Memaparkan catatan dengan label Tutorial. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Tutorial. Papar semua catatan

Isnin, 13 Mac 2023

Tutorial Cara Log Masuk Propellerads Publisher

Tutorial Cara Log Masuk Propellerads Publisher

Propellerads
Tutorial bagaimana cara log masuk atau dalam bahasa inggeris log in akaun propellerads? Kes ini pasti ramai yang ingin tahu terutamanya bagi mereka yang mempunyai akaun lama Propeller ads. Semak disini untuk lebih terperinci.

Kenapa tutorial log masuk propellerads? kerana website propeller ads sekarang ini bukan seperti yang dulu lagi. Mereka cipta dua laman web yang berbeza iaitu:
  • Propellerads.com
  • Monetag.com

Setiap laman web ini ada peranan tersendiri. Berikut adalah perbezaan antara kedua-dua laman web ini:

Propellerads.com

Dulu Propellerads.com ini adalah sebuah tempat untuk kita membuat pengiklanan melalui platform ini dan boleh juga digunakan untuk menjana pendapatan dengan cara menayangkan iklan dari propellerads ke media social. Kini, ia berfungsi untuk mereka yang ingin membuat pengiklanan prodak mereka. 

Monetag.com

Manakala, monetag pula berperanan untuk kita menjana pendapatan dengan pengiklanan propellerads. Caranya cukup mudah, anda boleh semak link halaman post saya disini untuk lebih terperinci:


Lebih banyak view pautan iklan yang kita dapat, maka lebih banyak lah pendapatan yang akan kita dapat dari propellerads.

Bagaimana cara log masuk propellerads?
Seperti yang sudah saya terangkan diatas. Jika anda ingin log masuk ke publisher propeller ads. Maka anda masuk ke monetag.com dan ikuti langkah bergambar dibawah. Jika mahu log masuk ke pengiklanan prodak. Maka masuk ke propellerads.com.

Propellerads

Dalam halaman utama, anda hanya perlu isikan email dan password anda pada ruangan berikut ⇾ klik Log In. Jika lupa kata laluan atau email. Sila klik Forget password yang tertera. Terima kasih.
Tutorial Propellerads Sign Up New Account

Tutorial Propellerads Sign Up New Account

Propellerads

Hello everyone, today I want to share with you about the Tutorial on how to register a new account propellerads (Propellerads Sign Up). Many ask me how to register a propellerads account because it is not what it used to be. 


Propellerads now uses two different sites. First there's Propellerads.com and the second is monetag.com. These two sites are different. This Propellerads.com is used to those who want to advertise their product. Meanwhile, this monetag.com is for those who want to earn ancillary income through propellerads by sharing their advertising links to social media or our own website. 


How To SignUp Propellerads?


  • First, please go to the site : publisher.monetag .
  • After that, click registry.
  • Account type? Please select Individual for Personal.

Next, complete the required details, e.g. first name, email, address & Phone Number. If it's done later, please click Next.


After that, further details do not need to fill in can. Continue to go to the bottom - click accept terms - verify rechapta and click the signup button.

That's how to register a new account for propellerads. It's easy! if you have already managed to do it. Please check your email for verification process. Anything is safe fighting and good luck to you. Bye

Khamis, 9 Februari 2023

Cara Menaik Taraf Ruangan Penyimpanan Di Mediafire

Cara Menaik Taraf Ruangan Penyimpanan Di Mediafire

Cara Menaik Taraf Ruangan Penyimpanan Di Mediafire

Bagaimana cara kita upgrade atau dalam bahasa melayu nya cara menaik taraf jumlah ruangan penyimpanan di mediafire biar besar? macam mana ek nak buat storage kat mediafire banyak? Berikut adalah cara upgrade storage di mediafire.


Apa itu mediafire? 

Dari sudut dan pandangan saya, mediafire adalah merupakan sebuah laman web yang mana peranannya adalah untuk layanan penyimpanan file secara digital. Kita boleh muat naik file kita ke internet dalam jangka masa yang panjang melalui mediafire ini. Justru layanan mediafire ini adalah percuma. Malah kita boleh menaik taraf ruangan penyimpanan kita ke arah yang jauh lebih besar di mediafire dengan cara berbayar berdasarkan plan yang ada.



Cara Menaik Taraf Ruangan Penyimpanan Di Mediafire:

  1. 1. Pertama, sila layari laman web ini https://www.mediafire.com
  2. 2. Login akaun mediafire anda.
  3. 3. Pergi ke UPGRADE dan pilih plan yang anda inginkan.

