Cara Semak Bantuan Khas Covid (BKC) Laman Web Rasmi

Cara Semak Bantuan Khas Covid (BKC) Laman Web Rasmi

Bagaimana cara semak bantuan khas covid BKC sama ada dha masuk ataupun belum? Berikut adalah laman web rasmi BKC - Bantaun Khas Covid yang telah dibentangkan oleh kerajaan. Anda boleh melihat status anda disana sama ada layak ataupun tidak.

CARA SEMAK BANTUAN KHAS COVID (BKC):

1. Layari laman web ini:

2. Isikan nombor kad pengenalan anda tanpa (-) di ruangan kolum.

3. Klik semak.

4. Sahkan kod bergambar.

5. Taip password anda. Akaun pssword BKC sama dengan akaun password BPN / BPR anda sebelum ini.

Selamat mencuba. Tq. Jika anda mempunyai sebarang persoalan, sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah. 

Alhamdulillah BKC RM500 Dha Masuk Untuk Bank BSN Hari ini

Alhamdulillah BKC RM500 Dha Masuk Untuk Bank BSN Hari ini

Alhamdulillah. Bantuan Khas Covid (BKC) Fasa 1 sudah masuk ke akaun bank BSN saya pada hari ini. Ingatkan 6 hari bulan 9 proses pengkreditan, rupa-rupanya diawalkan pula hehehe.


Apa pun terima kasih kerajaan. Kepada anda yang masih belum masuk bantuan bkc ini. Sabar-sabar dulu ya. Jika anda mempunyai sebarang persoalan atau info terkini mengenai kemasukan BKC ke akaun bank masing-masing. Sila info kat komen dibawah sini ya. Tq
saya terima panggilan dari 912250041117

saya terima panggilan dari 912250041117

Sedih, satu scamer n taktik jenis baru. 

Baru sekejap kawan saya terima panggilan dari 912250041117 meyuruh dia tekan 1 sekiranya dia telah mengambil vaksin. Dia tekan 1. Dgn serta merta tel dia kena blok 🚫 dan telefon nya di 'hack'. Jadi berhati2 lah bila anda terima panggilan mcm tu. Sila bgitau group wsp anda.
Berapa Line Spacing Untuk Format Surat Rasmi

Berapa Line Spacing Untuk Format Surat Rasmi

Beberapa hari yang lepas, ada kawan tanya kepada saya tentang Berapa line spacing untuk format surat rasmi?. Berikut adalah sukatan untuk jarak dari perenggan perkataan.

Berapa Line Spacing Untuk Format Surat Rasmi


Berapa Line Spacing Untuk Format Surat Rasmi:


Antara sukatan line spacing untuk format surat rasmi adalah:

1.0

Gunakan tulisan Times New Roman bersaizkan 12 sahaja.


Jika anda mempunyai persoalan tentang line spacing untuk surat rasmi, penambahan atau lain-lain. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Sekian dan terima kasih!

Apa itu OTP BSN? Fahaman Ringkas

Apa itu OTP BSN? Fahaman Ringkas

Apa itu OTP BSN? mungkin ramai yang tercari-cari apa itu OTP BSN sebab kalau nak daftar myBSN online bankin, Confirm akan sangkut ke OTP BSN. Jadi, dalam artikel saya pada kali ini. Saya akan kongsikan kepada anda secara ringkas, padat dan mudah difahami untuk apa itu OTP BSN?

Apa itu OTP BSN

Fahaman Ringkas Mengenai Apa itu OTP BSN:


OTP BSN adalah merupakan ONE TIME PASSWORD. Biasa orang panggil nombor pengesahan atau nombor Tac. Nombor OTP ini akan dihantar melalui SMS ke nombor telefon yang telah didaftarkan. 


Jika anda sangkut ke bahagian OTP BSN. Kemungkinan besar nombor telefon anda tidak didaftarkan / salah nombor ke bank yang anda ingin daftarkan sebagai myBSN online bankin. Masalah ini anda boleh rujuk ke ATM BSN atau boleh minta bantuan daripada kaunter BSN.

