Cara Semak Bantuan Khas Covid (BKC) Laman Web Rasmi

Cara Semak Bantuan Khas Covid (BKC) Laman Web Rasmi

Bagaimana cara semak bantuan khas covid BKC sama ada dha masuk ataupun belum? Berikut adalah laman web rasmi BKC - Bantaun Khas Covid yang telah dibentangkan oleh kerajaan. Anda boleh melihat status anda disana sama ada layak ataupun tidak.

CARA SEMAK BANTUAN KHAS COVID (BKC):

1. Layari laman web ini:

2. Isikan nombor kad pengenalan anda tanpa (-) di ruangan kolum.

3. Klik semak.

4. Sahkan kod bergambar.

5. Taip password anda. Akaun pssword BKC sama dengan akaun password BPN / BPR anda sebelum ini.

Selamat mencuba. Tq. Jika anda mempunyai sebarang persoalan, sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah. 

Alhamdulillah BKC RM500 Dha Masuk Untuk Bank BSN Hari ini

Alhamdulillah BKC RM500 Dha Masuk Untuk Bank BSN Hari ini

Alhamdulillah. Bantuan Khas Covid (BKC) Fasa 1 sudah masuk ke akaun bank BSN saya pada hari ini. Ingatkan 6 hari bulan 9 proses pengkreditan, rupa-rupanya diawalkan pula hehehe.


Apa pun terima kasih kerajaan. Kepada anda yang masih belum masuk bantuan bkc ini. Sabar-sabar dulu ya. Jika anda mempunyai sebarang persoalan atau info terkini mengenai kemasukan BKC ke akaun bank masing-masing. Sila info kat komen dibawah sini ya. Tq
saya terima panggilan dari 912250041117

saya terima panggilan dari 912250041117

Sedih, satu scamer n taktik jenis baru. 

Baru sekejap kawan saya terima panggilan dari 912250041117 meyuruh dia tekan 1 sekiranya dia telah mengambil vaksin. Dia tekan 1. Dgn serta merta tel dia kena blok 🚫 dan telefon nya di 'hack'. Jadi berhati2 lah bila anda terima panggilan mcm tu. Sila bgitau group wsp anda.
Berapa Line Spacing Untuk Format Surat Rasmi

Berapa Line Spacing Untuk Format Surat Rasmi

Beberapa hari yang lepas, ada kawan tanya kepada saya tentang Berapa line spacing untuk format surat rasmi?. Berikut adalah sukatan untuk jarak dari perenggan perkataan.

Berapa Line Spacing Untuk Format Surat Rasmi


Berapa Line Spacing Untuk Format Surat Rasmi:


Antara sukatan line spacing untuk format surat rasmi adalah:

1.0

Gunakan tulisan Times New Roman bersaizkan 12 sahaja.


Jika anda mempunyai persoalan tentang line spacing untuk surat rasmi, penambahan atau lain-lain. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Sekian dan terima kasih!

Apa itu OTP BSN? Fahaman Ringkas

Apa itu OTP BSN? Fahaman Ringkas

Apa itu OTP BSN? mungkin ramai yang tercari-cari apa itu OTP BSN sebab kalau nak daftar myBSN online bankin, Confirm akan sangkut ke OTP BSN. Jadi, dalam artikel saya pada kali ini. Saya akan kongsikan kepada anda secara ringkas, padat dan mudah difahami untuk apa itu OTP BSN?

Apa itu OTP BSN

Fahaman Ringkas Mengenai Apa itu OTP BSN:


OTP BSN adalah merupakan ONE TIME PASSWORD. Biasa orang panggil nombor pengesahan atau nombor Tac. Nombor OTP ini akan dihantar melalui SMS ke nombor telefon yang telah didaftarkan. 


Jika anda sangkut ke bahagian OTP BSN. Kemungkinan besar nombor telefon anda tidak didaftarkan / salah nombor ke bank yang anda ingin daftarkan sebagai myBSN online bankin. Masalah ini anda boleh rujuk ke ATM BSN atau boleh minta bantuan daripada kaunter BSN.

3 Cara Semak Jumlah Baki Kredit Digi Prepaid

3 Cara Semak Jumlah Baki Kredit Digi Prepaid

Tutorial bagaimana cara semak jumlah baki kredit yang ada untuk digi prepaid Best atau digi prepaid live atau yang terbarunya adalah digi prepaid p20? Berikut adalah langkah-langkah 3 tips mudah untuk cara cek baki kredit digi prepaid.
3 Cara Semak Jumlah Baki Kredit Digi Prepaid

3 Cara Cek Baki Kredit Digi prepaid:

Dalam artikel saya pada kali ini, saya akan kongsikan kepada anda 3 cara untuk semak atau cek baki kredit digi prepaid best atau live atau yang terbarunya adalah digi prepaid p20 disini secara kongsepnya di gdonvideo.com.

