BPR (Bantuan Prihatin Rakyat) Saya Belum Masuk

BPR (Bantuan Prihatin Rakyat) Saya Belum Masuk

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian, hari ini saya nak bercerita sedikit tentang rezeki saya mengenai BPR (Bantuan Prihatin Rakyat) yang mana tiada rezeki saya untuk merasa bantuan daripada BPR 2021.

BPR (Bantuan Prihatin Rakyat)


Sedihnya, BPR (Bantuan Prihatin Rakyat) Saya Belum Masuk:


Saya menamatkan zaman bujang saya pada pertengahan bulan Ogos 2020. Lalu, semasa dalam pembentangan bujet 2021 yang lepas. Kerajaan telah pun memperkenalkan BPR iaitu (bantuan Prihatin Rakyat) tukar kepada BPN. 


Jadi, semasa dalam tarikh pembukaan untuk permohonan BPR (Bantuan Prihatin Rakyat) pada bulan 15 November. Saya telah pun kemaksini permohonan saya dari status Bujang kepada Berkahwin dan kemaskini butiran-butiran yang diperlukan. 


Pada awal bulan Januari 2021, status permohonan untuk BPR saya telah pun diterima sehinggalah kini 23/02/2021. Bila cek dalam akaun bank, masih belum masuk. Padahal, kawan-kawan saya yang lain telah pun terima Bantuan Prihatin Rakyat. 


BPR (Bantuan Prihatin Rakyat)


Jadi, mungkinkah saya ini tidak layak? mungkinkah saya salah isi? atau masalah teknikal / diabaikan? kamu pula, bagaimana? sial kongsikan status permohonan anda dibawah sini.

Amalkan Cara Ini Selepas Baby newborn Memyusuh (Penting)

Amalkan Cara Ini Selepas Baby newborn Memyusuh (Penting)

Bagaimana cara atau tips mendukung baby newborn selepas menyusuh? ini sangat penting sebagai keselamatan anak terutama anak yang baru lahir atau yang masih dibawah 5 bulan. Berikut adalah tips cara dukung baby newborn selepas menyusuh.
Baby newborn mendukung

Ibu-ibu, bapa-bapa. Selepas anak anda sudah selesai menyusuh, tidurkan dia dengan cara posisi mendukung. Contohnya seperti dalam gambar rajah dibawah ini:

Baby newborn mendukung

Tidurkan dia dengan cara ini selama 10-30 minit. Selepas itu, baru la ibu-ibu bapa-bapa tidurkan c comel dengan posisi berbaring.

Kenapa Kita Perlu Lakukan Cara Ini Selepas Baby Menyusuh?

Dengan cara ini, Baby kita tidak akan tersedak dengan susuh. Hal ini kerana, badan baby newborn ini masih lembut. Oleh sebab itu, amat penting untuk kita lakukan cara ini selepas baby menyusuh kerana jika tidak, baby akan tersedak dan jika kita tidak sedari, baby akan nampak pucat, kebiru biruan dan pada akhirnya akan mendatangkan maut.
Kekosongan Membina Empangan Air / Hidro Elektrik Di Tenom Sabah

Kekosongan Membina Empangan Air / Hidro Elektrik Di Tenom Sabah

Assalamualaikum tolong forward kepada mereka yang sedang mencari kerja di Sabah. Mencari pekerja yang betul-betul ingin bekerja sebagai pekerja membina empangan air atau hidro elektrik di tenom sabah.
Kerja kosong di tenom sabah

KERJA : MEMBINA EMPANGAN AIR / HIDRO ELEKTRIK
LOKASI : Tenom, Sabah
Aggreement : 5 Tahun
Company : Solution Group Berhad

Berikut adalah jumlah kuota kekosongan yang diperlukan untuk kerja Membina Empangan Air & Hidro Elektrik Di Tenom Sabah: 
  • 300 ORANG Helper / Sapkung
  • 70 ORANG Tukang ( kayu, besi, welder, paitung )
  • 30 ORANG Driver ( lori, jentolak, mixer )

