Bukti Pembayaran OctaFx Trading Saya

Bukti Pembayaran OctaFx Trading Saya

Bukti Pembayaran OctaFx Trading Saya

Bukti pembayaran Trading Forex saya menggunakan broker OctaFx. Ramai yang beranggapan terutama yang newbie bahawa Broker OctaFX ini SCAM dan tidak membayar. Berikut adalah pengalaman dan perkongsian saya mengenai Octafx.

Saya belajar trade semenjak tahun 2018 dan mula trade real pada pertengahan tahun 2019 sehingga kini. Semenjak saya melakukan trade, ada pahit nya dan ada manis nya. Tetapi pada dasarnya, saya masih merasakan pahit.

Kepada mereka yang masih merangkak dalam dunia trading, jangan main kalau tidak mempunyai cukup ilmu dalam trading kerana dalam trading ini, EMOSI adalah musuh ketat dalam trading.

Apa pun, semenjak saya menggunakan octafx ini. Server mereka, layanan mereka, transaksi mereka sangatlah memuaskan bahkan boleh dapat hadiah berbentuk pakaian dan elektronik apabila merasa manis yang banyak. Berikut adalah bukti withdrawal saya dari OctaFX:

 
Screenshot bukti transaksi octafx

Screenshot detail bukti pembayaran ocxtafx

List bukti pembayaran dari octafx

Apa pun, jangan segan, jangan takut untuk mencuba benda baharu kerana tanpa pengalaman, anda tidak akan tahu. hehehehe sekian.
Like Share Akhirnya Scam (Tipu)

Like Share Akhirnya Scam (Tipu)

Like Share telah mula beroperasi di Malaysia pada awal bulan Ogos 2020. LikeShare ini dimiliki oleh Revorits IT Sdn Bhd yang diketuai oleh Tan Chee Keong sebagai pengarah untuk syarikat ini.

Untuk pengetahuan semua, sebenarnya likeshare ini telahpun beroperasi di Indonesia sebelum ini dan telahpun tutup selepas mereka beroperasi di Malaysia. Jadi, apa khabar Like share di Malaysia? 

Like Share Akhirnya Lari!

Awal bulan 11 lalu, transaksi pembayaran daripada LikeShare semakin lembap, malahan ada mereka yang tidak dibayar "unpaid" melebihi 14 hari. Menjelang pertengahan bulan 11, mereka telah lancarkan satu promosi yang dinamakan sebagai Black Friday! dimana dalam promosi tersebut, kita boleh upgrade status Vip kepada peringkat seterusnya dalam harga 50% daripada harga asal. 

Disingkatkan cerita, pada 25hb November 2020. Sedikit perkongsian daripada netizen bahawa pejabat Like Share atau lebih dikenali sebagai Revorits IT Solutions Sdn. Bhd telahpun Kosong sepenuhnya. Dan, dari situ lah bermulanya likeshare ini pelahan-lahan membuang data-data mereka sehinggalah sekarang, website mereka dihapuskan.


Jadi, persoalanya nya, dimanakah mereka sekarang? adakah pelaburan ini diteruskan ataupun lingkup selamanya? tinggalkan pendapat anda.
Siapakah Nombor Ini +37068102495

Siapakah Nombor Ini +37068102495

Siapakah Nombor Ini +37068102495

Selepas panggilan tidak dijawab +0037068102511 sebanyak 5 kali. Berdering kembali tetapi nombor yang berbeza iaitu +37068102495.

Baca juga:

Ini kali, nombor ini +37068102495 menghubungi saya sebanyak 3 kali. Tetapi, malangnya saya tidak terima panggilan itu sebab macam pernah nampak nombor +37068102495 sebelum-sebelum ini.

Mungkin, anda yang pernah menerima panggilan ini boleh lah kongsikan kepada kami disini. Apa pun, tetap berwaspada dan jangan dedahkan nombor otp atau maklumat peribadi kita kepada orang yang tidak dikenali.
Nombor Siapakah Ini +0037068102511

Nombor Siapakah Ini +0037068102511

Nombor Siapakah Ini +0037068102511

4 JUN 2020 - Beberapa minit yang lalu, lebih kurang pada jam 7:42 PM. Saya telah dihubungi oleh nombor ini +0037068102511 sebanyak 5 kali. 

Saya teda pasti sama ada nombor ini dari luar negara ka, nombor pejabat ka atau nombor-nombor scammer. Mungkin anda yang tersambut boleh lah kongsikan kami disini sebab saya tidak berani menerima panggilan seperti nombor yang pelik ini +0037068102511.

Apa-apa pun, tetap berwaspada dan jangan dedahkan nombor otp atau maklumat peribadi anda kepada panggilan yang tidak dikenali.
Promo Harga Murah Iphone PreOrder Scam!

Promo Harga Murah Iphone PreOrder Scam!