Cara Menaik Taraf Ruangan Penyimpanan Di Mediafire

Begitulah cara upgrade ruangan storage di mediafire, jika anda mempunyai sebarang persoalan, penambahan atau lain-lain. Sila tinggalkan komentarrr anda dibawah ya. Kalau ada masa, nanti admin balas. Okey tq semua!
Ketahui Cara Cipta Akaun Baru Mediafire

Ketahui Cara Cipta Akaun Baru Mediafire

Editor image by gdonvideo as image mediafire signup

Assalamualaikum dan Hi semua. Jika anda ingin mencari topik mengenai cara buat akaun mediafire, Ketahui disini cara mencipta akaun baru di Mediafire secara bertulis dan bergambar di GdonVideo.Com.


Apa itu mediafire?

Dari sudut dan pandangan saya, mediafire adalah merupakan sebuah laman web yang mana peranannya adalah untuk layanan penyimpanan file secara digital. Kita boleh muat naik file kita ke internet dalam jangka masa yang panjang melalui mediafire ini. Justru layanan mediafire ini adalah percuma. Malah kita boleh menaik taraf ruangan penyimpanan kita ke arah yang jauh lebih besar di mediafire dengan cara berbayar berdasarkan plan yang ada. 



Bagaimana cara Buat Akaun Mediafire?

Berikut adalah tutorial cara cipta atau buat akaun baru di mediafire secara bertulis dan bergambar. Semoga tutorial ini dapat difahami buat andaπŸ˜‡.

    1. Pertama, sila layari laman web ini https://www.mediafire.com/.

    2. Selepas itu, Klik signup ⇾ Pilih plan Basic untuk akaun percuma.

Ketahui Cara Cipta Akaun Baru Mediafire


  3. Seterusnya, isikan butiran-butiran yang diperlukan seperti nama, email, password dan klik CREATE ACCOUNT & CONTINUE.


Selepas itu selesai, anda sudah berjaya buat akaun mediafire. Senang bukan? begitulah cara buat akaun mediafire, jika anda mempunyai sebarang persoalan, penambahan, lain-lain dan sebagainya. Sila tinggalkan komen dibawah ya. Nanti kalau ada masa, admin akan balas. Terima kasih!

Khamis, 10 November 2022

Cara Mendapatkan QR Atau Link Refferal AONE Agent

Cara Mendapatkan QR Atau Link Refferal AONE Agent

aone88.

Qr atau refferal link Aone ini adalah merupakan benih untuk kita mencari hasil agar pendapatan kita berjalan secara berterusan. Tanpa bawahan, akaun agent AONE kita ini tiada makna. Jadi, untuk itu saya akan kongsikan kepada anda mengenai bagaimana cara mendapatkan QR kita atau link refferal AONE untuk dipromo supaya dapat digunakan khas kepada mereka yang baru nak daftar akaun.


Berikut adalah cara mendapatkan QR atau link Refferal Aone agent kita. Pertama, sila layari laman web ini aone88online/agent


Pastikan login akaun member ya. Bukan akaun Shareholder. Kenapa Akaun member bukan akaun Shareholder? ketahui info melalui pautan dibawah ini.


    Baca Juga:


Selepas sahaja anda selesai log in akaun agent member AONE. Anda akan melihat gambar seperti dalam gambar dibawah ini. Klik untuk download QR code atau refferal code untuk mendapatkan link anda.


Senang bukan? begitulah cara untuk mendapatkan QR / Refferal code di AONE. Semoga rujukan ini membantu buat anda disana. Jika anda mempunyai sebarang persoalan, penambahan, lain-lain dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. OK? terima kasih...

Tutorial Cara Jadi Ejen AONE Lengkap

Tutorial Cara Jadi Ejen AONE Lengkap

Tutorial Cara Jadi Ejen AONE Lengkap
Pernahkah anda mendengar mengenai AONE? sebuah permainan JUD! online games yang mana adalah merupakan sebuah platform tempat pertaruhan yang banyak digunakan oleh masyarat kini. Berbeza dengan platform lain seperti WINBOX, A9Today, kiss, mega888 dan sebagainya. Semuanya ada pada paltform AONE. Ini boleh dikatakan "AONE ALL IN HERE" πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    Baca Juga:

Saya nak maklumkan kepada anda bahawa untuk menjadi ejen AONE ini. Ia tidaklah susah seperti mana yang anda bayangkan. Tetapi setiap mereka yang ingin menjadi ejen AONE ini bahkan mana-mana platform Jud!. Ia mestilah berdaftar dengan siapa yang anda ingin daftar. Contohnya saya sudah menjadi ejen, dan untuk mendaftarkan kamu, kamu harus daftar dibawah saya. Tidak boleh sendiri-sendiri. Mestilah mempunyai refferal.

