Memaparkan catatan dengan label Tutorial. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Tutorial. Papar semua catatan

Khamis, 10 November 2022

Cara Mendapatkan QR Atau Link Refferal AONE Agent

Cara Mendapatkan QR Atau Link Refferal AONE Agent

aone88.

Qr atau refferal link Aone ini adalah merupakan benih untuk kita mencari hasil agar pendapatan kita berjalan secara berterusan. Tanpa bawahan, akaun agent AONE kita ini tiada makna. Jadi, untuk itu saya akan kongsikan kepada anda mengenai bagaimana cara mendapatkan QR kita atau link refferal AONE untuk dipromo supaya dapat digunakan khas kepada mereka yang baru nak daftar akaun.


Berikut adalah cara mendapatkan QR atau link Refferal Aone agent kita. Pertama, sila layari laman web ini aone88online/agent


Pastikan login akaun member ya. Bukan akaun Shareholder. Kenapa Akaun member bukan akaun Shareholder? ketahui info melalui pautan dibawah ini.


    Baca Juga:


Selepas sahaja anda selesai log in akaun agent member AONE. Anda akan melihat gambar seperti dalam gambar dibawah ini. Klik untuk download QR code atau refferal code untuk mendapatkan link anda.


Senang bukan? begitulah cara untuk mendapatkan QR / Refferal code di AONE. Semoga rujukan ini membantu buat anda disana. Jika anda mempunyai sebarang persoalan, penambahan, lain-lain dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. OK? terima kasih...

Tutorial Cara Jadi Ejen AONE Lengkap

Tutorial Cara Jadi Ejen AONE Lengkap

Tutorial Cara Jadi Ejen AONE Lengkap
Pernahkah anda mendengar mengenai AONE? sebuah permainan JUD! online games yang mana adalah merupakan sebuah platform tempat pertaruhan yang banyak digunakan oleh masyarat kini. Berbeza dengan platform lain seperti WINBOX, A9Today, kiss, mega888 dan sebagainya. Semuanya ada pada paltform AONE. Ini boleh dikatakan "AONE ALL IN HERE" 😂😂😂

    Baca Juga:

Saya nak maklumkan kepada anda bahawa untuk menjadi ejen AONE ini. Ia tidaklah susah seperti mana yang anda bayangkan. Tetapi setiap mereka yang ingin menjadi ejen AONE ini bahkan mana-mana platform Jud!. Ia mestilah berdaftar dengan siapa yang anda ingin daftar. Contohnya saya sudah menjadi ejen, dan untuk mendaftarkan kamu, kamu harus daftar dibawah saya. Tidak boleh sendiri-sendiri. Mestilah mempunyai refferal.

Jadi, Bagaimana cara menjadi ejen Aone? pertama, sila whatsapp nombor dibawah ini, just klik sahaja button dibawah.. Disitu, orang itu akan tolong daftarkan anda untuk akaun ejen Aone:


Selepas akaun anda sudah dibuat, anda hanya perlu promot qr atau link register anda sahaja untuk mencari player yang ingin bermain game AONE. Senang bukan? lagi ramai yang daftar under kamu. Lagi banyak la % yang kamu dapat.


    Baca Juga:

Begitulah cara menjadi ejen AONE, tak perlu pusing-pusing untuk cara daftar. Ada upline yang tolong daftarkan untuk anda. Jika anda mempunyai sebarang persoalan, penambahan, lain-lain dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah. Sekian dan terima kasih!
Cara Buat akaun Member Di AONE

Cara Buat akaun Member Di AONE

aone88.online
Akaun Member AONE adalah merupakan tempat untuk kita kongsikan pautan / link QR code kita kepada players agar komisen kita masuk. Sehubungan dengan itu, akaun member juga lah yang akan memainkan peranan untuk promot link kode refferal sebanyak yang mungkin. Lebih banyak yang daftar menggunakan link member kita, lagi banyak lah komisen yang akan kita dapat.

    Baca Juga:

Untuk membuat akaun member AONE, pastikan anda mempunyai NOMBOR SIM yang BAHARU (yang tidak didaftarkan sebarang akaun AONE). Berikut adalah cara-cara membuat akaun Member Di AONE.

Pertama, Log in akaun Shareholder di laman web aone88_online.
Cara Buat akaun Member Di AONE


Selepas itu, Klik pada button sebelah kiri dan pilih User Management Add Member.
Cara Buat akaun Member Di AONE

Seterusnya, isikan butiran-butiran yang diperlukan seperti nama, nombor telefon, email, Otp Kode dan klik Submit.
Cara Buat akaun Member Di AONE

Selesai, begitulah cara buat akaun member di Aone, Senang kan? jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, persoalan, lain-lain dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah. Terima kasih!

