Memaparkan catatan dengan label Review. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Review. Papar semua catatan

Rabu, 10 Ogos 2022

Testimoni Pendapatan Winbox Saya Pada Bulan July

Testimoni Pendapatan Winbox Saya Pada Bulan July

Hi. salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Okey hari ini, saya nak share kepada anda mengenai testimoni pendapatan winbox saya sebagai agent. Mesti korang pun nak tahu kan Berapa pendapatan sebagai agent winbox?
 
Testimoni Pendapatan Winbox Saya Pada Bulan July:

Nak jadi Agent winbox ini tidak susah ya guys. Tak susah seperti mana agent platform-platform yang lain. Yang penting anda kena rajin buat promoter untuk link anda. Tak perlu keluarkan modal. Okey! berikut adalah screenshot pendapatan winbox saya pada bulan JULY.

Berapa pendapatan sebagai agent winbox


Berapa pendapatan sebagai agent winbox



Pendapatan agent winbox saya pada bulan ini ada kenaikan sedikit sebab saya ada daftarkan akaun winbox saya under id saya sendiri dan meraih kemenangan slot sebanyak RM14k. whuuh. Syukur guyss.

Jadi kepada anda yang ingin mahu pendapatan seperti saya. Boleh Pm saya dan saya akan tolong anda daftarkan akaun winbox. Klik link dibawah ini untuk dm ya guys via whatsapp:

PM ADMIN

Selasa, 21 Disember 2021

Dapat Panggilan 0196363743 Scam Rupanya

Dapat Panggilan 0196363743 Scam Rupanya

Assalamualaikum semua. Hari ini, saya nak kongsikan kepada anda mengenai panggilan yang tidak dikenali ini 0196363743.

0196363743

Siapakah ini 0196363743?
Beberapa jam yang lalu, saya dihubungi oleh nombor ini 0196363743. Mula-mula fikir macam panggilan service teleco sebab memang sama seperti itu bunyinya. Anda mempunyai tunggakan di lembaga hasil negeri, sila tekan 1 untuk bercakap dengan pegawai kami.

Terus baru saya perasaan. Adakah begini nombor pejabat / service 0196363743? Bila dia cakap mengenai pembayaran yang memang saya tidak mempunyai pinjaman / langganan. Dha tau dha Scam.

Bila saya cek tadi dekat Portal rasmi LHDN. Yaa! Memang nombor ini ada pada mereka. Hari ini sebanyak 12 laporan yang telah direkodkan. Jadi kepada anda yang diluar sana. Jangan terpedaya tentang pembayaran-pembayarn melalui telefon. itu semua kerja scammer sahaja. OK tq

Selasa, 7 Disember 2021

Review JINTU 420-800 mm Telephoto Kamera

Review JINTU 420-800 mm Telephoto Kamera

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Hari ini, saya nak share review saya kepada anda mengenai JINTU 420-800MM Telephoto Kamera


Review JINTU 420-800mm Telephoto Kamera:

Beberapa minggu yang lepas, saya ada order JINTU 420-800mm di shopee dan hasilnya memang memuaskan. Lens ini memang kita sudah sedia maklum bahawa memang manual focus sahaja. Purata harga untuk barang ini adalah RM350 sahaja. Berikut adalah kekurangan dan kelemahan JINTU 420-800mm Telephoto Camera.

Antara Kelebihan JINTU 420-800mm Telephoto Kamera adalah.
- Manual Focus / Zoom
- Kualiti gambar sangat memuaskan sama seperti lens² yang lain.
- Zoom Sampai 800mm paduh!
- Blur Mantap.

Antara Kelemahan yang saya dapati dari hasil penggunaan lens JINTU 420-800mm Telephoto Kamera saya adalah.
- Adjustment focus agak keras.
- Open / Lock zoom kacau settings focus.
- Tripod mount dekat lens JINTU 420-800mm tidak sesuai.

Itulah review mengenai lens JINTU 420-800mm yang boleh saya simpulkan disini. Jika anda mempunyai sebarang persoalan, penambahan, lain-lain dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Terima kasih!

Sabtu, 26 Jun 2021

Apa itu OTP BSN? Fahaman Ringkas

Apa itu OTP BSN? Fahaman Ringkas

Apa itu OTP BSN? mungkin ramai yang tercari-cari apa itu OTP BSN sebab kalau nak daftar myBSN online bankin, Confirm akan sangkut ke OTP BSN. Jadi, dalam artikel saya pada kali ini. Saya akan kongsikan kepada anda secara ringkas, padat dan mudah difahami untuk apa itu OTP BSN?