Jadi, Bagaimana cara menjadi ejen Aone? pertama, sila whatsapp nombor dibawah ini, just klik sahaja button dibawah.. Disitu, orang itu akan tolong daftarkan anda untuk akaun ejen Aone:


Selepas akaun anda sudah dibuat, anda hanya perlu promot qr atau link register anda sahaja untuk mencari player yang ingin bermain game AONE. Senang bukan? lagi ramai yang daftar under kamu. Lagi banyak la % yang kamu dapat.


    Baca Juga:

Begitulah cara menjadi ejen AONE, tak perlu pusing-pusing untuk cara daftar. Ada upline yang tolong daftarkan untuk anda. Jika anda mempunyai sebarang persoalan, penambahan, lain-lain dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah. Sekian dan terima kasih!
Cara Buat akaun Member Di AONE

Cara Buat akaun Member Di AONE

aone88.online
Akaun Member AONE adalah merupakan tempat untuk kita kongsikan pautan / link QR code kita kepada players agar komisen kita masuk. Sehubungan dengan itu, akaun member juga lah yang akan memainkan peranan untuk promot link kode refferal sebanyak yang mungkin. Lebih banyak yang daftar menggunakan link member kita, lagi banyak lah komisen yang akan kita dapat.

    Baca Juga:

Untuk membuat akaun member AONE, pastikan anda mempunyai NOMBOR SIM yang BAHARU (yang tidak didaftarkan sebarang akaun AONE). Berikut adalah cara-cara membuat akaun Member Di AONE.

Pertama, Log in akaun Shareholder di laman web aone88_online.
Cara Buat akaun Member Di AONE


Selepas itu, Klik pada button sebelah kiri dan pilih User Management Add Member.
Cara Buat akaun Member Di AONE

Seterusnya, isikan butiran-butiran yang diperlukan seperti nama, nombor telefon, email, Otp Kode dan klik Submit.
Cara Buat akaun Member Di AONE

Selesai, begitulah cara buat akaun member di Aone, Senang kan? jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, persoalan, lain-lain dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah. Terima kasih!

Rabu, 19 Oktober 2022

Terbaru Cara Daftar SSM Secara Online 2022

Terbaru Cara Daftar SSM Secara Online 2022

Terbaru Cara Daftar SSM Secara Online 2022
SSM atau lebih dikenali sebagai SURUHANJAYA SYARIKAT MALAYSIA (SSM) adalah merupakan sebuah badan berkanun yang terbentuk hasil daripada penggabungan Syarikat (ROC) dengan (ROB) di Malaysia yang mana berfungsi untuk mengawal selia syarikat & perniagaan. Dalam bahasa pasarnya adalah merupakan sebuah lesen tranding besar / sijil untuk sesebuah syarikat. Biasanya digunakan untuk kegunaan kerja² yang melibatkan kontrak, perniagaan, perkilangan atau sebagainya.

CARA DAFTAR SSM SECARA ONLINE 2022?

Jadi, bagaimana cara daftar SSM ini secara online? berikut adalah tutorial cara terbaru mendaftar ssm secara online 2022:

  1. Pertama, sila Layari laman web https://ezbiz.ssm.com.my/
  2. Tekan button SIGN UP untuk daftar kali pertama.
  3. Di ruangan ID TYPE, pilih NRIC untuk kad pengenalan.
  4. Masukkan nombor IC di ruangan ID NO dan isikan nama penuh di ruang NAME AS PER IC.
  5. Selepas itu, Tekan button REGISTER.
  6. Tahniah! Anda kini telah berdaftar sebagai pengguna di EzBiz, tetapi sabar. belum siap lagi. hehe. sekarang barulah anda buat langkah untuk mendaftar perniagaan di SSM.
  7. Untuk cara meneruskan pendaftaran SSM ini, anda perlu hadir di mana-mana kaunter SSM dengan membawa kad pengenalan anda dan notis yang diterima di emel pengguna yang anda daftar di EZBIZ tadi.
  8. Selepas anda pergi di mana² kaunter SSM. Mereka akan Aktifkan ID dengan membuat pengesahan cap jari anda untuk tujuan keselamatan maklumat.
  9. Setelah ID anda diaktifkan. Sila log in semula ke laman web ini https://ezbiz.ssm.com.my/
  10. Kemudian, untuk daftar SSM online ini, sila pilih MY BUSINESS SERVICE.
  11. Pilih tab NEW BUSINESS di bawah sub menu NEW BUSINESS REGISTRATION.
    • Disitu. Sila isikan maklumat dan butiran² perniagaan dengan lengkap.
  12. Setelah itu, langkah seterusnya buat pembayaran mengikut kaedah yang anda inginkan.
  13. Sekiranya berjaya, anda akan mendapat notis pengesahan dari SSM.
  14. Perakuan Pendaftaran Perniagaan boleh diperolehi dalam masa satu/dua jam dari waktu pembayaran yang anda buat.

