Download Movie, Software, Templates, Games & Pelbagai Lagi Di Filebundles

Download Movie, Software, Templates, Games & Pelbagai Lagi Di Filebundles

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua kepada sahabat-sahabat ku yang saya kasihi sekalian. Ok! hari ini, saya mau berkongsikan sedikit mengenai blog baru parthner saya iaitu filebundles.

Filebundles


Apa itu filebundles?

Filebundles adalah merupakan sebuah laman web platform blogger yang mana konten nya adalah berbentuk download. Laman web ini dibuat untuk tujuan menyediakan software dan sebagainya untuk semua warganet. Semua data yang disediakan disana filebundles adalah percuma dan anda hanya tekan download sahaja untuk dapatkan files yang anda mahu.


Tujuan utama bagi filebundles ini adalah, menyediakan pautan file tersebut tanpa iklan yang menyesatkan pengunjung. Dengan beberapa langkah mudah sahaja anda sudah mendapatkan file yang anda mahu. Semoga laman web filebundles ini kekal berpanjangan dan lebih dikenali oleh semua orang. TQ

Liputan 3G Bakal Berakhir Di Tambunan [celcom]

Liputan 3G Bakal Berakhir Di Tambunan [celcom]

Berita baik buat warga Tambunan Sabah. Celcom kini dalam proses untuk menaik taraf teleco mereka ke arah yang lebih baik. Justru, mereka juga bermatlamat untuk mengakihiri liputan 3g ini di setiap cawangan. Dengan adanya pembaikan ini, warga tambunan akan menikmati kelajuan intrnet yang lebih pantas berbanding sebelum ini.

Liputan 3G Bakal Berakhir Di Tambunan
Pemberitahuan mengenai notis ini telah dibuat melalui banner yang telah terlekat di sepanjang jalan dari ranau ke pekan tambunan. Saya sedar semasa perjalanan balik ke rumah sebentar tadi. Mungkin, info ini sangat berguna bagi kita semua. Itu sebabnya saya kongsikan kepada anda semua disini.

Semoga info gembira ini menjadikan kita lebih gembira lagi. Haha



Kesihan Warga Emas Ambil BPR Fasa 2 Belum Masuk

Kesihan Warga Emas Ambil BPR Fasa 2 Belum Masuk

Pada 12/05/2021 (Rabu) sehari sebelum raya aidilfitri. Pembayaran BPR (Bantuan Perhatin Rakyat) fasa 2 masih lagi belum dibayar oleh sesetengah mereka yang masui belum sampai gilirannya.
Kesihan Warga Emas Ambil BPR Fasa 2 Belum Masuk

Kesihan Warga Emas Ambil BPR Fasa 2 Belum Masuk?

Peristiwa ini membuatkan saya terkecil hati setelah melihat kejadian ini. Pasa masa itu, saya pergi ke Bank simpanan nasional (BSN) untuk mengeluarkan beberapa wang untuk duit poket. Tetapi, pada ketika itu. Banyak sangat orang yang ingin mengeluarkan wang di ATM BSN. Mahu tidak mahu, terpaksa beratur dan berbaris di belakang.

Semasa beratur mengeluarkan wang di ATM, di hadapan saya adalah merupakan seorang lelaki tua. Tidak terlampau tua dan tidak terlampau mudah. Angaran umur lebih kurang 50 tahun. Kita berbaris panjang di belakang dari jam 9 am sampai lah 10.30 am. Namun, apa yang sedihnya adalah. Semasa orang tua itu melihat baki wang simpanan didalam bank nya. Terlihat sebanyak RM12.45 lagi. Maksudnya, bantuan khas oleh kerajaan (BPR) masih belum dikreditkan ke akaun orang tua tersebut.

Saya turut berasa sedih pada ketika itu. Sudahlah dari jauh, bersama-sama lagi menunggu dan berbaris panjang selama 1 jam yang semata-mata ingin mengambil wang yang diberikan oleh kerajaan. Namun, tiada 1 sen pun yang masuk ke akaun pacik.