Rabu, 19 Oktober 2022

Terbaru Cara Daftar SSM Secara Online 2022

Terbaru Cara Daftar SSM Secara Online 2022

Terbaru Cara Daftar SSM Secara Online 2022
SSM atau lebih dikenali sebagai SURUHANJAYA SYARIKAT MALAYSIA (SSM) adalah merupakan sebuah badan berkanun yang terbentuk hasil daripada penggabungan Syarikat (ROC) dengan (ROB) di Malaysia yang mana berfungsi untuk mengawal selia syarikat & perniagaan. Dalam bahasa pasarnya adalah merupakan sebuah lesen tranding besar / sijil untuk sesebuah syarikat. Biasanya digunakan untuk kegunaan kerja² yang melibatkan kontrak, perniagaan, perkilangan atau sebagainya.

CARA DAFTAR SSM SECARA ONLINE 2022?

Jadi, bagaimana cara daftar SSM ini secara online? berikut adalah tutorial cara terbaru mendaftar ssm secara online 2022:

  1. Pertama, sila Layari laman web https://ezbiz.ssm.com.my/
  2. Tekan button SIGN UP untuk daftar kali pertama.
  3. Di ruangan ID TYPE, pilih NRIC untuk kad pengenalan.
  4. Masukkan nombor IC di ruangan ID NO dan isikan nama penuh di ruang NAME AS PER IC.
  5. Selepas itu, Tekan button REGISTER.
  6. Tahniah! Anda kini telah berdaftar sebagai pengguna di EzBiz, tetapi sabar. belum siap lagi. hehe. sekarang barulah anda buat langkah untuk mendaftar perniagaan di SSM.
  7. Untuk cara meneruskan pendaftaran SSM ini, anda perlu hadir di mana-mana kaunter SSM dengan membawa kad pengenalan anda dan notis yang diterima di emel pengguna yang anda daftar di EZBIZ tadi.
  8. Selepas anda pergi di mana² kaunter SSM. Mereka akan Aktifkan ID dengan membuat pengesahan cap jari anda untuk tujuan keselamatan maklumat.
  9. Setelah ID anda diaktifkan. Sila log in semula ke laman web ini https://ezbiz.ssm.com.my/
  10. Kemudian, untuk daftar SSM online ini, sila pilih MY BUSINESS SERVICE.
  11. Pilih tab NEW BUSINESS di bawah sub menu NEW BUSINESS REGISTRATION.
    • Disitu. Sila isikan maklumat dan butiran² perniagaan dengan lengkap.
  12. Setelah itu, langkah seterusnya buat pembayaran mengikut kaedah yang anda inginkan.
  13. Sekiranya berjaya, anda akan mendapat notis pengesahan dari SSM.
  14. Perakuan Pendaftaran Perniagaan boleh diperolehi dalam masa satu/dua jam dari waktu pembayaran yang anda buat.

Sila rujuk gambar dibawah ini untuk sedikit detail:
Begitulah cara daftar SSM secara online 2022. Semoga tutorial ringkas ini berguna untuk anda disana. Jika anda mempunyai sebarang persoalan. Sila tinggalkan komen dibawah sini. terima kasih

Jumaat, 26 Ogos 2022

Cara FIX Duplicate without user-selected canonical Blogspot

Cara FIX Duplicate without user-selected canonical Blogspot

Bagaimana cara mengatasi masalah Duplicate without user-selected canonical pada google search console untuk plaftorm Blogspot blogger? berikut adalah cara fix cara fix Duplicate without user selected canonical
Cara FIX Duplicate without user-selected canonical Blogspot
Namun sebelum itu, saya mahu terangkan sedikit mengenai kenapa berlakunya masalah Duplicate without user-selected canonical pada google webmaster ataupun google search console. Hal ini berlaku kerana google tidak dapat menentukan mana satu url untuk sesebuah artikel. Sebab Itulah google akan mengkategori artikel anda TIDAK DIINDEX dengan alasan Duplicate without user-selected canonical.

Mungkin anda tertanya-tanya, kenapa google tidak dapat menentukan mana satu url untuk sesebuah artikel kita? kerana post kita tidak dipasangi Canonical. Jadi bagaimana cara mengatasi masalah ini?

Bagaimana cara mengatasi masalah Duplicate without user-selected canonical Untuk Blogger?