Sila rujuk gambar dibawah ini untuk sedikit detail:
Begitulah cara daftar SSM secara online 2022. Semoga tutorial ringkas ini berguna untuk anda disana. Jika anda mempunyai sebarang persoalan. Sila tinggalkan komen dibawah sini. terima kasih

Jumaat, 26 Ogos 2022

Cara FIX Duplicate without user-selected canonical Blogspot

Cara FIX Duplicate without user-selected canonical Blogspot

Bagaimana cara mengatasi masalah Duplicate without user-selected canonical pada google search console untuk plaftorm Blogspot blogger? berikut adalah cara fix cara fix Duplicate without user selected canonical
Cara FIX Duplicate without user-selected canonical Blogspot
Namun sebelum itu, saya mahu terangkan sedikit mengenai kenapa berlakunya masalah Duplicate without user-selected canonical pada google webmaster ataupun google search console. Hal ini berlaku kerana google tidak dapat menentukan mana satu url untuk sesebuah artikel. Sebab Itulah google akan mengkategori artikel anda TIDAK DIINDEX dengan alasan Duplicate without user-selected canonical.

Mungkin anda tertanya-tanya, kenapa google tidak dapat menentukan mana satu url untuk sesebuah artikel kita? kerana post kita tidak dipasangi Canonical. Jadi bagaimana cara mengatasi masalah ini?

Bagaimana cara mengatasi masalah Duplicate without user-selected canonical Untuk Blogger?


1. Pertama, Pada halaman utama Google Search console. Pergi ke Index - Pages.

Gambar Cara Fix masalah Canonical


2. Selepas itu, pilih Duplicate without user-selected canonical.

Gambar Cara Fix masalah Canonical

3. Pilih senarai Url yang anda ingin baiki - Klik INSPECT URL.

Gambar Cara Fix masalah Canonical

4. Selepas itu. Pergi ke blogger - Cari dan edit post yang anda ingin pasangkan Canonical. - Edit as HTML.

Gambar Cara Fix masalah Canonical

5. Copy script dibawah ini dan tukarkan url LINK-POST kepada URL blog posts anda.

<link rel="canonical" href="LINK-POST" />
<link rel="alternate" media="only screen and (max-width: 640px)" href="LINK-POST" />

6. Paste code tersebut di paling atas, lihat contoh seperti dalam gambar dibawah ini. Kemudian klik UPDATE.

Gambar Cara Fix masalah Canonical

7. Selepas itu, Kembali ke google search console. Klik INSPECT.

Gambar Cara Fix masalah Canonical

8. Akhir sekali, klik REQUEST INDEXING.

Gambar Cara Fix masalah Canonical

Begitulah cara mengatasi masalah Duplicate without user-selected canonical pada google search console untuk plaftorm Blogger / blogspot. Semoga tutorial ini bermanfaat untuk anda disana dan jangan lupa untuk rate rating blog saya dibawah ini. Terima kasih.

Rabu, 24 Ogos 2022

Tips Penting Submit Sitemap Jika Atrikel Kita Sudah Mencapai 150

Tips Penting Submit Sitemap Jika Atrikel Kita Sudah Mencapai 150

 Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Hari ini saya nak kongsikan kepada anda mengenai tips submit sitemap jika atrikel anda sudah mencapai 150. Kenapa ini penting? baca atrikel ini dan fahami cara penggunaan nya.

Tips Penting Submit Sitemap Jika Atrikel Kita Sudah Mencapai 150:


Mengapa ini penting? kerana dengan adanya tips ini. Blog anda terindex dengan cepat, mala boleh dijadikan sebagai langkah berjaga-jaga agar perfomance blog anda stabil. 