Apa itu OTP BSN

Fahaman Ringkas Mengenai Apa itu OTP BSN:


OTP BSN adalah merupakan ONE TIME PASSWORD. Biasa orang panggil nombor pengesahan atau nombor Tac. Nombor OTP ini akan dihantar melalui SMS ke nombor telefon yang telah didaftarkan. 


Jika anda sangkut ke bahagian OTP BSN. Kemungkinan besar nombor telefon anda tidak didaftarkan / salah nombor ke bank yang anda ingin daftarkan sebagai myBSN online bankin. Masalah ini anda boleh rujuk ke ATM BSN atau boleh minta bantuan daripada kaunter BSN.

Selasa, 11 Mei 2021

Penghantaran Barang Paling Lambat Line Clear Express

Penghantaran Barang Paling Lambat Line Clear Express

Pada pertengahan bulan 4, saya ada beli barang dan hantar menggunakan line clear Express. Ingatkan sebelum raya dha sampai dha. Tetapi rupanya....
lineclear express

Penghantaran Barang Paling Lambat Line Clear Express!

Hari ini 12hb MAY 2021, sudah masuk ke 15 hari. Raya aidilfitri 2021 tidak lama lagi iaitu 13 MAY 2021. Plan awal nak beli barang sempena raya aidilfitri untuk seseorang.Namun, sayangnya perancangan tidak menjadi akibat daripada perkhidmatan oleh line clear express ini. Saya amat kecewa sangat dengan perkhidmatan ini!

Lineclear Lambat

Biasanya, penghantaran barang area local mengambil masa 3-7 hari sahaja. Paling lama pun 14 hari. Tetapi inikah Lineclear Express amat-amat mengecewakan. Tetapi tidak mengapa, ini kali pertama dan terakhir saya menggunakan courier postage ini.

Apapun, saya nak ucapkan selamat menyambut hari raya aidilfitri di rumah sahaja. Patuhi SOP yang telah diberikan oleh kerajaan dan jaga diri kerana kita masih belum menang. HAHAHA

#lineclear #lambat 

Sabtu, 27 Februari 2021

Adakah Komunitiasia Scam atau Legit?

Adakah Komunitiasia Scam atau Legit?

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua, hari ini saya nak bercerita mengenai topik komunitiasia yang mana sebuah bisnes kecil dalam bentuk pelaburan yang boleh dijadikan sebagai sampingan untuk mendapatkan pulangan bunga yang berlipat ganda. Jadi, menurut anda. Adakah Komunitiasia.com ini scam atau legit?
Komunitiasia scam

Adakah Komunitiasia Scam atau Legit? 

Bagi saya, sesiapa yang pernah bergabung dengan website yang dinamakan sebagai VVIP. Anda adalah Otai yang berbisa dan berpengalaman tinggi kerana bentuk dan cara system kerja adalah sama dengan VVIP.

Komunitiasia saya boleh katakan yang ianya adalah memang Legit. TETAPI? saya yakin ia tidak akan bertahan lama. Siapa yang join awal. Beruntunglah mereka. 

Bisnes-bisnes seperti ini tiada jaminan untuk masa depan kerana bila sampai target mereka. Mereka pasti akan lari. Jadi, jawapannya adalah. Komunitiasia masih legit pada awal tahun tetapi akan menjadi SCAM pada akhir tahun. TQ

Jumaat, 29 Januari 2021

Bukti Pembayaran OctaFx Trading Saya

Bukti Pembayaran OctaFx Trading Saya

Bukti Pembayaran OctaFx Trading Saya

Bukti pembayaran Trading Forex saya menggunakan broker OctaFx. Ramai yang beranggapan terutama yang newbie bahawa Broker OctaFX ini SCAM dan tidak membayar. Berikut adalah pengalaman dan perkongsian saya mengenai Octafx.

Saya belajar trade semenjak tahun 2018 dan mula trade real pada pertengahan tahun 2019 sehingga kini. Semenjak saya melakukan trade, ada pahit nya dan ada manis nya. Tetapi pada dasarnya, saya masih merasakan pahit.

Kepada mereka yang masih merangkak dalam dunia trading, jangan main kalau tidak mempunyai cukup ilmu dalam trading kerana dalam trading ini, EMOSI adalah musuh ketat dalam trading.