Cara pertama adalah, semak melalui dail nombor, caranya adalah hubungi *126#:

Atau hubungi *128#:

Cara yang seterusnya adalah, semak melalui app #mydigi, caranya adalah login mydigi anda menggunakan nombor telefon anda dan paparan akan terlihat seperti berikut:

Untuk lebih detail lagi tentang cara-cara semak baki kredit digi prepaid ini. Anda boleh tonton video dibawah ini dan jangan lupa untuk Subscribe / Like / Share.

Jika anda mempunyai sebarang persoalan, penambahan, lain-lain dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah ini. Sekian dan terima kasih!
Download Movie, Software, Templates, Games & Pelbagai Lagi Di Filebundles

Download Movie, Software, Templates, Games & Pelbagai Lagi Di Filebundles

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua kepada sahabat-sahabat ku yang saya kasihi sekalian. Ok! hari ini, saya mau berkongsikan sedikit mengenai blog baru parthner saya iaitu filebundles.

Filebundles


Apa itu filebundles?

Filebundles adalah merupakan sebuah laman web platform blogger yang mana konten nya adalah berbentuk download. Laman web ini dibuat untuk tujuan menyediakan software dan sebagainya untuk semua warganet. Semua data yang disediakan disana filebundles adalah percuma dan anda hanya tekan download sahaja untuk dapatkan files yang anda mahu.


Tujuan utama bagi filebundles ini adalah, menyediakan pautan file tersebut tanpa iklan yang menyesatkan pengunjung. Dengan beberapa langkah mudah sahaja anda sudah mendapatkan file yang anda mahu. Semoga laman web filebundles ini kekal berpanjangan dan lebih dikenali oleh semua orang. TQ

Liputan 3G Bakal Berakhir Di Tambunan [celcom]

Liputan 3G Bakal Berakhir Di Tambunan [celcom]

Berita baik buat warga Tambunan Sabah. Celcom kini dalam proses untuk menaik taraf teleco mereka ke arah yang lebih baik. Justru, mereka juga bermatlamat untuk mengakihiri liputan 3g ini di setiap cawangan. Dengan adanya pembaikan ini, warga tambunan akan menikmati kelajuan intrnet yang lebih pantas berbanding sebelum ini.

Liputan 3G Bakal Berakhir Di Tambunan
Pemberitahuan mengenai notis ini telah dibuat melalui banner yang telah terlekat di sepanjang jalan dari ranau ke pekan tambunan. Saya sedar semasa perjalanan balik ke rumah sebentar tadi. Mungkin, info ini sangat berguna bagi kita semua. Itu sebabnya saya kongsikan kepada anda semua disini.

Semoga info gembira ini menjadikan kita lebih gembira lagi. Haha



Cara Tebus e-wallet RM150 (Bantuan Kerajaan) 2021

Cara Tebus e-wallet RM150 (Bantuan Kerajaan) 2021

Bantuan kerajaan sebanyak RM150 ini adalah merupakan program E-Belia yang menggalakkan transaksi tanpa tunai. Program ini diperuntukkan khusus kepada belia yang berumur 18 hingga 20 tahun dan yang masih belajar di peringkat diploma, SKM4 dan IPT tempatan yang berdaftar. 

Cara Tebus e-wallet RM150 (Bantuan Kerajaan) 2021
Bagaimana Cara Tebus e-wallet RM150 (Bantuan Kerajaan) 2021 Ini?

Setiap permohonan yang layak boleh menuntut RM150 dalam bentuk kredit e-tunai seperti berikut:
  • Boostapp
  • Touch And Go (TNG)
  • Shopee Pay
  • Bigpay

Muat turun salah satu aplikasi ewallet diatas ini. Daftarkan dan isikan butiran-butiran yang diperlukan. Selepas itu, sahkan maklumat anda dan tebus kredit eBelia sebanyak RM150 bermula pada 1 JUN 2021 sehingga 22 JUN 2021.

Cara Bayar Zakat Fitrah Secara Online Untuk Negeri Sabah

Cara Bayar Zakat Fitrah Secara Online Untuk Negeri Sabah

Bagaimana cara bayar zakat fitrah secara online khususnya di negeri sabah dengan hanya menggunakan telefon (smartphone) sahaja. Oleh kerana wabak covid-19 masih belum pulih sepenuhnya di negara Malaysia, kita sebagai seorang umat islam digalakkan untuk membayar zakat secara atas talian. 
Cara Bayar Zakat Fitrah Secara Online Untuk Negeri Sabah

Jadi bagaimana cara membayar zakat secara atas talian ini khususnya di negeri SABAH? berikut adalah tutorialnya. Saya sudah buat tutorial ini melalui video dan kini telahpun dipublish di channel saya. Jangan lupa untuk subscribe, like and share:


Jika anda membayar zakat secara online ini. Sila pastikan bahawa sebelum membuat pembayaran, silakan berdoa atau niat zakat agar amalan berzakat ini lebih afdal. Anda boleh rujuk halaman yang telah saya buat sebelumnya disini:

Jika anda mempunyai sebarang persoalan, penambahan dan lain-lain. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Terima kasih.