3 Cara Semak Jumlah Baki Kredit Digi Prepaid

3 Cara Semak Jumlah Baki Kredit Digi Prepaid

Tutorial bagaimana cara semak jumlah baki kredit yang ada untuk digi prepaid Best atau digi prepaid live atau yang terbarunya adalah digi prepaid p20? Berikut adalah langkah-langkah 3 tips mudah untuk cara cek baki kredit digi prepaid.
3 Cara Semak Jumlah Baki Kredit Digi Prepaid

3 Cara Cek Baki Kredit Digi prepaid:

Dalam artikel saya pada kali ini, saya akan kongsikan kepada anda 3 cara untuk semak atau cek baki kredit digi prepaid best atau live atau yang terbarunya adalah digi prepaid p20 disini secara kongsepnya di gdonvideo.com.

Cara pertama adalah, semak melalui dail nombor, caranya adalah hubungi *126#:

Atau hubungi *128#:

Cara yang seterusnya adalah, semak melalui app #mydigi, caranya adalah login mydigi anda menggunakan nombor telefon anda dan paparan akan terlihat seperti berikut:

Untuk lebih detail lagi tentang cara-cara semak baki kredit digi prepaid ini. Anda boleh tonton video dibawah ini dan jangan lupa untuk Subscribe / Like / Share.

Jika anda mempunyai sebarang persoalan, penambahan, lain-lain dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah ini. Sekian dan terima kasih!
Download Movie, Software, Templates, Games & Pelbagai Lagi Di Filebundles

Download Movie, Software, Templates, Games & Pelbagai Lagi Di Filebundles

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua kepada sahabat-sahabat ku yang saya kasihi sekalian. Ok! hari ini, saya mau berkongsikan sedikit mengenai blog baru parthner saya iaitu filebundles.

Filebundles


Apa itu filebundles?

Filebundles adalah merupakan sebuah laman web platform blogger yang mana konten nya adalah berbentuk download. Laman web ini dibuat untuk tujuan menyediakan software dan sebagainya untuk semua warganet. Semua data yang disediakan disana filebundles adalah percuma dan anda hanya tekan download sahaja untuk dapatkan files yang anda mahu.


Tujuan utama bagi filebundles ini adalah, menyediakan pautan file tersebut tanpa iklan yang menyesatkan pengunjung. Dengan beberapa langkah mudah sahaja anda sudah mendapatkan file yang anda mahu. Semoga laman web filebundles ini kekal berpanjangan dan lebih dikenali oleh semua orang. TQ

Liputan 3G Bakal Berakhir Di Tambunan [celcom]

Liputan 3G Bakal Berakhir Di Tambunan [celcom]

Berita baik buat warga Tambunan Sabah. Celcom kini dalam proses untuk menaik taraf teleco mereka ke arah yang lebih baik. Justru, mereka juga bermatlamat untuk mengakihiri liputan 3g ini di setiap cawangan. Dengan adanya pembaikan ini, warga tambunan akan menikmati kelajuan intrnet yang lebih pantas berbanding sebelum ini.

Liputan 3G Bakal Berakhir Di Tambunan
Pemberitahuan mengenai notis ini telah dibuat melalui banner yang telah terlekat di sepanjang jalan dari ranau ke pekan tambunan. Saya sedar semasa perjalanan balik ke rumah sebentar tadi. Mungkin, info ini sangat berguna bagi kita semua. Itu sebabnya saya kongsikan kepada anda semua disini.

Semoga info gembira ini menjadikan kita lebih gembira lagi. Haha



Cara Tebus e-wallet RM150 (Bantuan Kerajaan) 2021

Cara Tebus e-wallet RM150 (Bantuan Kerajaan) 2021

Bantuan kerajaan sebanyak RM150 ini adalah merupakan program E-Belia yang menggalakkan transaksi tanpa tunai. Program ini diperuntukkan khusus kepada belia yang berumur 18 hingga 20 tahun dan yang masih belajar di peringkat diploma, SKM4 dan IPT tempatan yang berdaftar. 

Cara Tebus e-wallet RM150 (Bantuan Kerajaan) 2021
Bagaimana Cara Tebus e-wallet RM150 (Bantuan Kerajaan) 2021 Ini?

Setiap permohonan yang layak boleh menuntut RM150 dalam bentuk kredit e-tunai seperti berikut:
  • Boostapp
  • Touch And Go (TNG)
  • Shopee Pay
  • Bigpay

Muat turun salah satu aplikasi ewallet diatas ini. Daftarkan dan isikan butiran-butiran yang diperlukan. Selepas itu, sahkan maklumat anda dan tebus kredit eBelia sebanyak RM150 bermula pada 1 JUN 2021 sehingga 22 JUN 2021.