Untuk makluman, submit Sitemap sahaja tidak cukup ya! sama juga seperti lumrah manusia bekerja. Jika seorang sahaja yang buat kerja, LEMBAP kerana seorang sahaja. Kita perlukan ramai pembantu dia agar pantas buat kerja. Ibarat seperti begitulah google search console ini. Jadi bagaimana cara Submit Sitemap Jika Atrikel Kita Sudah Mencapai 150? berikut adalah tutorial dia:


Pertama, copy url dibawah ini dan tukarkan gdonvideo.com kepada domain anda.


https://www.gdonvideo.com/sitemap.xml?page=1


Selepas itu, pergi ke google search consolesitemap ⟶ dan paste dekat ruangan submit sitemap.

Tips Penting Submit Sitemap Jika Atrikel Kita Sudah Mencapai 150

Seterusnya, lakukan perkara yang sama dengan menambahkan sitemap dibawah ini. 


https://www.gdonvideo.com/sitemap.xml?page=2


https://www.gdonvideo.com/sitemap.xml?page=3


https://www.gdonvideo.com/sitemap.xml?page=4


https://www.gdonvideo.com/sitemap.xml?page=5


https://www.gdonvideo.com/sitemap.xml?page=6

Setiap sitemap page 1 ini mempunyai kapasiti sebanyak 150 sahaja. Jadi jika artikel anda mempunyai 300 artikel. Anda mesti tambahkan lagi sitemap page 2,3. Semoga tutorial ringkas ini membantu anda disana. Terima kasih!

Selasa, 2 Ogos 2022

Tutorial Cara Daftar Akaun Winbox Guna Apps

Tutorial Cara Daftar Akaun Winbox Guna Apps

Hello semua, salam bakal-bakal jeckport. Okey hari ini saya mahu kongsikan kepada anda mengenai Bagaimana cara daftar akaun winbox dengan haya menggunakan Apps Winbox sahaja. 

TUTORIAL CARA DAFTAR AKAUN WINBOX GUNA APPS

Berikut adalah cara daftar akaun winbox menggunakan apps. Apa yang perlu anda buat adalah. Pertama, download aplikasi winbox:


Selepas itu, Install apps dan ikuti langkah dalam gambar ini:

Klik Registry New UID>
Selepas itu, anda akan disuru scan QR. Jika tidak mempunyai QR, klik seperti dalam gambar dibawah Enter referre manual.
Selepas itu, pada ruangan Referre. Tulis AGODION89 dan klik NEXT.
Seterusnya, isikan butiran-butiran yang diperlukan. Lihat Contoh dalam gambar dibawah ini:
Sesudah lengkap. Klik Button OK dan pendaftaran Akaun baru Winbox anda telahpun selesai. 

Jika anda mempunyai sebarang persoalan atau tidak faham apa yang saya sampaikan. Boleh tulis komen dibawah ini. Terima kasih.

Ahad, 12 Jun 2022

Tutorial Begini Cara Aktifkan i Akaun KWSP

Tutorial Begini Cara Aktifkan i Akaun KWSP

Bagaimana cara aktifkan i akaun KWSP kita? begini caranya. Sila ikuti langkah-langkah dibawah secara bertulis dan bergambar. Semoga tutorial cara mengaktifkan i akaun kwsap ini membantu buat anda disana.

Begini Aktifkan i Akaun KWSP:

Ok, sebelum menggunakan kemudahan i-akaun kwsap ini, kamu harus buat pendaftaran terlebih dahulu di mana-mana cawangan KWSP ya. Selepas itu, barulah KWSP akan sms kamu seperti dalam gambar dibawah ini.
Begini Aktifkan i Akaun KWSP

Selepas itu, layari laman web https://www.kwsp.gov.my/.

Pilih Log Masuk  ➡  klik I-Akaun (Member).
Cara Daftar i akaun kwsp

Seterusnya, klik First Time Login Masukkan User Id (No. Ahli / No.Akaun Kwsp anda) Klik Next.

Selepas itu, isikan kata laluan yang diterima melalui SMS.

Sesudah itu, klik Next  Tanda pada kotak “checkbox”  klik Next.