Berikut adalah butiran gaji ( Per. Jam ) untuk untuk kerja Membina Empangan Air & Hidro Elektrik Di Tenom Sabah: 
  • DRIVER (RM 9 per.Jam) / Public (RM 13.50 per.Jam)
  • TUKANG (RM 8 per.Jam) / Public (RM 12 Jam)
  • HELPER / SAPKUNG RM (5.50 per.Jam) / Public (RM 8.25 per.Jam)

Syarat kelayakan untuk kemasukan bekerja Membina Empangan Air / Hidro Elektrik Di Tenom Sabah:
  1. Terbuka kepada Warganegara dan BUKAN Warganegara. Yang penting ada dokumen. 
  2. Berumur 18 tahun ke atas dan 50 tahun kebawah.
  3. IMM 13, pasport, ic merah boleh apply.

Kelebihan dan kemudahan yangh desediakan untuk bekerja Membina Empangan Air / Hidro Elektrik Di Tenom Sabah:
  • Kenderaan disediakan, lagi bagus jika ramai dalam satu Group. 
  • Setahun ada 6 hari cuti Free. 
  • Tempat tinggal disediakan. 
  • Ada tempat  untuk membeli makan minum. 
  • Ada potongan EPF/SOCSO. 

Sekiranya berminat, boleh hantar nama, dan sebutkan kemahiran anda ke 601135586883 atau whatsapp. Boleh klik button dibawah ini untuk direct whatsapp Big BOSS:


Saya cuma bantu mereka yg memerlukan pekerjaan sahaja. Jika anda mempunyhai sebarang persoalan, penambahan, lain-lain dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah ini. Sekian dan terima kasih! 
#KitaBantuKita
Syarat Kelayakan Untuk Join Komunitiasia

Syarat Kelayakan Untuk Join Komunitiasia

Apakah Syarat kelayakan untuk bergabung dengan investment komunitiasia komuniti asia komunitiasia.com. Berikut adalah Syarat Kelayakan Untuk Join Komunitiasia khusus di Negara malaysia.

Syarat Kelayakan Untuk Join Komunitiasia


Syarat Kelayakan Untuk Join Komunitiasia :

  • Berumur 18 tahun keatas.
  • Mempunyai akaun bank seboleh-bolehnya akaun bank yang boleh membuat pembayaran secara atas talian.
  • Sekurang-kurangnya mempunyai modal RM50 tetapi untuk pendaftaran, anda hanya perlu sediakan modal sebanyak RM30 sahaja.

Bagaimana cara daftar komunitiasia? sial layari halaman yang telah saya sediakan dibawah ini. Terima kasih.

Tutorial Ringkas Cara Guna Acetamol 650 MG

Tutorial Ringkas Cara Guna Acetamol 650 MG

Apa itu acetamol dan bagaimana Cara Guna ubat Acetamol 650 MG yabg dijual di farmasi, kedai runcit ataupun hospital? 
Tutorial Ringkas Cara Guna Acetamol 650 MG

Apa itu Acetamol?
Acetamol adalah dalam bahasa pasarnya ialah penadol, iaitu sebuah ubat yang berfungsi untuk penahan sakit.

Bagaimana Cara Menggunakan Acetamol 650MG?
Menurut doktor pakar, cara menggunakan acetamol 650MG ini terbahagi kepada 2 kategori iaitu untuk dewasa dan kanak-kanak berumur 12 tahun kebawah.

Untuk dewasa, penggunaan acetamol 650MG ini biasanya 2 biji sekali/sehari. Namun, ini bergantung kepada seberapa rasanya sakit tersebut.

Manakala, untuk ketegori kanak-kanak pula, hanya setengah biji ataupun 1 biji sahaja yang telah dicadangkan.

Semoga perkongsian ini dapat membantu anda disana. Jika saya silap, sila perbetulkan di ruangan komen dibawah sini. Sekian dan terima kasih.
Cara Semak Status Permohonan KWSP i-sinar (Lulus atau tidak?)