Cara Bayar Zakat Fitrah Secara Online Untuk Negeri Sabah

Cara Bayar Zakat Fitrah Secara Online Untuk Negeri Sabah

Bagaimana cara bayar zakat fitrah secara online khususnya di negeri sabah dengan hanya menggunakan telefon (smartphone) sahaja. Oleh kerana wabak covid-19 masih belum pulih sepenuhnya di negara Malaysia, kita sebagai seorang umat islam digalakkan untuk membayar zakat secara atas talian. 
Cara Bayar Zakat Fitrah Secara Online Untuk Negeri Sabah

Jadi bagaimana cara membayar zakat secara atas talian ini khususnya di negeri SABAH? berikut adalah tutorialnya. Saya sudah buat tutorial ini melalui video dan kini telahpun dipublish di channel saya. Jangan lupa untuk subscribe, like and share:


Jika anda membayar zakat secara online ini. Sila pastikan bahawa sebelum membuat pembayaran, silakan berdoa atau niat zakat agar amalan berzakat ini lebih afdal. Anda boleh rujuk halaman yang telah saya buat sebelumnya disini:

Jika anda mempunyai sebarang persoalan, penambahan dan lain-lain. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Terima kasih.
Bacaan Niat Zakat Fitrah Sabah Untuk Diri Sendiri/Anak/Keluarga

Bacaan Niat Zakat Fitrah Sabah Untuk Diri Sendiri/Anak/Keluarga

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Pada kesempatan ini, saya nak berkongsi kepada anda mengenai Bacaan Niat Berzakat khususnya kepada Zakat Fitrah sama ada untuk diri sendiri, anak ataupun keluarga.
Niat zakat fitrah

Bacaan Niat Zakat Fitrah Untuk Diri Sendiri:

ﻧَﻮَﻳْﺖُ أَﻥْ أُﺧْﺮِﺝَ ﺯَﻛَﺎﺓَ ﺍﻟْﻔِﻄْﺮِ ﻋَﻦْ ﻧَﻔْسيْ ﻓَﺮْﺿًﺎ ﻟﻠﻪِ ﺗَﻌَﺎﻟَﻰ

Nawaytu an ukhrija zakaata al-fitri ‘an nafsi fardhan lillahi ta’ala

Artinya: “Aku niat mengeluarkan zakat fitrah untuk diriku sendiri fardhu karena Allah Taala.”


Bacaan Niat Zakat Fitrah Untuk Keluarga:

ﻧَﻮَﻳْﺖُ ﺃَﻥْ ﺃُﺧْﺮِﺝَ ﺯَﻛَﺎﺓَ ﺍﻟْﻔِﻄْﺮِ ﻋَنِّيْ ﻭَﻋَﻦْ ﺟَﻤِﻴْﻊِ ﻣَﺎ ﻳَﻠْﺰَﻣُنِيْ ﻧَﻔَﻘَﺎﺗُﻬُﻢْ ﺷَﺮْﻋًﺎ ﻓَﺮْﺿًﺎ ﻟﻠﻪِ ﺗَﻌَﺎﻟَﻰ

Nawaytu an ukhrija zakaata al-fitri anni wa an jami’i ma yalzimuniy nafaqatuhum syar’an fardhan lillahi ta’ala

Artinya: “Aku niat mengeluarkan zakat fitrah untuk diriku dan seluruh orang yang nafkahnya menjadi tanggunganku fardhu karena Allah Taala.”


Bacaan Niat Zakat Fitrah Untuk Anak Perempuan:

ﻧَﻮَﻳْﺖُ ﺃَﻥْ ﺃُﺧْﺮِﺝَ ﺯَﻛَﺎﺓَ ﺍﻟْﻔِﻄْﺮِﻋَﻦْ ﺑِﻨْﺘِﻲْ … ﻓَﺮْﺿًﺎ ﻟﻠﻪِ ﺗَﻌَﺎﻟَﻰ

Nawaytu an ukhrija zakaata al-fitri ‘an binti ...(Nama Anak Perempuan).... fardhan lillahi ta’ala

Artinya: “Aku niat mengeluarkan zakat fitrah untuk anak perempuanku ……(sebutkan nama), fardhu  karena Allah Taala.”


