

Boleh rujuk video ini untuk cara membuat pendaftaran baru E-SPANS SABAH. Jangan lupa untuk Support video ini dengan cara klik button subscribe, like & Share.TQ


Jika anda mempunyai sebarang persoalan, penambahan, lain-lain dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Sekian dan terima kasih 😊!

4 ulasan

 1. salam dan selamat pagi.saya disini mempunyai masalah tentang kesalahan mendaftar emai semasa pengguna baru.jadi sekarang ini saya tidak dapat menerima kata laluan yang baru kerana email sa tersalah daftar..(cth: email sebenar cahayakinabalu@yahoo.com/Tapi yang terdaftar cahayakinabalu@yahoo.com.my)tolong bantu bagai mana caranya supaya saya boleh masuk ke e-spans utk membuat permohonan.terima kasih

  BalasPadam
  Balasan
  1. Daftar baharu dan gunakan email selain daripada yang didaftarkan sebelum ini.

   Padam
 2. salam dan selamat sejahtera..saya mempunyai masalah tidak dapat login kerana lupa password dan bila saya click lupa password dan selepas itu memasukkan email yang diminta tetapi tidak ada apa2 follow up di dalam email saya..tolong bantu saya bagai mana caranya untuk dapat login masuk ke e spans.. terima kasih.

  BalasPadam
 3. Sy sudah masukkkn email yg sy dftrkn tuk terlupa password.. tp sy tidak menerima sebarang email reset paswrd..

  BalasPadam