1. Pertama, Pada halaman utama Google Search console. Pergi ke Index - Pages.

Gambar Cara Fix masalah Canonical


2. Selepas itu, pilih Duplicate without user-selected canonical.

Gambar Cara Fix masalah Canonical

3. Pilih senarai Url yang anda ingin baiki - Klik INSPECT URL.

Gambar Cara Fix masalah Canonical

4. Selepas itu. Pergi ke blogger - Cari dan edit post yang anda ingin pasangkan Canonical. - Edit as HTML.

Gambar Cara Fix masalah Canonical

5. Copy script dibawah ini dan tukarkan url LINK-POST kepada URL blog posts anda.

<link rel="canonical" href="LINK-POST" />
<link rel="alternate" media="only screen and (max-width: 640px)" href="LINK-POST" />

6. Paste code tersebut di paling atas, lihat contoh seperti dalam gambar dibawah ini. Kemudian klik UPDATE.

Gambar Cara Fix masalah Canonical

7. Selepas itu, Kembali ke google search console. Klik INSPECT.

Gambar Cara Fix masalah Canonical

8. Akhir sekali, klik REQUEST INDEXING.

Gambar Cara Fix masalah Canonical

Begitulah cara mengatasi masalah Duplicate without user-selected canonical pada google search console untuk plaftorm Blogger / blogspot. Semoga tutorial ini bermanfaat untuk anda disana dan jangan lupa untuk rate rating blog saya dibawah ini. Terima kasih.

Rabu, 24 Ogos 2022

Tips Penting Submit Sitemap Jika Atrikel Kita Sudah Mencapai 150

Tips Penting Submit Sitemap Jika Atrikel Kita Sudah Mencapai 150

 Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Hari ini saya nak kongsikan kepada anda mengenai tips submit sitemap jika atrikel anda sudah mencapai 150. Kenapa ini penting? baca atrikel ini dan fahami cara penggunaan nya.

Tips Penting Submit Sitemap Jika Atrikel Kita Sudah Mencapai 150:


Mengapa ini penting? kerana dengan adanya tips ini. Blog anda terindex dengan cepat, mala boleh dijadikan sebagai langkah berjaga-jaga agar perfomance blog anda stabil. 


Untuk makluman, submit Sitemap sahaja tidak cukup ya! sama juga seperti lumrah manusia bekerja. Jika seorang sahaja yang buat kerja, LEMBAP kerana seorang sahaja. Kita perlukan ramai pembantu dia agar pantas buat kerja. Ibarat seperti begitulah google search console ini. Jadi bagaimana cara Submit Sitemap Jika Atrikel Kita Sudah Mencapai 150? berikut adalah tutorial dia:


Pertama, copy url dibawah ini dan tukarkan gdonvideo.com kepada domain anda.


https://www.gdonvideo.com/sitemap.xml?page=1


Selepas itu, pergi ke google search consolesitemap ⟶ dan paste dekat ruangan submit sitemap.

Tips Penting Submit Sitemap Jika Atrikel Kita Sudah Mencapai 150

Seterusnya, lakukan perkara yang sama dengan menambahkan sitemap dibawah ini. 


https://www.gdonvideo.com/sitemap.xml?page=2


https://www.gdonvideo.com/sitemap.xml?page=3


https://www.gdonvideo.com/sitemap.xml?page=4


https://www.gdonvideo.com/sitemap.xml?page=5


https://www.gdonvideo.com/sitemap.xml?page=6

Setiap sitemap page 1 ini mempunyai kapasiti sebanyak 150 sahaja. Jadi jika artikel anda mempunyai 300 artikel. Anda mesti tambahkan lagi sitemap page 2,3. Semoga tutorial ringkas ini membantu anda disana. Terima kasih!

Selasa, 2 Ogos 2022

Tutorial Cara Daftar Akaun Winbox Guna Apps

Tutorial Cara Daftar Akaun Winbox Guna Apps

Hello semua, salam bakal-bakal jeckport. Okey hari ini saya mahu kongsikan kepada anda mengenai Bagaimana cara daftar akaun winbox dengan haya menggunakan Apps Winbox sahaja. 

TUTORIAL CARA DAFTAR AKAUN WINBOX GUNA APPS

Berikut adalah cara daftar akaun winbox menggunakan apps. Apa yang perlu anda buat adalah. Pertama, download aplikasi winbox:


Selepas itu, Install apps dan ikuti langkah dalam gambar ini:

Klik Registry New UID>
Selepas itu, anda akan disuru scan QR. Jika tidak mempunyai QR, klik seperti dalam gambar dibawah Enter referre manual.
Selepas itu, pada ruangan Referre. Tulis AGODION89 dan klik NEXT.
Seterusnya, isikan butiran-butiran yang diperlukan. Lihat Contoh dalam gambar dibawah ini:
Sesudah lengkap. Klik Button OK dan pendaftaran Akaun baru Winbox anda telahpun selesai. 

Jika anda mempunyai sebarang persoalan atau tidak faham apa yang saya sampaikan. Boleh tulis komen dibawah ini. Terima kasih.

Ahad, 12 Jun 2022

Tutorial Begini Cara Aktifkan i Akaun KWSP

Tutorial Begini Cara Aktifkan i Akaun KWSP

Bagaimana cara aktifkan i akaun KWSP kita? begini caranya. Sila ikuti langkah-langkah dibawah secara bertulis dan bergambar. Semoga tutorial cara mengaktifkan i akaun kwsap ini membantu buat anda disana.