Cara Semak Status Permohonan KWSP i-sinar (Lulus atau tidak?)

Bermula pada hari ini 4hb Januari 2020, status permohonan keluaran KWSP ke akaun 1 kini bolehpun disemak secara atas talian. Jadi, bagaimana cara semak status permohonan KWSP secara atas talian ini? berikut tutorialnya.

isinar wallpaper


Cara Semak Status Permohonan KWSP Lulus ataupun tidak?


Pertama, pergi ke laman rasmi isinar atau boleh klik link dibawah ini untuk direct to the point:

i-Sinar (kwsp.gov.my)


Selepas itu, pilih SEMAK STATUS PERMOHONAN.

Cara Semak Status Permohonan KWSP isinar (Lulus atau tidak?)


Seterusnya, masukkan nombor kad pengenalan 12 digit tanpa (-) ➝ pilih & lengkapkan kod nombor telefon anda ➝ klik (✔️) pada saya bukan robot ➝ klik butang SEMAK STATUS.

Cara Semak Status Permohonan KWSP isinar (Lulus atau tidak?)


Disana, anda akan melihat status permohonan anda sama ada lulus ataupun tidak. Jika lulus? maka pembayaran bulan pertama ke dalam akaun bank anda akan dibuat sebelum 9 Januari 2021. 


Kesan Buruk Acetamol 650MG Jika Berlebihan

Kesan Buruk Acetamol 650MG Jika Berlebihan

Dalam artikel saya pada kali ini. saya mahu kongsikan kepada anda secara ringkas mengenai Apakah Kesan Buruk Pengambilan Ubat Acetamol 650MG kepada tubuh badan kita sama ada dalam jangka masa panjang ataupun pendek.
Kesan Buruk Acetamol 650MG Jika Berlebihan

Kesan Buruk Acetamol 650MG Jika Berlebihan:

Antara kesan buruk acetamol atau lebih dikenali sebagai Paracetamol boleh  menyebabkan reaksi kulit yang teruk. Contohnya seperti kemerahan pada kulit, lepuh atau ruam.

Biasanya, gejala-gejala seperti ini menunjukkan tanda-tanda keadaan yang sangat serius. Sekiranya tindak balas ini berlaku, hentikan penggunaan ubat Acetamol dan dapatkan bantuan perubatan dengan segera.
Kegunaan atau Fungsi Acetamol 650 MG?

Kegunaan atau Fungsi Acetamol 650 MG?

Apakah Kegunaan atau Fungsi Acetamol 650 MG? Berikut adalah kegunaan acetamol 650Mg atau lebih dikenali sebagai panadol 650MG.
Kegunaan atau Fungsi Acetamol 650 MG

Antara kegunaan Acetamol 650 MG adalah untuk mengurangkan atau melegakan sakit ketidakselesaan yang disebabkan oleh sakit kepala gigi, sakit kepala, sakit-sakit yang disebabkan oleh artritis, sakit otot, osteoarthritis, senggugut, demam dan sebagainya. 

Mengikut teori, fungsi acetamol ini membekukan atau BIUS sel saraf secera sederhana berdasarkan Dos yang telah digunakan. Maksudnya disini ialah, ia akan menghilangkan rasa sakit buat seketika sahaja dan rasa sakit akan terasa selepas 4-6 jam mengikut dos yang telah digunakan.
Apa itu Acetamol 650 MG?

Apa itu Acetamol 650 MG?

Acetamol adalah Paracetamol! atau dalam bahasa pasarnya adalah Panadol. Ubat ini telah lama berada dalam pasaran di Malaysia. Ia selalu digunakan oleh masyarakat sebagai ubat demam dan ubat tahan sakit. Di Malaysia, paracetamol boleh diperoleh dengan mudah di mana-mana kedai runcit, pasar raya atau kedai-kedai farmasi.

Apa itu Acetamol 650 MG


Paracëtamol adalah bërkësan dan sëlamat untuk mënurunkan suhu badan akibat dëmam sëkiranya diambil dalam kuantiti yang tëlah disyorkan bërdasarkan labël pada ubat tërsëbut. Walau bagaimanapun, paracëtamol bolëh mëndatangkan mudarat sëkiranya diambil dalam kuantiti yang bërlëbihan.