Bacaan Niat Zakat Fitrah Untuk Anak Lelaki:

ﻧَﻮَﻳْﺖُ ﺃَﻥْ ﺃُﺧْﺮِﺝَ ﺯَﻛَﺎﺓَ ﺍﻟْﻔِﻄْﺮِ ﻋَﻦْ ﻭَﻟَﺪِﻱْ … ﻓَﺮْﺿًﺎ ﻟﻠﻪِ ﺗَﻌَﺎﻟَﻰ

Nawaytu an ukhrija zakaata al-fitri ‘an waladi ...(Nama Anak Perempuan).... fardhan lillahi ta’ala

Artinya: “Aku niat mengeluarkan zakat fitrah untuk anak laki-lakiku ……(sebutkan nama), fardhu karena Allah Taala.”


Demikianlah untuk perkongsian saya pada kali ini. Jika anda mempunyai sebarang persoalan, penambahan, lain-lain dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Terima kasih
Bagaimana Cara Daftar Espans SABAH

Bagaimana Cara Daftar Espans SABAH

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. OK! hari ini, saya nak kongsikan kepada anda mengenai Bagaimana cara daftar espans sabah (permohonan jawatan kosong kerjaya SABAH). 

logo e-spans sabah


Bagaimana Cara Daftar Espans SABAH:


Cara buat permohonan untuk espans sabah ini mudah sahaja. Pertama, sila layari laman web rasmi espans sabah:

https://espans.sabah.gov.my/login/awam.php

Cara daftar espans sabah

Pada halaman utama espans sabah, sila klik Pengguna baru.


Selepas itu, lengkapkan butiran-butiran yang diperlukan  ketik [✓] pada terma & syarat SPANS Klik Daftar Pengguna Sekarang. Begitulah cara daftar E-spans Sabah. Sekarang, anda tinggal perlu login dan lengkapkan profail anda di Spans Sabah dengan cara pergi ke bahagian Profail.

cara daftar espans sabah 2

Boleh rujuk video ini untuk cara membuat pendaftaran baru E-SPANS SABAH. Jangan lupa untuk Support video ini dengan cara klik button subscribe, like & Share.TQ


Jika anda mempunyai sebarang persoalan, penambahan, lain-lain dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Sekian dan terima kasih 😊!

Alamat Peti Surat Majlis Daerah Tambunan (MDTBN)

Alamat Peti Surat Majlis Daerah Tambunan (MDTBN)

Alamat surat menyurat untuk Majlis Daerah Tambunan MDTBN Sabah / peti surat pejabat majlis daerah tambunan sabah.

Alamat Peti Surat Majlis Daerah Tambunan (MDTBN)


Alamat Maklumat Perhubungan Majlis Daerah Tambunan Sabah:


Alamat Penuh : Majlis Daerah Tambunan Peti Surat 31, 89657 Tambunan SABAH.
Alamat Surat Menyurat : Peti Surat 31, 89657 Tambunan, SABAH.
No. Telefon : 087-770132
Fax : 087-774441
Laman Web : http://ww2.sabah.gov.my/md.tbn/

Berikut adalah lokasi Majlis Daerah Tambunan melalui pandangan Google maps.


BPR (Bantuan Prihatin Rakyat) Saya Belum Masuk

BPR (Bantuan Prihatin Rakyat) Saya Belum Masuk

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian, hari ini saya nak bercerita sedikit tentang rezeki saya mengenai BPR (Bantuan Prihatin Rakyat) yang mana tiada rezeki saya untuk merasa bantuan daripada BPR 2021.

BPR (Bantuan Prihatin Rakyat)


Sedihnya, BPR (Bantuan Prihatin Rakyat) Saya Belum Masuk:


Saya menamatkan zaman bujang saya pada pertengahan bulan Ogos 2020. Lalu, semasa dalam pembentangan bujet 2021 yang lepas. Kerajaan telah pun memperkenalkan BPR iaitu (bantuan Prihatin Rakyat) tukar kepada BPN. 


Jadi, semasa dalam tarikh pembukaan untuk permohonan BPR (Bantuan Prihatin Rakyat) pada bulan 15 November. Saya telah pun kemaksini permohonan saya dari status Bujang kepada Berkahwin dan kemaskini butiran-butiran yang diperlukan. 


Pada awal bulan Januari 2021, status permohonan untuk BPR saya telah pun diterima sehinggalah kini 23/02/2021. Bila cek dalam akaun bank, masih belum masuk. Padahal, kawan-kawan saya yang lain telah pun terima Bantuan Prihatin Rakyat. 