Begini Aktifkan i Akaun KWSP:

Ok, sebelum menggunakan kemudahan i-akaun kwsap ini, kamu harus buat pendaftaran terlebih dahulu di mana-mana cawangan KWSP ya. Selepas itu, barulah KWSP akan sms kamu seperti dalam gambar dibawah ini.
Begini Aktifkan i Akaun KWSP

Selepas itu, layari laman web https://www.kwsp.gov.my/.

Pilih Log Masuk  ➡  klik I-Akaun (Member).
Cara Daftar i akaun kwsp

Seterusnya, klik First Time Login Masukkan User Id (No. Ahli / No.Akaun Kwsp anda) Klik Next.

Selepas itu, isikan kata laluan yang diterima melalui SMS.

Sesudah itu, klik Next  Tanda pada kotak “checkbox”  klik Next.

Terakhir sekali, kamu akan masuk seperti dalam gambar rajah dibawah ini. Sila isikan butiran-butiran yang diperlukan.
Begini Aktifkan i Akaun KWSP

7. Sila cipta ID Pengguna yang baharu di ruangan ID Pengguna. ID Pengguna yang baharu adalah gabungan alphanumeric 8-16 digit.
(Contoh: ahmad1234)

ID Pengguna boleh dipinda sekali sahaja semasa proses pengaktifan dilakukan

8. Sila cipta kata laluan yang baharu dengan gabungan alphanumeric 8–20 digit dan masukkan semula kata laluan yang baharu untuk pengesahan.
(Contoh: AbuAli12345)

9. Pilih Imej Online.

10. Sila isi Frasa Rahsia dengan panjang maksimum 10 aksara kemudian klik Seterusnya.

Sesudah itu, pendaftaran untuk pengaktifan i-akaun KWSP kamu telahpun siap. Sila cuba login I-Akaun anda disini atau melalui Apps Store / google playsotre myEPF. Begitulah cara aktifkan i akaun KWSP ya. Jika anda mempunyai sebarang persoalan, penambahan, hal-hal lain dan sebagainya. Sila komen dibawah ini. Terima kasih!

Rabu, 6 April 2022

Cara Mendapatkan Sim YES 5G Secara Percuma (siap hantar sampai rumah free)

Cara Mendapatkan Sim YES 5G Secara Percuma (siap hantar sampai rumah free)

 Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Di bulan ramadan ini iaitu 05 APRIL 2022. Saya ingin berkesempatan untuk menmgucapkan selamat berpuasa kepada muslimin dan muslimat. Semoga ramadan pada tahun ini lebih berkah dan lebih baik. Eh jadi ulama la pula haha.


Okey! bagaimana cara mendapatkan SIM YES 5G secara percuma FREE OF CAS, siap hantar sampai ke rumah secara free lagi. Ok, pertama anda sudah mempunyai sim yes 4G. Kedua, install apps YES. Boleh dapatkan di playstore ataupun apps store.


Cara Mendapatkan Sim YES 5G Secara Percuma (siap hantar sampai rumah free):


Ikuti langkah ini, pertama buka apps YES anda. Selepas itu, klik Get It Now pada bahagian paling atas. Lihat contoh gambar dibawah ini.

Cara Mendapatkan Sim YES 5G Secara Percuma (siap hantar sampai rumah free)

Seterusnya, scroll bawah sampai anda jumpa seperti dalam gambar dibawah. Klik UPGRADE TO 5G NOW.
Cara Mendapatkan Sim YES 5G Secara Percuma (siap hantar sampai rumah free)

Akhir sekali, scroll bawah sampai anda jumpa seperti dalam gambar dibawah ini. Isikan butiran-butiran yang diperlukan dan klik VALIDATE.
Cara Mendapatkan Sim YES 5G Secara Percuma (siap hantar sampai rumah free)

Sesudah anda klik button Validate. Anda akan diminta mengisi beberapa butiran yang diperlukan seperti alamat surat menyurat dan lain-lain. Sila pastikan alamat surat menyurat anda betul kerana alamat itulah yang akan digunakan nanti untuk penghantaran SIM YES 5G.


Semoga tutorial ringkas ini bermanfaat untuk semua. Jika anda pertanyaan, sila komen dibawah. TQ!

Jumaat, 1 April 2022

Cara Padam Post Kita Di Blogger Update Baru 2022

Cara Padam Post Kita Di Blogger Update Baru 2022

Beberapa tahun yang lalu, BLOGGER telah mengemaskini platform mereka ke arah yang lebih morden sesuai dengan keadaan di zaman era Digital. Berbanding dengan yang dulu, saya lebih sukakan classic version daripada yang baru ini kerana lebih detail dan mudah difahami. Berbanding dengan yang baru ini, ia lebih simple tetapi senang untuk diguna. Jika mereka yang baru mengenali blogger, kemungkinan besar agak lama untuk mereka memahami, tetapi perkara itu akan menjadi mudah jika terbiasa nanti.