Paracëtamol juga bërkësan untuk mëngurangkan kësakitan ringan. Sëbagai contoh kësakitan yang disëbabkan olëh pënyakit migrainë atau sakit këpala. Walau bagaimanapun, pësakit përlu mëndapatkan nasihat daripada doktor sëkiranya mënggunakan paracëtamol untuk jangka masa yang panjang. Paracëtamol juga bolëh didapati dalam bëntuk campuran dëngan bahan tërapëutik yang lain sëpërti antihistamin yang mëmbëri këlëgaan dalam këadaan dëmam dan sëlësëma.

Update Dimana Tempat Ambil Barang City-Link Tambunan

Update Dimana Tempat Ambil Barang City-Link Tambunan

Dimana tempat mengambil barang pos untuk city-link di daerah Tambunan? Ajen baru Pos City-Link tambunan kini telah dipindahkan di sebelah Sabindo lama Tambunan Sabah.
City-link wallpaper

Terkini Tempat Ambil Barang City-Link Tambunan 

Hai³, baru-baru ini saya pertama kali terima barang dari pos City-Link. Lepas tu, saya pg la ambil barang tu di tempat biasa J&T express. Tetapi, diurang bilang,,, diurang bukan lagi agen untuk city-link. Jadi, agen city-link sekarang di sana sebelah sabindo lama.

Lepas tu, saya pg la cek. Rupa-rupanya di sini pula. Kecil pejabat dia, sebalah kanan sabindo lama:


Disitulah agen baru untuk city-link baru di tambunan. Masih belum ada lagi pejabat city-link di daerah tambunan. Jadi, semoga perkongsian saya ne membantu anda disana. Sekian!

Like Share Akhirnya Scam (Tipu)

Like Share Akhirnya Scam (Tipu)

Like Share telah mula beroperasi di Malaysia pada awal bulan Ogos 2020. LikeShare ini dimiliki oleh Revorits IT Sdn Bhd yang diketuai oleh Tan Chee Keong sebagai pengarah untuk syarikat ini.

Untuk pengetahuan semua, sebenarnya likeshare ini telahpun beroperasi di Indonesia sebelum ini dan telahpun tutup selepas mereka beroperasi di Malaysia. Jadi, apa khabar Like share di Malaysia? 

Like Share Akhirnya Lari!

Awal bulan 11 lalu, transaksi pembayaran daripada LikeShare semakin lembap, malahan ada mereka yang tidak dibayar "unpaid" melebihi 14 hari. Menjelang pertengahan bulan 11, mereka telah lancarkan satu promosi yang dinamakan sebagai Black Friday! dimana dalam promosi tersebut, kita boleh upgrade status Vip kepada peringkat seterusnya dalam harga 50% daripada harga asal. 

Disingkatkan cerita, pada 25hb November 2020. Sedikit perkongsian daripada netizen bahawa pejabat Like Share atau lebih dikenali sebagai Revorits IT Solutions Sdn. Bhd telahpun Kosong sepenuhnya. Dan, dari situ lah bermulanya likeshare ini pelahan-lahan membuang data-data mereka sehinggalah sekarang, website mereka dihapuskan.


Jadi, persoalanya nya, dimanakah mereka sekarang? adakah pelaburan ini diteruskan ataupun lingkup selamanya? tinggalkan pendapat anda.
Jawatan Kosong Pemandu Backhoe di Pupuluton Tambunan

Jawatan Kosong Pemandu Backhoe di Pupuluton Tambunan

Pihak syarikat di Pupuluton Tambunan ingin mencari mereka yang berkelayakan untuk memenuhi kekosongan jawatan sebagai PEMANDU BACKHOE (Backhoe Operator).
Pemandu Backhoe di Pupuluton Tambunan


Kriteria kelayakan Pemandu Backhoe di Pupuluton Tambunan:
  • LELAKI warganegara Malaysia/Passport.
  • Berpengalaman dalam mengendalikan backhoe.
  • Berkebolehan bekerja lebih masa sekiranya perlu.
  • Sentiasa berdisiplin dan bertanggungjawab ketika bertugas.