Promo Harga Murah Iphone PreOrder Scam!

Semenjak beberapa bulan yang lalu sehinggalah sekarang, tular kembali mengenai iklan pembembelian iphone PRE ORDER dengan harga yang tidak masuk akal. Adakah ini benar?

Promo Harga Murah Iphone PreOrder Tipu?

Yes, iklan ini benar untuk menipu orang! Kes ini sudah pun berlaku pada tahun 2016 yang lalu yang mana menawarkan pembelian Iphone murah secara Preorder dengan alasan, murah kerana proses order melalui kilang. hemm, memang tak lah! 

Inilah teknik scammer terbaru untuk menipu orang khusus kepada generasi yang belum mengenalinya. Saya yakin, ada diantara sahabat-sahabat anda yang turut serta memperiklankan promosi ini. Kenapa? sebab mereka pun nak persen juga. Anda beli, mereka pun dapatlah dalam 5/10 persen dari bayaran tersebut. Jadi, itulah dia namanya business.

Baca juga:
Begini cara beli Iphone Rasmi Secara Online - Nanti sya publish!

Saya tidak mahu huraikan isu ini dengan lebih panjang lagi disini. sebab? Ya lah, faham-faham lah penulis yang tak seberapa pakar tentang mengarang ne. Apa yang penting, iklan tentang iphone preorder itu adalah SCAM / TIPU / MENGARUT. Untuk lebih detail lagi, anda boleh tonton video ini:


Menurut dari sumber blog dari tahun-tahun lepas. Memang benar pembelian iphone secara PreOrder ini akan sampai ke tangan anda dalam masa 1-3 bulan. Namun, bagaimana pula bagi mereka yang order pada fasa kedua, ketiga atau seterusnya? Jadi. beruntunglah kepada mereka yang membuat pembelian awal. Kepada mereka yang membuat pembelian di last-last minit ini. Jangan mimpi lah untuk dapatkan Iphone murah gilerrr ne!

Demikian lah review ringkas saya tentang promo iphone preorder murah disini. Semoga anda tidak terpedaya dengan promosi-promosi yang tak masuk akal ini. Jika anda mempunyai sebarang penambahan, persoalan, hal-hal lain dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen diabawah sini. Terima kasih!
Pengalaman Menggunakan Broker OctaFX Pada th2020

Pengalaman Menggunakan Broker OctaFX Pada th2020

Pengalaman Menggunakan Broker OctaFX Pada th2020
Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Ok! hari ini saya mau kongsikan kepada anda tentang salah satu Broker yang mungkin bikin anda tertarik nanti selepas anda menggunakkan nya untuk Trading Forex sebagai Broker idaman anda. Haha!

Ok, baru-baru ini. Ada orang tanya sama saya ba, nama dia c Rahsia. Dia bilang "macam mana bha Broker OctaFX ne, ok ka juga? macam mana pembayaran? deposit? spread?". Terus, kamu tau apa saya jawab sama tu orang? "Nantikan jawapan saya di blog gdonvideo.com saya, terima kasih sebab bagi idea untuk konten baru saya! hehe".😁😁

Pengalaman Menggunakan Broker OctaFX Pada th2020

Sebenarnya, saya kenal OctaFx ini dari salah satu group forex signal yang terpadu Signal nya di Asia iaitu #USDZONE. Mereka menggunakan boker OctaFX untuk setiap signal yang mereka keluarkan. Jadi, mau teda mau. Terpaksa lah saya tukar broker dari InstaForex kepada OctaFx sebab pergerakan candlestick dia memang teda sama dengan signal yang USDZONE bagi.

Jadi, ini lah dia pengalaman saya menggunakan Broker OctaFX:
  • Spread lebih kecil berbanding InstaForex, jika anda pernah menggunakan Broker Xm. Lebih kurang macam begitu la spread OctaFX, namun! jika saya bandingkan perbezaan spread XM dengan OctaFX. OctaFX lebih kecil sedikit spread nya berbanding broker Xm.
  • Dari segi deposit pula, OctaFX support untuk semua bank yang ada di malaysia. Jika anda deposit menggunakan Online Bankin, semua bank malaysia pun boleh kecuali BSN (bank simpanan nasional). Namun, jika anda deposit melalui ATM iaitu (menggunakan pindahan segera wang). Semua bank pun boleh, yang penting reset itu harus dihantar sebagai bukti.
  • Dari segi withdraw, anda hanya perlu buka OctaFX apps - login akaun trading - withdraw amount - masukkan nombor akaun bank - masukkan pin trading anda - tunggu dalam beberapa minit / jam - selesai! mudah bukan?
  • OctaFX support Mt4 atau Mt5 untuk trading. Namun, jika anda malas menggunakan mt4. Hanya gunakan apps octaFx untuk trading kerana octafx pun menyediakan pergerakan candlestick mata wang.
  • OctaFx support untuk semua mata wang, kecuali mata wang 0 spread. Contohnya seperti #USDX, #K00i dan sebagainya.
  • OctaFX beroperasi pada hari isnin - Jumaat. Semua pengurusan kewangan akan dibuka pada hari isnin - jumaat bermula pada jam 12.00 PM sehingga 11.00 PM.
  • Jika anda mempunyai sebarang masalah, meminta bantuan, atau perlu menghubungi OctaFX. Anda hanya pergi ke octaFX apps - klik Live Contact. Simple saja kan!
  • Oh, satu lagi sebelum saya lupa! Setiap anda deposit ke akaun trading OctaFX anda. Kita akan mendapat bonus equity sebanyak 50% dari jumlah deposit anda. Namun, setelah syarat bonus 50% itu sudah dipenuhi seperti selesaikan 10.00 lot untuk mendapatkan 25$. Maka 50% bonus itu akan masuk ke akaun trading balance anda secara kekal dan anda boleh keluarkan bonus tersebut ke bank anda.