Okey, Cara Padam Post Kita Di Blogger Update Baru 2022 ini sangatlah mudah. Berikut adalah cara terbaru memadam atau menghapuskan post di blogger kita. 

Pertama, pergi ke Posts - Tekan MANAGE.

Cara Padam Post Kita Di Blogger Update Baru 2022

Seterusnya, Tandakan [✔] dimana post yang anda ingin hapuskan dan klik icon [sampah].

Cara Padam Post Kita Di Blogger Update Baru 2022

Begitulah cara padam atau menghapuskan post di blogger kita update terbaru 2022. Jika ada pertanyaan. Sila komen dibawah. Terima kasih semua!

Khamis, 20 Januari 2022

Ini Cara Saya Jadikan Bermain Winbox Sebagai Gaji Bulan

Ini Cara Saya Jadikan Bermain Winbox Sebagai Gaji Bulan

 Assalamualaikum dan salam buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Hari ini saya mau berbagi sebuah teknik, kisah benar dan pengalaman saya mengenai Cara Saya Jadikan Bermain Winbox ini Sebagai Gaji Bulan.


Bermain Winbox Sebagai Gaji Bulan?

Ya, Bermain Winbox sebagai gaji bulan itu agak mustahil bagi mereka yang bergelar sebagai pemain. Namun, bagi mereka yang bergelar sebagai Agent, Ya mungkin ADA HARAPAN. Namun.. agak mustahil juga jika pemain itu jadikan winbox sebagai gaji bulan mereka? Macam mana cara? berikut adalah tips dan teknik saya.


Pengalaman Saya Menjadikan Winbox Sebagai Gaji Bulan.

Sebelum itu, disini saya ingin meluah / kongsikan kepada anda mengenai pengalaman saya sebagai pemain tegar Winbox. Dulu.. saya kenal winbox ini pada 2019, dan kini masih bermain sampai sekarang. Awal-awal main winbox itu memang menang besar sampai mengalahkan gaji bulanan saya. Dan pada suatu masa itu, saya laburkan semuanya ke winbox dengan semata-mata ingin untuk banyak! 


Apa yang terjadi, malah saya kerugian besar sampai hutang 4k. Dan dari situlah saya berubah dan insaf tidak main lagi.... pada pertengahan tahun 2021. Saya terfikir satu teknik dan teknik ini sangatlah mudah akan tetapi perlu mempunyai kesabaran yang tinggi. Untuk pengetahuan semua, teknik ini tidak akan muncul dalam fikiran saya kalau saya mempunyai masalah kuangan yang tidak mencukupi untuk belanja setiap bulan.


Cuba anda bayangkan, gaji bersih saya setiap bulan adalah RM850, tolak kereta RM300 belum habis bayar - tolak Bil RM150 - Tolak budjet minyak ulang-alik tempat kerja (32km) RM124 - Keperluan Baby RM50 - Belanja dapur RM100 - Nafkah Istri dengan saving untuk baby RM100. Dalam dompet hanya ada RM26 sahaja. Sedih itu memang ada, tapi apa boleh buat. Telan air liur dan ikat perut adalah pilihan terbaik!


Ini Cara Saya Jadikan Bermain Winbox Sebagai Gaji Bulan:

  1. Pertama, jangan main offline/online games seperti Spin, Slot, Tembak ikan dan sebagainya kerana permainan seperti ini dikawal oleh komputer.
  2. Saya recommend main Live games 4 jenis games ini iaitu blackjake, sicbo, dragon tiger & SV388 (Perlawanan ayam). Ikut keselesaan kamu.
  3. Ingat, jangan bet habis, Bet 4 atau 5% daripada modal kamu. Contohnya bet paling rendah di winbox adalah RM4.00.
  4. Saya rekomend modal mesti RM100 untuk cover lose nanti kerana di Live Games ini pasti semuanya bergantung kepada nasib. Tidak dikawal oleh komputer.

Money Management itu Penting:
Part ini anda perlu kawal diri anda, jangan sampai lalai kerana money managementlah yang membuatkan semua orang rugi banyak. Untuk cara saya menguruskan wang. Ini dia:
  • Bet =RM4.00
  • Target menang 10x dapat =RM40.00.
  • Sehari =RM40.00 - Sebulan =RM1240 - 3bulan =RM3720 - 1Tahun =RM14.880
Jangan kelangkabut bermain! mainlah dengan tenang dan hati riang. Jangan kejar 10kali menang dalam 1 minit. Sehari mempunyai 1440 minit bos. Main pelan-pelan. Biar kecil lama-lama jadi bukit! Sama 1 lagi, bila anda main ini barang, jangan lupa tuhan. bersyukurlah dengan apa yang kita dapat hari ini. 