Lokasi Bertugas:
- Tambunan Kuari, Pupuluton, Tambunan, Sabah


Bagaimana Cara Memohon Pemandu Backhoe di Pupuluton Tambunan?
Sila hadirkan diri pada bila-bila masa sahaja kecuali hujung minggu di:

  1. Tambunan Kuari untuk mengisi Borang Permohonan Jawatan.
  2. Pejabat Mandarin Pavilion S/B (Sebelah 7 Eleven Lama) Keningau, Sabah.


Sebarang pertanyaan lebih lanjut mengenai jawatan kosong ini, sila hubungi nombor telefon ini:
  • 087-774039
  • 087-771213 
  • 087-336-135
  • 087-332437
Permohonan Bantuan Warga Emas RM500 Sebulan (Belanjawan 2021)

Permohonan Bantuan Warga Emas RM500 Sebulan (Belanjawan 2021)

Sudahkah anda membuat permohonan untuk Bantuan Warga Emas RM500 ringgit sebulan untuk ibubapa atau atuk nenek anda? 
Kalau belum, boleh daftar permohonan sekarang melalui pautan ini, atau jika sudah didaftarkan. Sila kemaskini semula untuk dapatkan bantuan khusus kepada warga emas sebanyak Rm300 kepada Rm500 sebulan.




Antara dokumen yang diperlukan untuk membuat permohonan baru adalah:

  • Salinan MyKad/ Kad Pengenalan Pemohon
  • Salinan MyKad /Kad Pengenalan ahli keluarga yang tinggal bersama
  • Salinan Kad OKU/ slip pendaftaran sementara OKU (Jika Kategori OKU)
  • Salinan penyata pendapatan / surat akuan pendapatan (jika bekerja sendiri)
  • Salah satu Bil Utiliti (air/elektik/telefon/astro)
  • Laporan pegawai perubatan dari hospital / klinik kesihatan kerajaan / swasta (bagi kes OKU tidak bekerja / terlantar / kronik / alat tiruan)


Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, penambahan, lain-lain dan sebagainya. Sila tinggalkan komen anda dibawah ini. Terima kasih.

#BantuanKerajaan #gdonvideo
Cara Upgrade LikeShare Oscar Event 8 November 2020

Cara Upgrade LikeShare Oscar Event 8 November 2020

Hai, assalamualaikum dan salam sejahtera semua buat pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. OK! hari ini, saya nak kongsikan kepada anda tentang sedikit info mengenai "Bagaimana cara Upgrade LIKE SHARE VIP semasa dalam OSCAR EVENT ini.

Cara Upgrade LikeShare Oscar Event 8 November 2020


Oleh kerana saya sudah upgrade kepada Oscar event baru-baru ini, saya akan berbagi pengetahuan lah kepada anda semua yang masih keliru tentang Upgrade likeshare Oscar Event dalam bentuk bertulis & bergambar disini Gdonvideo.com.


Ok, pertama! biasanya untuk uppgrade ke Oscar adalah mestilah bermodalkan RM1000 kan? Jadi, untuk ini OSCAR event pula, anda hanya perlu bermodalkan sebanyak RM700 sahaja. Jadi, caranya adalah. Jika dalam wallet anda 0, sila recharge sebanyak RM700 sahaja.


Cara Upgrade LikeShare Oscar Event 8 November 2020


Selepas itu, pergi ke Home ➞ VIP Event ➞ dan klik Upgrade immediately.


Cara Upgrade LikeShare Oscar Event 8 November 2020

Begitulah cara Upgrade LikeShare Oscar Event 8 November 2020. Jika anda mempunyai sebarang persoalan, penambahan, lain-lain dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Terima kasih.