BPR (Bantuan Prihatin Rakyat)


Jadi, mungkinkah saya ini tidak layak? mungkinkah saya salah isi? atau masalah teknikal / diabaikan? kamu pula, bagaimana? sial kongsikan status permohonan anda dibawah sini.

Amalkan Cara Ini Selepas Baby newborn Memyusuh (Penting)

Amalkan Cara Ini Selepas Baby newborn Memyusuh (Penting)

Bagaimana cara atau tips mendukung baby newborn selepas menyusuh? ini sangat penting sebagai keselamatan anak terutama anak yang baru lahir atau yang masih dibawah 5 bulan. Berikut adalah tips cara dukung baby newborn selepas menyusuh.
Baby newborn mendukung

Ibu-ibu, bapa-bapa. Selepas anak anda sudah selesai menyusuh, tidurkan dia dengan cara posisi mendukung. Contohnya seperti dalam gambar rajah dibawah ini:

Baby newborn mendukung

Tidurkan dia dengan cara ini selama 10-30 minit. Selepas itu, baru la ibu-ibu bapa-bapa tidurkan c comel dengan posisi berbaring.

Kenapa Kita Perlu Lakukan Cara Ini Selepas Baby Menyusuh?

Dengan cara ini, Baby kita tidak akan tersedak dengan susuh. Hal ini kerana, badan baby newborn ini masih lembut. Oleh sebab itu, amat penting untuk kita lakukan cara ini selepas baby menyusuh kerana jika tidak, baby akan tersedak dan jika kita tidak sedari, baby akan nampak pucat, kebiru biruan dan pada akhirnya akan mendatangkan maut.
Kekosongan Membina Empangan Air / Hidro Elektrik Di Tenom Sabah

Kekosongan Membina Empangan Air / Hidro Elektrik Di Tenom Sabah

Assalamualaikum tolong forward kepada mereka yang sedang mencari kerja di Sabah. Mencari pekerja yang betul-betul ingin bekerja sebagai pekerja membina empangan air atau hidro elektrik di tenom sabah.
Kerja kosong di tenom sabah

KERJA : MEMBINA EMPANGAN AIR / HIDRO ELEKTRIK
LOKASI : Tenom, Sabah
Aggreement : 5 Tahun
Company : Solution Group Berhad

Berikut adalah jumlah kuota kekosongan yang diperlukan untuk kerja Membina Empangan Air & Hidro Elektrik Di Tenom Sabah: 
  • 300 ORANG Helper / Sapkung
  • 70 ORANG Tukang ( kayu, besi, welder, paitung )
  • 30 ORANG Driver ( lori, jentolak, mixer )

Berikut adalah butiran gaji ( Per. Jam ) untuk untuk kerja Membina Empangan Air & Hidro Elektrik Di Tenom Sabah: 
  • DRIVER (RM 9 per.Jam) / Public (RM 13.50 per.Jam)
  • TUKANG (RM 8 per.Jam) / Public (RM 12 Jam)
  • HELPER / SAPKUNG RM (5.50 per.Jam) / Public (RM 8.25 per.Jam)

Syarat kelayakan untuk kemasukan bekerja Membina Empangan Air / Hidro Elektrik Di Tenom Sabah:
  1. Terbuka kepada Warganegara dan BUKAN Warganegara. Yang penting ada dokumen. 
  2. Berumur 18 tahun ke atas dan 50 tahun kebawah.
  3. IMM 13, pasport, ic merah boleh apply.

Kelebihan dan kemudahan yangh desediakan untuk bekerja Membina Empangan Air / Hidro Elektrik Di Tenom Sabah:
  • Kenderaan disediakan, lagi bagus jika ramai dalam satu Group. 
  • Setahun ada 6 hari cuti Free. 
  • Tempat tinggal disediakan. 
  • Ada tempat  untuk membeli makan minum. 
  • Ada potongan EPF/SOCSO. 

Sekiranya berminat, boleh hantar nama, dan sebutkan kemahiran anda ke 601135586883 atau whatsapp. Boleh klik button dibawah ini untuk direct whatsapp Big BOSS:


Saya cuma bantu mereka yg memerlukan pekerjaan sahaja. Jika anda mempunyhai sebarang persoalan, penambahan, lain-lain dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah ini. Sekian dan terima kasih! 
#KitaBantuKita
Syarat Kelayakan Untuk Join Komunitiasia

Syarat Kelayakan Untuk Join Komunitiasia

Apakah Syarat kelayakan untuk bergabung dengan investment komunitiasia komuniti asia komunitiasia.com. Berikut adalah Syarat Kelayakan Untuk Join Komunitiasia khusus di Negara malaysia.