Isnin, 13 Disember 2021

Cara Settings Automatik Resolution Rendah Apps Youtube

Cara Settings Automatik Resolution Rendah Apps Youtube

 Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Semoga hari ini adalah merupakan hari yang baik untuk anda dan jangan lupa untuk jaga kesihatan! Hari ini, saya nak kongsikan kepada anda mengenai Bagaimana Cara settings Automatik resolution rendah untuk youtube tanpa harus balik-balik setting ke 140p.


Cara ini sangat bagus untuk langkah berjimat data. Jadi, dengan adanya cara ini. Anda tidak perlu lagi berulang-alik setting resolution youtube video. Ia akan kekal kepada apa video quality yang anda settingkan. Berikut adalah Cara Settings Automatik Resolution Rendah Youtube:


Cara Settings Automatik Resolution Rendah Apps Youtube:

Pertama, masuk apps youtube - settings - Video Quality Preferences - ubah Video quality on (Mobile Networks/wi-fi) kepada Data Saver.

Cara Settings Automatik Resolution Rendah Apps Youtube


Begitulah Cara Settingkan Automatik Resolution Rendah untuk Apps Youtube tidak kira smartphone Android mahupun IOS. Jika anda mempunyai sebarang persoalan, penambahan, lain-lain dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Terima kasih!

Jumaat, 19 November 2021

Cara Mengatasi Youtube Tiada Berbunyi Ketika Disambungkan Ke Bluetooth Speaker

Cara Mengatasi Youtube Tiada Berbunyi Ketika Disambungkan Ke Bluetooth Speaker

Cara Mengatasi Youtube Tiada Berbunyi Ketika Disambungkan Ke Bluetooth Speaker

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Hari ini, saya nak kongsikan serba sedikit kepada anda mengenai bagaimana cara mengatasi Apps youtube di smartphone android kita tidak berbunyi ketika disambungkan ke bluetooth spiker.

Cara Mengatasi Youtube Tiada Berbunyi Ketika Disambungkan Ke Bluetooth Speaker:

  1. Pergi ke SETTINGS > SOUND AND VIBRATION > SEPARATE APP SOUND.
  2. Selepas itu, Silakan disable atau Buang app youtube options yang terdapat disitu.


Dijamin, apabila anda mengikuti langkah ini. Bluetooth spiker anda akan berbunyi walaupun anda menggunakan memainkan media di apps youtube sekalipun. Semoga perkongsian ini berguna untuk kita semua dan jangan lupa Share kepada rakan-rakan anda. TQ


#GdonVideo


Jumaat, 5 November 2021

Cara Mengatasi License key Bootstrap 2020 Untuk Windows

Cara Mengatasi License key Bootstrap 2020 Untuk Windows

Ok, hari ini saya nak share kepada anda mengenai bagaimana cara mengatasi license key bootstrap 2020 untuk windows. Jika anda ingin menggunakan bootstrap untuk kerja-kerja projek, memang ia tidak boleh diguna sama sekali walaupun version FREE sekalipun. Ia memerlukan License key terelbih dahulu barulah anda boleh menggunakannya secara penuh.


Cara Mengatasi License key Bootstrap 2020 Untuk Windows.

Untuk mengatasi masalah ini, sila ikuti langkah-langkah dibawah ini: 

  1. Pertama, sila pastikan bootstrap yang anda gunakan sekarang adalah merupakan version 2020 punya ok!
  2. Sila buka pautan ini dan download. drive.google/file/RayXcOgsiaJd78
  3. Setelah itu, Extract file tersebut menggunakan winzip atau winrar.
  4. Copy semua file tersebut.

  5. Kemudian, settingkan "SHOW HIDDEN FILES".
  6. Paste ke   c:\Users\[yourusername]\AppData\Local\Programs\bstudio\resources\  dan jangan lupa Replace

  7. Selesai, sila run bootstrap 2020 anda!
Begitulah cara mudah mengatasi masalah license key untuk bootstrap 2020 khas kepada sistem operasi windows sahaja. Jika anda mempunyai sebarang persoalan, penambahan, lain-lain dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Terima kasih!

Isnin, 1 November 2021

Tips Menjadikan Winbox Sebagai Gaji Bulan (Pendapatan tetap)

Tips Menjadikan Winbox Sebagai Gaji Bulan (Pendapatan tetap)

Tips Menjadikan Winbox Sebagai Gaji Bulan (Pendapatan tetap)

Sebelum itu, assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Dengan izin tuhan, semoga ilmu ini berguna dan berkat kepada saudara-saudara disana dalam mencari rezeki dengan apa jua cara. Tips ini saya petik dan kongsikan kepada anda berdasarkan pengalaman dan kisah hidup seseorang yang bermain online games iaitu WINBOX.