Apa pun, semoga pacik tersebut mendapatkan rezeki yang luas, diberikan kesihatan yang baik dan jangan mengharap bantuan yang diberikan oleh kerajaan. Akhir kata, ada juga la saya bagi beberapa wang poket kepada pacik tersebut untuk tambang balik.
Cara Saya Daftar Akaun KWSP Di Ranau

Cara Saya Daftar Akaun KWSP Di Ranau

Pada mulanya, saya berniat untuk pergi ke KWSP Keningau, tapi. Tu kawan bilang, ada juga di sini Ranau. Sana Bank CIMB katanya. So. Saya pergi la. 
Cimb di ranau

Syukur, pada masa tu, tidak ramai orang di situ. Ada la cuma di barisan urusan CIMB sahaja. Jadi, pertama tu, macam biasa la kan SOP. Saya baris dulu di barisan untuk kwsap. Selepas giliran saya, saya masuk dan scan mysejahtera. Lepas itu, saya teda tau mana tu bahagian untuk buat akaun kwsp. Terus, saya tanya pekerja disitu dan dia tunjuk tu atm KWSP.

Dekat ATM itu, dia mintakan untuk memasukan Kad pengenalan. Lepas tu, saya masukkan kad pengenalan saya dan keluarlah langkah-langkah selanjutnya di screen moniter atm kwsp.

Seterusnya, saya tekan bahasa melayu ➝ buat akaun ➝ masukkan nombor telefon yang aktif dan tumprint. Terus dalam hati saya, begitu je?? mudahnya buat akaun kwsap

Lepas itu, keluarlah kertas penyata id kita, nombor ic, nama dan sebagainya. Tapi, jangan anda lupa. Sila cek sms dari kwsap yang anda daftarkan nombor telefon tadi sebab disitu, dia akan bagi Password untuk anda daftarkan ke kwsap online. 

Baca juga:
Cara Daftar Akaun KWSP Online

Begitulah cara paling paling mudah untuk buat akaun KWSP secara atm sahaja. Tidak perlu ke kaunter pendaftaran kerana benda tu semuanya boleh buat di atm jeeee. Ok terima kasih.
Sahili Rambuan Gambar Album

Sahili Rambuan Gambar Album

Sahili rambuan gambar album
Assalamualaikum dan hai, Hari ini. saya just mahu simpan gambar yang teramat penting untuk kenangan buat santapan kelak. Iaitu gambar album artis kampung libang ulu tambunan Sahili rambuan @ Sohili Rombuon atau lebih dikenali sebagai sahili hamidin.
Gambar pgn sahili rambuan

Ia berasal daripada kampung libang ulu tambunan dan kini telah pun menetap disana. Terdapat beberapa album yang telah beliau hasilkan dan kini, telahpun diterbitkan di youtube. Semak album tersebut melalui button yang telah saya pautkan dibawah ini.

page of Download gambar album wallpaper sahili rambuan @ sohili rombuan hamidin kampung libang ulu tambunan sabah.
Update Dimana Tempat Ambil Barang City-Link Tambunan

Update Dimana Tempat Ambil Barang City-Link Tambunan

Dimana tempat mengambil barang pos untuk city-link di daerah Tambunan? Ajen baru Pos City-Link tambunan kini telah dipindahkan di sebelah Sabindo lama Tambunan Sabah.
City-link wallpaper

Terkini Tempat Ambil Barang City-Link Tambunan 

Hai³, baru-baru ini saya pertama kali terima barang dari pos City-Link. Lepas tu, saya pg la ambil barang tu di tempat biasa J&T express. Tetapi, diurang bilang,,, diurang bukan lagi agen untuk city-link. Jadi, agen city-link sekarang di sana sebelah sabindo lama.

Lepas tu, saya pg la cek. Rupa-rupanya di sini pula. Kecil pejabat dia, sebalah kanan sabindo lama:


Disitulah agen baru untuk city-link baru di tambunan. Masih belum ada lagi pejabat city-link di daerah tambunan. Jadi, semoga perkongsian saya ne membantu anda disana. Sekian!

Permohonan Bantuan Warga Emas RM500 Sebulan (Belanjawan 2021)

Permohonan Bantuan Warga Emas RM500 Sebulan (Belanjawan 2021)

Sudahkah anda membuat permohonan untuk Bantuan Warga Emas RM500 ringgit sebulan untuk ibubapa atau atuk nenek anda? 
Kalau belum, boleh daftar permohonan sekarang melalui pautan ini, atau jika sudah didaftarkan. Sila kemaskini semula untuk dapatkan bantuan khusus kepada warga emas sebanyak Rm300 kepada Rm500 sebulan.