Saya mula menggunakan broker OctaFX ini pada awal bulan tahun 2020. Jadi, tiada sebarang masalah yang saya dapati. Semua nya lancar dan OKOK jee, kecuali MC la. wkwkwk! apa pun, anda jangan risau kerana broker ini pernah menjadi BEST BROKER IN ASIA pada tahun 2019 lalu. Jadi tidak perlu risau lah kerana broker ini memang terpercaya dari segi penipuan.


Rasa nya, setakat disini sahaja yang boleh saya kongsikan kepada anda mengenai review & pengalaman saya tentang broker OctaFX trading ini. Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, kurang faham, hal-hal lain dan sebagainya. Jangan malu dan jangan segan untuk tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Sekian dari saya #gdonvideo dan papai👋👋👋.
Update Terbaru Xiaomi MIUI V11.0.5.PFGMIXM

Update Terbaru Xiaomi MIUI V11.0.5.PFGMIXM

Beberapa hari yang lepas, 20 FRB 2020. Xiaomi telah menaik taraf Sistem UI mereka iaitu siri yang ke 11.0.5.0. Jadi apakah penambah baikan Sistem MIUI yang terbaru ini? Berikut adalah ulasan saya mengenai Update Terbaru Xiomi MIUI V11.0.5.PFGMIXM.


Kelebihan Update MIUI 11.0.5.0:

Dalam siri yang terbaru ini, ia tidak mempunyai banyak penambahan mahupun perubahan. Antara penambahan yang telah dibuat adalah:
  • Music Card 
  • EU Privacy Adjustments

Jika anda lihat MI music anda. Maka, anda akan lihat tampilan terbaru daripada hasil siri MIUI11.0.5.0 ini. 

Kini dalam Update Terbaru Xiaomi MIUI V11.0.5.PFGMIXMK ini, anda boleh sambungkan akaun anda ke MI Music. Jadi, tidak perlu lagi risau nanti jika musik kegemaran anda hilang ataupun sebagainya, semunya telah pun disambungkan ke MI music akaun. Untuk lebih terperinci lagi mengenai sistem update ini, anda boleh semk ke laman web rasmi XIAOMI dibawah sini.


Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, penambahan, hal-hal lain dan sebagainya. Jangan malu dan jangan segan untuk tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Sekian dan terima kasih!
Testimoni Bukti Pembayaran Dari BigToken Terbaru

Testimoni Bukti Pembayaran Dari BigToken Terbaru

Review mengenai aplikasi bigtoken yang boleh menghasilkan wang sampingan guna android ataupun pc dengan menjawab dan memberikan maklumat harian (survey). Testimony bukti pembayaran dari aplikasi Bigtoken terbaru, bukan scam tetapi terpercaya membayar kepada siapa jua yang memainkan nya via paypal.

Testimoni Bukti Pembayaran Dari BigToken Terbaru

Banyak jenis aplikasi yang menawarkan pekerjaan melalui permainan aplikasi mereka dengan menggunakan telefon pintar sahaja. Namun, yang ini pula sangat berbeza iaitu menjawab survey sahaja dibayar.

Aplikasi ini dinamakan sebagai BigToken, saya sendiri pun baru mengenali benda ne dari sahabat karib setelah beliau dibayar dengan menggunakan akaun Paypal baru-baru ini. Ini dia bukti pembayaran dari Bigtoken ke akaun paypal beliau, tak lah sebesar manapun yang anda sangka tetapi bolehlah untuk sampingan.

Testimoni Bukti Pembayaran Dari BigToken Terbaru

Secara kesimpulannya, aplikasi bigToken ini memang membayar kepada sesiapa juga yang berdaftar dan memainkan aplikasi ini. Jadi, tunggu apa lagi, daftar sekarang melalui referral saya.