Apa pun, semenjak saya menggunakan octafx ini. Server mereka, layanan mereka, transaksi mereka sangatlah memuaskan bahkan boleh dapat hadiah berbentuk pakaian dan elektronik apabila merasa manis yang banyak. Berikut adalah bukti withdrawal saya dari OctaFX:

 
Screenshot bukti transaksi octafx

Screenshot detail bukti pembayaran ocxtafx

List bukti pembayaran dari octafx

Apa pun, jangan segan, jangan takut untuk mencuba benda baharu kerana tanpa pengalaman, anda tidak akan tahu. hehehehe sekian.

Sabtu, 5 Disember 2020

Like Share Akhirnya Scam (Tipu)

Like Share Akhirnya Scam (Tipu)

Like Share telah mula beroperasi di Malaysia pada awal bulan Ogos 2020. LikeShare ini dimiliki oleh Revorits IT Sdn Bhd yang diketuai oleh Tan Chee Keong sebagai pengarah untuk syarikat ini.

Untuk pengetahuan semua, sebenarnya likeshare ini telahpun beroperasi di Indonesia sebelum ini dan telahpun tutup selepas mereka beroperasi di Malaysia. Jadi, apa khabar Like share di Malaysia? 

Like Share Akhirnya Lari!

Awal bulan 11 lalu, transaksi pembayaran daripada LikeShare semakin lembap, malahan ada mereka yang tidak dibayar "unpaid" melebihi 14 hari. Menjelang pertengahan bulan 11, mereka telah lancarkan satu promosi yang dinamakan sebagai Black Friday! dimana dalam promosi tersebut, kita boleh upgrade status Vip kepada peringkat seterusnya dalam harga 50% daripada harga asal. 

Disingkatkan cerita, pada 25hb November 2020. Sedikit perkongsian daripada netizen bahawa pejabat Like Share atau lebih dikenali sebagai Revorits IT Solutions Sdn. Bhd telahpun Kosong sepenuhnya. Dan, dari situ lah bermulanya likeshare ini pelahan-lahan membuang data-data mereka sehinggalah sekarang, website mereka dihapuskan.


Jadi, persoalanya nya, dimanakah mereka sekarang? adakah pelaburan ini diteruskan ataupun lingkup selamanya? tinggalkan pendapat anda.

Jumaat, 10 Julai 2020

Siapakah Nombor Ini +37068102495

Siapakah Nombor Ini +37068102495

Siapakah Nombor Ini +37068102495

Selepas panggilan tidak dijawab +0037068102511 sebanyak 5 kali. Berdering kembali tetapi nombor yang berbeza iaitu +37068102495.

Baca juga:

Ini kali, nombor ini +37068102495 menghubungi saya sebanyak 3 kali. Tetapi, malangnya saya tidak terima panggilan itu sebab macam pernah nampak nombor +37068102495 sebelum-sebelum ini.

Mungkin, anda yang pernah menerima panggilan ini boleh lah kongsikan kepada kami disini. Apa pun, tetap berwaspada dan jangan dedahkan nombor otp atau maklumat peribadi kita kepada orang yang tidak dikenali.
Nombor Siapakah Ini +0037068102511

Nombor Siapakah Ini +0037068102511

Nombor Siapakah Ini +0037068102511

4 JUN 2020 - Beberapa minit yang lalu, lebih kurang pada jam 7:42 PM. Saya telah dihubungi oleh nombor ini +0037068102511 sebanyak 5 kali. 

Saya teda pasti sama ada nombor ini dari luar negara ka, nombor pejabat ka atau nombor-nombor scammer. Mungkin anda yang tersambut boleh lah kongsikan kami disini sebab saya tidak berani menerima panggilan seperti nombor yang pelik ini +0037068102511.

Apa-apa pun, tetap berwaspada dan jangan dedahkan nombor otp atau maklumat peribadi anda kepada panggilan yang tidak dikenali.

Ahad, 19 April 2020

Promo Harga Murah Iphone PreOrder Scam!

Promo Harga Murah Iphone PreOrder Scam!

Promo Harga Murah Iphone PreOrder Scam!

Semenjak beberapa bulan yang lalu sehinggalah sekarang, tular kembali mengenai iklan pembembelian iphone PRE ORDER dengan harga yang tidak masuk akal. Adakah ini benar?

Promo Harga Murah Iphone PreOrder Tipu?

Yes, iklan ini benar untuk menipu orang! Kes ini sudah pun berlaku pada tahun 2016 yang lalu yang mana menawarkan pembelian Iphone murah secara Preorder dengan alasan, murah kerana proses order melalui kilang. hemm, memang tak lah! 