Antara dokumen yang diperlukan untuk membuat permohonan baru adalah:

  • Salinan MyKad/ Kad Pengenalan Pemohon
  • Salinan MyKad /Kad Pengenalan ahli keluarga yang tinggal bersama
  • Salinan Kad OKU/ slip pendaftaran sementara OKU (Jika Kategori OKU)
  • Salinan penyata pendapatan / surat akuan pendapatan (jika bekerja sendiri)
  • Salah satu Bil Utiliti (air/elektik/telefon/astro)
  • Laporan pegawai perubatan dari hospital / klinik kesihatan kerajaan / swasta (bagi kes OKU tidak bekerja / terlantar / kronik / alat tiruan)


Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, penambahan, lain-lain dan sebagainya. Sila tinggalkan komen anda dibawah ini. Terima kasih.

#BantuanKerajaan #gdonvideo
Majlis Perpisahan PE MDTBN (30/10/2020)

Majlis Perpisahan PE MDTBN (30/10/2020)

Majlis perpisahan pegawai majlis daerah En. Jupirin Bin Haji Ruhimin 30 Oktober 2020 bilik, MDTBN.


En. Jupirian Bin HJ Ruhimin adalah merupakan (PE) Pegawai Eksekurif Majlis tambunan dan beliau berkhidmat disini MDTBN semenjak tahun 2014 sehinggalah 2020 tahun ini. 

Walau bagaimana pun, bulan 12 ini adalah merupakan tarikh akhir beliau berkhidmat sebagai PE majlis daerah (kalau tidak silap saya), namun beliau tidak menolak dengan apa jua tawaran / arahan daripada atasan.



2hb November 2020, beliau akan berpindah ke Majlis Dearah Ranau. Segala usaha & pengorbanan beliau keatas daerah Tambunan ini amatlah kami hargai. Selamat bertugas!
Lirik Lagu Sahili Rambuan - Bukit Nanas (Tangga 1001)

Lirik Lagu Sahili Rambuan - Bukit Nanas (Tangga 1001)

Berikut adalah lirik lagu Sahili Rambuan - bukit nanas tangga seribu satu official music kampung libang ulu tambunan,sabah. Jangan lupa untuk subscribe channel ini, like and SHARE!
 

LINUMIS DILO NULU DI POINSORILI
TINOMOU DILO KAYU DI POINSANDAD
WAIG LUMUYUNG OKITO ONINITING

GOMPIO TOKOU NO KOLUMISON DI POINSORILI
MOI DO OINTUTUNAN DO POGUN DO SUAI
MOI OINTUTUNAN DO TULUN DO SUAI

OLUMIS TOMOD OH KOPURIMANAN DO HITI
TONGUS DI ALAMBAYAD OSOGIT TOPURIMANAN
OLUMIS TOMOD OH KOKITANAN DO HITI
PINUNGARANAN DO BUKIT NANAS TANGGA SERIBU SATU

PASON KU KUMAA SUKOD WAGU
TILOMBUSO ITI PISOMPURUAN
PISOKODUNGAN MOGOWIT DO PIULUDAN

OLUMIS TOMOD OH KOPURIMANAN DO HITI
TONGUS DI ALAMBAYAD OSOGIT TOPURIMANAN
OLUMIS TOMOD OH KOKITANAN DO HITI
PINUNGARANAN DO BUKIT NANAS TANGGA SERIBU SATU

PASON KU KUMAA SUKOD WAGU
TILOMBUSO ITI PISOMPURUAN
PISOKODUNGAN MOGOWIT DO PIULUDAN
View Kampung Libang ulu tambunan
2D Animation Transaction Green Screen By Gdon Video

2D Animation Transaction Green Screen By Gdon Video

Beberapa minggu yang lalu, saya dapat hasilkan 5 jenis transaction 2D ala-ala liquid yang mana hanya menggunakkan adobe After effect sahaja. Secara kongsepnya, saya hanya gunakan solid, mask patch dan easy ease agar nampak lebih smooth walaupun 24fps sahaja.

2D Animation Transection Green Screen By Gdon Video

2D Animation Transaction Green Screen By Gdon Video:

Anda boleh mendapatkan transaction ini secara percuma disini melalui Google Drive. File ini berformatkan mp4 dan background GREEN SCREEN

Format: ZIP
File Format: mp4
Server: Google Drive
File Size: 1.06mb

Jangan lupa follow blog saya Gdonvideo.com dan subscribe channel Gdon Video supaya sya lebih semangat lagi mau buat banyak design. 😜😜😜😜😜😜