Masalah Utama Maintenance Proton Gen2 (Pengalaman)

Masalah Utama Maintenance Proton Gen2 (Pengalaman)

Suatu masa dulu kéréta ini boléh dikatakan agak diminati ramai. Tétapi mémandangkan ramai pésaing yang télah méngéluarkan jéntéra yang lébih modén dan canggih, populariti Gén2 ménurun agak méndadak. 

Saya séndiri télah ménggunakan Gén2 séjak tahun 2005 lagi dan kini usianya télah méncécah 8tahun ( kéréta ini dikéluarkan tahun 2004 ). Sélama dibawah jagaan saya, kéréta ini ada méngalami bébarapa masalah. 

Kalau tak salah saya, sélépas séminggu saya ménggunakannya, masalah pértama yang saya hadapi ialah powér window. Saya tahu ianya bérpunca daripada suis dan ményébabkan motor powér window séntiasa bérfungsi. Mémandangkan kéréta ini masih lagi dalam warranty, jadi saya térus ménukarkan powér window motor yang baru. 

Sélain daripada masalah di atas, bérikut adalah masalah lain yang pérnah bérlaku pada kéréta saya: 

  • Powér window motor dan régulator ( sémua pintu ).
  • Radiator fan motor.
  • Kébocoran ékzos ( sétiap tahun ).
  • Hand braké jamméd.
  • Oil sump pécah.
  • Door handlé patah.
  • Clock spring.
  • Stabilizér bar patah.
  • Fuél pump.
  • Braké bélakang sébélah kiri tidak bérfungsi. ( salah séndiri sébab tak tukar dust covér pada braké piston)

Buat masa ni itulah masalah yang pérnah térjadi. Untuk akan datang tak tahu lah. Jadi kéréta ni dah jarang digunakan. Sékali sékala jé bawak jalan dékat-dékat. 

Bagi pénérangan térpérinci bérkénaan masalah di atas, saya akan térangkan kémudian.
Cara mengatasi Page actions are temporarily disabled Google Webmaster

Cara mengatasi Page actions are temporarily disabled Google Webmaster

Sebentar tadi, saya melakukan submit blog post baru saya ke Google Webmaster tetapi malangnya "Page actions are temporarily disabled". Apakah yang berlaku?
Page actions are temporarily disabled

Dalam hal ini, anda tidak perlu lakukan apa-apa kerana masalah "Page actions are temporarily disabled" ini adalah disengajakan oleh Google webmaster kerana mereka sekarang ini melakukan Updates dari segi teknikal mereka.


Jadi, apa yang perlu kita lakukan adalah, tunggu dan sentiasa melihat perkembangan Google webmaster kerana update ini telahpun berlaku pada 14 Oktober lagi. 

Untuk lebih terperinci lagi mengenai Kenapa Google Webmaster melakukan hal ini. Anda boleh rujuk dihalaman ini:
Proses Pembikinan Tempat Kuarantin Dewan Majlis Dearah Tambunan

Proses Pembikinan Tempat Kuarantin Dewan Majlis Dearah Tambunan

Hari ini 17 OKTOBER 2020 (Sabtu), majlis daerah Tambunan telah pun melancarkan dalam mesyuarat beberapa hari yang lepas untuk membuat tempat Kuarantin disini dewan masyarakat Tambunan.
kurantin Tambunan

Saya dengan beberapa crew yang lain telahpun bertungkus lumus untuk membantu KKM dalam menyiapkan tempat Kuarantin yang mana akan beroperasi pafa petang hari ini jam 8.00 PM.

Semua mereka yang diKuarantin nanti termasuk yang berada di pusat Kuarantin Keningau akan dimasukkan ke dalam sini Dewan Masyarakat Tambunan bagi memudahkan dan mengelakkan daripada rantaian covid 19 ini.
Dimana Pejabat Baru Pos ABX Tambunan Sabah

Dimana Pejabat Baru Pos ABX Tambunan Sabah

Dimana letaknya pejabat baru tempat pengambilan barang Pos untuk ABX di Tambunan Sabah? 
ABX TAMBUNAN

Hai, baru-baru ini. Saya ada beli barang dari Shopee dan telah dihantar melalui ABX. Sesudah sampai itu barang sya di Tambunan. Macam biasa la, saya pergi ke tempat bangunan ABX yang dekat kedai Kaling tu, barisan kedai Poking Long, tetapi... Tutup!