Inilah teknik scammer terbaru untuk menipu orang khusus kepada generasi yang belum mengenalinya. Saya yakin, ada diantara sahabat-sahabat anda yang turut serta memperiklankan promosi ini. Kenapa? sebab mereka pun nak persen juga. Anda beli, mereka pun dapatlah dalam 5/10 persen dari bayaran tersebut. Jadi, itulah dia namanya business.

Baca juga:
Begini cara beli Iphone Rasmi Secara Online - Nanti sya publish!

Saya tidak mahu huraikan isu ini dengan lebih panjang lagi disini. sebab? Ya lah, faham-faham lah penulis yang tak seberapa pakar tentang mengarang ne. Apa yang penting, iklan tentang iphone preorder itu adalah SCAM / TIPU / MENGARUT. Untuk lebih detail lagi, anda boleh tonton video ini:


Menurut dari sumber blog dari tahun-tahun lepas. Memang benar pembelian iphone secara PreOrder ini akan sampai ke tangan anda dalam masa 1-3 bulan. Namun, bagaimana pula bagi mereka yang order pada fasa kedua, ketiga atau seterusnya? Jadi. beruntunglah kepada mereka yang membuat pembelian awal. Kepada mereka yang membuat pembelian di last-last minit ini. Jangan mimpi lah untuk dapatkan Iphone murah gilerrr ne!

Demikian lah review ringkas saya tentang promo iphone preorder murah disini. Semoga anda tidak terpedaya dengan promosi-promosi yang tak masuk akal ini. Jika anda mempunyai sebarang penambahan, persoalan, hal-hal lain dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen diabawah sini. Terima kasih!

Sabtu, 21 Mac 2020

Pengalaman Menggunakan Broker OctaFX Pada th2020

Pengalaman Menggunakan Broker OctaFX Pada th2020

Pengalaman Menggunakan Broker OctaFX Pada th2020
Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Ok! hari ini saya mau kongsikan kepada anda tentang salah satu Broker yang mungkin bikin anda tertarik nanti selepas anda menggunakkan nya untuk Trading Forex sebagai Broker idaman anda. Haha!

Ok, baru-baru ini. Ada orang tanya sama saya ba, nama dia c Rahsia. Dia bilang "macam mana bha Broker OctaFX ne, ok ka juga? macam mana pembayaran? deposit? spread?". Terus, kamu tau apa saya jawab sama tu orang? "Nantikan jawapan saya di blog gdonvideo.com saya, terima kasih sebab bagi idea untuk konten baru saya! hehe".😁😁

Pengalaman Menggunakan Broker OctaFX Pada th2020

Sebenarnya, saya kenal OctaFx ini dari salah satu group forex signal yang terpadu Signal nya di Asia iaitu #USDZONE. Mereka menggunakan boker OctaFX untuk setiap signal yang mereka keluarkan. Jadi, mau teda mau. Terpaksa lah saya tukar broker dari InstaForex kepada OctaFx sebab pergerakan candlestick dia memang teda sama dengan signal yang USDZONE bagi.

Jadi, ini lah dia pengalaman saya menggunakan Broker OctaFX:
  • Spread lebih kecil berbanding InstaForex, jika anda pernah menggunakan Broker Xm. Lebih kurang macam begitu la spread OctaFX, namun! jika saya bandingkan perbezaan spread XM dengan OctaFX. OctaFX lebih kecil sedikit spread nya berbanding broker Xm.
  • Dari segi deposit pula, OctaFX support untuk semua bank yang ada di malaysia. Jika anda deposit menggunakan Online Bankin, semua bank malaysia pun boleh kecuali BSN (bank simpanan nasional). Namun, jika anda deposit melalui ATM iaitu (menggunakan pindahan segera wang). Semua bank pun boleh, yang penting reset itu harus dihantar sebagai bukti.
  • Dari segi withdraw, anda hanya perlu buka OctaFX apps - login akaun trading - withdraw amount - masukkan nombor akaun bank - masukkan pin trading anda - tunggu dalam beberapa minit / jam - selesai! mudah bukan?
  • OctaFX support Mt4 atau Mt5 untuk trading. Namun, jika anda malas menggunakan mt4. Hanya gunakan apps octaFx untuk trading kerana octafx pun menyediakan pergerakan candlestick mata wang.
  • OctaFx support untuk semua mata wang, kecuali mata wang 0 spread. Contohnya seperti #USDX, #K00i dan sebagainya.
  • OctaFX beroperasi pada hari isnin - Jumaat. Semua pengurusan kewangan akan dibuka pada hari isnin - jumaat bermula pada jam 12.00 PM sehingga 11.00 PM.
  • Jika anda mempunyai sebarang masalah, meminta bantuan, atau perlu menghubungi OctaFX. Anda hanya pergi ke octaFX apps - klik Live Contact. Simple saja kan!
  • Oh, satu lagi sebelum saya lupa! Setiap anda deposit ke akaun trading OctaFX anda. Kita akan mendapat bonus equity sebanyak 50% dari jumlah deposit anda. Namun, setelah syarat bonus 50% itu sudah dipenuhi seperti selesaikan 10.00 lot untuk mendapatkan 25$. Maka 50% bonus itu akan masuk ke akaun trading balance anda secara kekal dan anda boleh keluarkan bonus tersebut ke bank anda.