Apa tu Winbox?
Winbox ini adalah merupakan sebuah apps online games kasin0 dimana boleh di akses di seluruh negara dengan hanya menggunakan telefon pintar sahaja. Permainan ini berbentuk digital dan sama seperti jenis permainan wujud di kasin0.

Amalkan Inspirasi Hidup dan jangan bersikap Boros:
Pelbagai perkongsian tips yang ada di internet namun kunci tentang semua ini adalah KESABARAN. Cuba anda bayangkan ibubapa anda atau penjual sayur di pasar contohnya. Ia menjual sayur seikat dengan harga purata RM1.50 hingga ke RM3.00. Setiap hari, purata yang mereka akan dapat adalah sebanyak RM0 hingga ke RM30. Jika jualan laku, mungkin dapatlah sebanyak RM50 keatas. 

Jika anda berfikiran matang! Tahu tentang perasaan seseorang yang berusaha mencari rezeki walaupun kecil dan memakan waktu yang lama. Itulah dia namanya KESABARAN! Nilai usaha yang dikorbankan untuk seseorang. Pepatah melayu mekatakan. "Biar kecil, lama kelamaan akan menjadi gunung".

Tips menjadikan Winbox Sebagai Gaji bulan atau pendapatan tetap?

Sebenarnya, senang sahaja. Ikuti rules ini:
  • Jangan sesekali main sl0t.
  • Pilih games yang anda rasa selesa dan senang nak menang.
  • Bersikap tenang dan sentiasa bersyukur.
  • Anggaplah anda bermain online games ini seperti anda menjual sayur. 
  • Jika anda menang sebanyak RM4.00 dalam masa 1minit. Cukuplah dan sambung kemudian.
  • Jika anda dapat kumpulkan sebanyak RM20.00 dalam masa 5 jam. Cukuplah dan sambung kemudian.
  • Jika anda dapat kumpulkan kemenangan sebanyak RM40.00 dalam masa 12Jam. Cukuplah dan withdraw terus.
  • Jangan main lagi setelah di withdraw, jauhilah niat bermain lagi dan berilah masa kepada diri anda untuk tenangkan diri. Tips untuk tenangkan diri yang paling mujarab adalah (membersihkan rumah, menanam sayur, lepak bersama kawan, travel, aktiviti riadah).
  • Terakhir, jangan terlalu boros setelah diwithdraw. Simpanlah duit itu dan gunakan sesudah genap 30 hari atau berdasarkan target anda.
Jika anda dapat amalkan rules ini. Anda akan dapat hasil bulanan atau tahunan seperti berikut:
  • RM4.00 perhari = RM124 bulanan.
  • RM20.00 perhari = RM620 bulanan.
  • RM40.00 perhari = RM1,240 bulanan.

  • RM124 bulanan = RM1,488 tahunan
  • RM620 bulanan = RM7,440 tahunan
  • RM1,240 bulanan = RM17,856 tahunan

Selain tips ini. Tenangkan lah diri anda dan banyakkan bersyukur kepada tuhan kerana kita ini hanya mampu merancang dan tuhan akan tentukan. Banyakkan amalan beribadat dan jangan lupa tuhan ketika bermain permainan ini. Ingat keluarga yang tercinta dan mohon doa kepada tuhan agar segala perjuangan mudah ini diberkati. Jangan pandang rendah pada wang, sedarlah dan sayangi duit anda.

Rabu, 15 September 2021

Cara Install Zorin OS 16 64bit ISO Dengan Flash Drive

Cara Install Zorin OS 16 64bit ISO Dengan Flash Drive


Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Hari ini, saya nak kongsikan kepada anda mengenai bagaimana cara install OS ZORIN 16 64Bit ISO dengan flash drive. Namun, bagi mereka yang tidak tahu apa itu Zorin OS 16? Mea sini saya admin intro sikit..


Apa itu Zorin Os 16?

Zorin OS 16 adalah merupakan sebuah badan untuk system operation LINUX. Namun, untuk file zorin OS 16 ini, ia boleh diinstall di windows. Tidak kira modal laptop jenis apa, yang penting 64bit dan memenuhi minima keperluan untuk pemasangan Zorin OS 16. Dalam bahasa pasarnya, ia lebih kurang macam file installation windows 10, windows 7. 


Bagaimana Cara Install Zorin OS 16 64bit ISO?