Bila saya tanya-tanya orang sana. Rupanya, Pejabat ABX tambunan sudah pun berpindah pada minggu lalu iaitu pada 5/10/2020 berhampiran dengan kedai P&P INN & Hotel P&P INN Jalan simpang ke pisompuruan Squre Tambunan.





Untuk lebih detail lagi, boleh semak google maps pejabat baru ABX Tambunan Sabah melalui button dibawah yang telah saya sediakan dibawah ini.
Semoga info ini berguna untuk kita semua dan jangan lupa untuk tekan iklan dibawah ini sebagai penghargaan anda untuk blog ini. Terima kasih!
Penutupan Sekolah Hari Ini 10/10/2020 Di Seluruh Kawasan Negeri Sabah

Penutupan Sekolah Hari Ini 10/10/2020 Di Seluruh Kawasan Negeri Sabah

Penutupan sekolah di seluruh kawasan Negeri Sabah telah pun diputuskan pada pagi tadi 10/10/2020 semasa mesyuarat khas majlis keselamatan negeri yang dipengerusikan oleh YAB Perdana Menteri. 


Penutupan Sekolah Hari Ini 10/10/2020 Di Seluruh Kawasan Negeri Sabah

Memandangkan kes-kes di negeri ini masih menunjukkan peningkatan, KPM memutuskan semua sekolah di negeri Sabah ditutup bermula 10 Oktober sehingga 25 Oktober 2020. Walau bagaimanapun, murid-murid yang berasrama penuh yang berada di ZON MERAH hendaklah kekal berada di asrama bagi mengelakkan daripada penularan wabak Covid-19. 


Manakalah murid di asrama yang berada di sekolah ZON HIJAU tetapi rumah keluarga mereka di ZON merah, sebaiknya kekal berada di asrama sahaja. Jangan risau kerana pihak sekolah akan menguruskan keseamatan dan kebajikan murid-murid berkenaan di asrama.


Sumber dipetik daripada Kenyataan Media (KPM)

Lirik Lagu Sahili Rambuan - Bukit Nanas (Tangga 1001)

Lirik Lagu Sahili Rambuan - Bukit Nanas (Tangga 1001)

Berikut adalah lirik lagu Sahili Rambuan - bukit nanas tangga seribu satu official music kampung libang ulu tambunan,sabah. Jangan lupa untuk subscribe channel ini, like and SHARE!
 

LINUMIS DILO NULU DI POINSORILI
TINOMOU DILO KAYU DI POINSANDAD
WAIG LUMUYUNG OKITO ONINITING

GOMPIO TOKOU NO KOLUMISON DI POINSORILI
MOI DO OINTUTUNAN DO POGUN DO SUAI
MOI OINTUTUNAN DO TULUN DO SUAI

OLUMIS TOMOD OH KOPURIMANAN DO HITI
TONGUS DI ALAMBAYAD OSOGIT TOPURIMANAN
OLUMIS TOMOD OH KOKITANAN DO HITI
PINUNGARANAN DO BUKIT NANAS TANGGA SERIBU SATU

PASON KU KUMAA SUKOD WAGU
TILOMBUSO ITI PISOMPURUAN
PISOKODUNGAN MOGOWIT DO PIULUDAN

OLUMIS TOMOD OH KOPURIMANAN DO HITI
TONGUS DI ALAMBAYAD OSOGIT TOPURIMANAN
OLUMIS TOMOD OH KOKITANAN DO HITI
PINUNGARANAN DO BUKIT NANAS TANGGA SERIBU SATU

PASON KU KUMAA SUKOD WAGU
TILOMBUSO ITI PISOMPURUAN
PISOKODUNGAN MOGOWIT DO PIULUDAN
View Kampung Libang ulu tambunan