Syarat Kelayakan Untuk Join Komunitiasia


Syarat Kelayakan Untuk Join Komunitiasia :

  • Berumur 18 tahun keatas.
  • Mempunyai akaun bank seboleh-bolehnya akaun bank yang boleh membuat pembayaran secara atas talian.
  • Sekurang-kurangnya mempunyai modal RM50 tetapi untuk pendaftaran, anda hanya perlu sediakan modal sebanyak RM30 sahaja.

Bagaimana cara daftar komunitiasia? sial layari halaman yang telah saya sediakan dibawah ini. Terima kasih.

Tutorial Ringkas Cara Guna Acetamol 650 MG

Tutorial Ringkas Cara Guna Acetamol 650 MG

Apa itu acetamol dan bagaimana Cara Guna ubat Acetamol 650 MG yabg dijual di farmasi, kedai runcit ataupun hospital? 
Tutorial Ringkas Cara Guna Acetamol 650 MG

Apa itu Acetamol?
Acetamol adalah dalam bahasa pasarnya ialah penadol, iaitu sebuah ubat yang berfungsi untuk penahan sakit.

Bagaimana Cara Menggunakan Acetamol 650MG?
Menurut doktor pakar, cara menggunakan acetamol 650MG ini terbahagi kepada 2 kategori iaitu untuk dewasa dan kanak-kanak berumur 12 tahun kebawah.

Untuk dewasa, penggunaan acetamol 650MG ini biasanya 2 biji sekali/sehari. Namun, ini bergantung kepada seberapa rasanya sakit tersebut.

Manakala, untuk ketegori kanak-kanak pula, hanya setengah biji ataupun 1 biji sahaja yang telah dicadangkan.

Semoga perkongsian ini dapat membantu anda disana. Jika saya silap, sila perbetulkan di ruangan komen dibawah sini. Sekian dan terima kasih.
Cara Semak Status Permohonan KWSP i-sinar (Lulus atau tidak?)

Cara Semak Status Permohonan KWSP i-sinar (Lulus atau tidak?)

Bermula pada hari ini 4hb Januari 2020, status permohonan keluaran KWSP ke akaun 1 kini bolehpun disemak secara atas talian. Jadi, bagaimana cara semak status permohonan KWSP secara atas talian ini? berikut tutorialnya.

isinar wallpaper


Cara Semak Status Permohonan KWSP Lulus ataupun tidak?


Pertama, pergi ke laman rasmi isinar atau boleh klik link dibawah ini untuk direct to the point:

i-Sinar (kwsp.gov.my)


Selepas itu, pilih SEMAK STATUS PERMOHONAN.

Cara Semak Status Permohonan KWSP isinar (Lulus atau tidak?)


Seterusnya, masukkan nombor kad pengenalan 12 digit tanpa (-) ➝ pilih & lengkapkan kod nombor telefon anda ➝ klik (✔️) pada saya bukan robot ➝ klik butang SEMAK STATUS.

Cara Semak Status Permohonan KWSP isinar (Lulus atau tidak?)


Disana, anda akan melihat status permohonan anda sama ada lulus ataupun tidak. Jika lulus? maka pembayaran bulan pertama ke dalam akaun bank anda akan dibuat sebelum 9 Januari 2021. 


Kesan Buruk Acetamol 650MG Jika Berlebihan

Kesan Buruk Acetamol 650MG Jika Berlebihan

Dalam artikel saya pada kali ini. saya mahu kongsikan kepada anda secara ringkas mengenai Apakah Kesan Buruk Pengambilan Ubat Acetamol 650MG kepada tubuh badan kita sama ada dalam jangka masa panjang ataupun pendek.
Kesan Buruk Acetamol 650MG Jika Berlebihan

Kesan Buruk Acetamol 650MG Jika Berlebihan:

Antara kesan buruk acetamol atau lebih dikenali sebagai Paracetamol boleh  menyebabkan reaksi kulit yang teruk. Contohnya seperti kemerahan pada kulit, lepuh atau ruam.

Biasanya, gejala-gejala seperti ini menunjukkan tanda-tanda keadaan yang sangat serius. Sekiranya tindak balas ini berlaku, hentikan penggunaan ubat Acetamol dan dapatkan bantuan perubatan dengan segera.