Saya mula menggunakan broker OctaFX ini pada awal bulan tahun 2020. Jadi, tiada sebarang masalah yang saya dapati. Semua nya lancar dan OKOK jee, kecuali MC la. wkwkwk! apa pun, anda jangan risau kerana broker ini pernah menjadi BEST BROKER IN ASIA pada tahun 2019 lalu. Jadi tidak perlu risau lah kerana broker ini memang terpercaya dari segi penipuan.


Rasa nya, setakat disini sahaja yang boleh saya kongsikan kepada anda mengenai review & pengalaman saya tentang broker OctaFX trading ini. Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, kurang faham, hal-hal lain dan sebagainya. Jangan malu dan jangan segan untuk tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Sekian dari saya #gdonvideo dan papai👋👋👋.

Ahad, 1 Mac 2020

Update Terbaru Xiaomi MIUI V11.0.5.PFGMIXM

Update Terbaru Xiaomi MIUI V11.0.5.PFGMIXM

Beberapa hari yang lepas, 20 FRB 2020. Xiaomi telah menaik taraf Sistem UI mereka iaitu siri yang ke 11.0.5.0. Jadi apakah penambah baikan Sistem MIUI yang terbaru ini? Berikut adalah ulasan saya mengenai Update Terbaru Xiomi MIUI V11.0.5.PFGMIXM.


Kelebihan Update MIUI 11.0.5.0:

Dalam siri yang terbaru ini, ia tidak mempunyai banyak penambahan mahupun perubahan. Antara penambahan yang telah dibuat adalah:
  • Music Card 
  • EU Privacy Adjustments

Jika anda lihat MI music anda. Maka, anda akan lihat tampilan terbaru daripada hasil siri MIUI11.0.5.0 ini. 

Kini dalam Update Terbaru Xiaomi MIUI V11.0.5.PFGMIXMK ini, anda boleh sambungkan akaun anda ke MI Music. Jadi, tidak perlu lagi risau nanti jika musik kegemaran anda hilang ataupun sebagainya, semunya telah pun disambungkan ke MI music akaun. Untuk lebih terperinci lagi mengenai sistem update ini, anda boleh semk ke laman web rasmi XIAOMI dibawah sini.


Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, penambahan, hal-hal lain dan sebagainya. Jangan malu dan jangan segan untuk tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Sekian dan terima kasih!

Ahad, 26 Mei 2019

Testimoni Bukti Pembayaran Dari BigToken Terbaru

Testimoni Bukti Pembayaran Dari BigToken Terbaru

Review mengenai aplikasi bigtoken yang boleh menghasilkan wang sampingan guna android ataupun pc dengan menjawab dan memberikan maklumat harian (survey). Testimony bukti pembayaran dari aplikasi Bigtoken terbaru, bukan scam tetapi terpercaya membayar kepada siapa jua yang memainkan nya via paypal.

Testimoni Bukti Pembayaran Dari BigToken Terbaru

Banyak jenis aplikasi yang menawarkan pekerjaan melalui permainan aplikasi mereka dengan menggunakan telefon pintar sahaja. Namun, yang ini pula sangat berbeza iaitu menjawab survey sahaja dibayar.

Aplikasi ini dinamakan sebagai BigToken, saya sendiri pun baru mengenali benda ne dari sahabat karib setelah beliau dibayar dengan menggunakan akaun Paypal baru-baru ini. Ini dia bukti pembayaran dari Bigtoken ke akaun paypal beliau, tak lah sebesar manapun yang anda sangka tetapi bolehlah untuk sampingan.

Testimoni Bukti Pembayaran Dari BigToken Terbaru

Secara kesimpulannya, aplikasi bigToken ini memang membayar kepada sesiapa juga yang berdaftar dan memainkan aplikasi ini. Jadi, tunggu apa lagi, daftar sekarang melalui referral saya.