Pelbagai cara untuk install file Operation System macam ne. Namun, kaedah yang paling baik adalah memasang secara Flash Drive. Bagaimana Cara Install Zorin OS 16 64bit ISO Dengan Flash Drive? boleh semak video berikut:


Dapatkan Zorin OS 16 versi PRO disini dengan harga yang paling murah:

https://shopee.com.my/Zorin-OS-16-Pro-64bit-ISO-i.76515205.13408241414


Sekian untuk Cara Install Zorin OS 16 64bit ISO Dengan Flash Drive. Jika anda mempunyai sebarang persoalan, penambahan, lain-lain dan sebagainya. Sila tinggalkan komen anda dibawah sini. Terima kasih!

Isnin, 31 Mei 2021

3 Cara Semak Jumlah Baki Kredit Digi Prepaid

3 Cara Semak Jumlah Baki Kredit Digi Prepaid

Tutorial bagaimana cara semak jumlah baki kredit yang ada untuk digi prepaid Best atau digi prepaid live atau yang terbarunya adalah digi prepaid p20? Berikut adalah langkah-langkah 3 tips mudah untuk cara cek baki kredit digi prepaid.
3 Cara Semak Jumlah Baki Kredit Digi Prepaid

3 Cara Cek Baki Kredit Digi prepaid:

Dalam artikel saya pada kali ini, saya akan kongsikan kepada anda 3 cara untuk semak atau cek baki kredit digi prepaid best atau live atau yang terbarunya adalah digi prepaid p20 disini secara kongsepnya di gdonvideo.com.

Cara pertama adalah, semak melalui dail nombor, caranya adalah hubungi *126#:

Atau hubungi *128#:

Cara yang seterusnya adalah, semak melalui app #mydigi, caranya adalah login mydigi anda menggunakan nombor telefon anda dan paparan akan terlihat seperti berikut:

Untuk lebih detail lagi tentang cara-cara semak baki kredit digi prepaid ini. Anda boleh tonton video dibawah ini dan jangan lupa untuk Subscribe / Like / Share.

Jika anda mempunyai sebarang persoalan, penambahan, lain-lain dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah ini. Sekian dan terima kasih!

Ahad, 23 Mei 2021

Tutorial Cara-cara Masak Maggie Pedas Malaysia

Tutorial Cara-cara Masak Maggie Pedas Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua, OK! hari ini saya nak kongsikan kepada anda tentang bagaimana cara atau langkah-langkah masak maggie pedas Malaysia. Saya tahu ini adalah perbuatan yang paling senang di dunia namun... Mungkin terdapat segelintir masyarakat yang belum tahu cara masak maggie pedas dengan betul. 

Tutorial Cara-cara Masak Maggie Pedas Malaysia


Tutorial Cara-cara Masak Maggie Pedas Malaysia:


Oleh itu, jom! gdonvideo ajarkan anda untuk cara-cara masak maggie malaysia. 

  1. Pertama, masakkan air sebanyak 400ml.
  2. Dha masak, masukkan air panas di mangkuk.
  3. Buka 1 plastik maggie pedas.
  4. Masukkan maggie di mangkuk terlebih dahulu dan gaul.
  5. Masukkan rempah kari / maggie ke dalam mangkuk dan gaul.
  6. Tunggu selama 3 minit.
  7. Makan!


Begitulah cara-cara nak masak maggie peda malaysia. Senang? aduh mudahnya cara nak masak maggie pedas malaysia. Selamat mencuba.

Sabtu, 15 Mei 2021

Tutorial Cara Mengatasi Windows 10 Taskbar Tidak Boleh Ditulis

Tutorial Cara Mengatasi Windows 10 Taskbar Tidak Boleh Ditulis

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Hari ini, saya nak kongsikan kepada anda mengenai bagaimana cara mengatasi taskbar pencarian tidak boleh ditulis atau diklik khas kepada pengguba windows 8/8.1 atau windows 10.

Tutorial Cara Mengatasi Windows 10 Taskbar Tidak Boleh Ditulis


Tutorial Cara Mengatasi Windows 10 Taskbar Tidak Boleh Ditulis:


Kita sudah sedia maklum bahawa windows 10 adalah merupakan windows baharu setakat ini dan sedang diperbaiki sehabis baik oleh deveolper ke arah yang lebih sempurna. Namun, setiap windows ada kekurangan dan kelamahan nya. Contohnya seperti yang kita bahas sekarang ini Cara Mengatasi Windows 10 Taskbar Tidak Boleh Ditulis. Jadi, bagaimana cara mengatasi masalah tersebut? ikuti langkah mudah ini.


1. Pertama, Run Command dengan cara tekan button Windows + R pada keyboard.

2. Kemudian, salin atau paste alamat ini C:\Windows\system32\ctfmon.exe dan klik ENTER.

Tutorial Cara Mengatasi Windows 10 Taskbar Tidak Boleh Ditulis


3. Selesai.


Jika anda mempunyai sebarang persoalan mengenai Cara Mengatasi Windows 10 Taskbar Tidak Boleh Ditulis. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah. Terima kasih!