Terakhir sekali, kamu akan masuk seperti dalam gambar rajah dibawah ini. Sila isikan butiran-butiran yang diperlukan.
Begini Aktifkan i Akaun KWSP

7. Sila cipta ID Pengguna yang baharu di ruangan ID Pengguna. ID Pengguna yang baharu adalah gabungan alphanumeric 8-16 digit.
(Contoh: ahmad1234)

ID Pengguna boleh dipinda sekali sahaja semasa proses pengaktifan dilakukan

8. Sila cipta kata laluan yang baharu dengan gabungan alphanumeric 8–20 digit dan masukkan semula kata laluan yang baharu untuk pengesahan.
(Contoh: AbuAli12345)

9. Pilih Imej Online.

10. Sila isi Frasa Rahsia dengan panjang maksimum 10 aksara kemudian klik Seterusnya.

Sesudah itu, pendaftaran untuk pengaktifan i-akaun KWSP kamu telahpun siap. Sila cuba login I-Akaun anda disini atau melalui Apps Store / google playsotre myEPF. Begitulah cara aktifkan i akaun KWSP ya. Jika anda mempunyai sebarang persoalan, penambahan, hal-hal lain dan sebagainya. Sila komen dibawah ini. Terima kasih!

Rabu, 6 April 2022

Cara Mendapatkan Sim YES 5G Secara Percuma (siap hantar sampai rumah free)

Cara Mendapatkan Sim YES 5G Secara Percuma (siap hantar sampai rumah free)

 Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Di bulan ramadan ini iaitu 05 APRIL 2022. Saya ingin berkesempatan untuk menmgucapkan selamat berpuasa kepada muslimin dan muslimat. Semoga ramadan pada tahun ini lebih berkah dan lebih baik. Eh jadi ulama la pula haha.


Okey! bagaimana cara mendapatkan SIM YES 5G secara percuma FREE OF CAS, siap hantar sampai ke rumah secara free lagi. Ok, pertama anda sudah mempunyai sim yes 4G. Kedua, install apps YES. Boleh dapatkan di playstore ataupun apps store.


Cara Mendapatkan Sim YES 5G Secara Percuma (siap hantar sampai rumah free):


Ikuti langkah ini, pertama buka apps YES anda. Selepas itu, klik Get It Now pada bahagian paling atas. Lihat contoh gambar dibawah ini.

Cara Mendapatkan Sim YES 5G Secara Percuma (siap hantar sampai rumah free)

Seterusnya, scroll bawah sampai anda jumpa seperti dalam gambar dibawah. Klik UPGRADE TO 5G NOW.
Cara Mendapatkan Sim YES 5G Secara Percuma (siap hantar sampai rumah free)

Akhir sekali, scroll bawah sampai anda jumpa seperti dalam gambar dibawah ini. Isikan butiran-butiran yang diperlukan dan klik VALIDATE.
Cara Mendapatkan Sim YES 5G Secara Percuma (siap hantar sampai rumah free)

Sesudah anda klik button Validate. Anda akan diminta mengisi beberapa butiran yang diperlukan seperti alamat surat menyurat dan lain-lain. Sila pastikan alamat surat menyurat anda betul kerana alamat itulah yang akan digunakan nanti untuk penghantaran SIM YES 5G.


Semoga tutorial ringkas ini bermanfaat untuk semua. Jika anda pertanyaan, sila komen dibawah. TQ!

Jumaat, 1 April 2022

Cara Padam Post Kita Di Blogger Update Baru 2022

Cara Padam Post Kita Di Blogger Update Baru 2022

Beberapa tahun yang lalu, BLOGGER telah mengemaskini platform mereka ke arah yang lebih morden sesuai dengan keadaan di zaman era Digital. Berbanding dengan yang dulu, saya lebih sukakan classic version daripada yang baru ini kerana lebih detail dan mudah difahami. Berbanding dengan yang baru ini, ia lebih simple tetapi senang untuk diguna. Jika mereka yang baru mengenali blogger, kemungkinan besar agak lama untuk mereka memahami, tetapi perkara itu akan menjadi mudah jika terbiasa nanti.


Okey, Cara Padam Post Kita Di Blogger Update Baru 2022 ini sangatlah mudah. Berikut adalah cara terbaru memadam atau menghapuskan post di blogger kita. 

Pertama, pergi ke Posts - Tekan MANAGE.

Cara Padam Post Kita Di Blogger Update Baru 2022

Seterusnya, Tandakan [✔] dimana post yang anda ingin hapuskan dan klik icon [sampah].

Cara Padam Post Kita Di Blogger Update Baru 2022

Begitulah cara padam atau menghapuskan post di blogger kita update terbaru 2022. Jika ada pertanyaan. Sila komen dibawah. Terima kasih semua!

Khamis, 20 Januari 2022

Ini Cara Saya Jadikan Bermain Winbox Sebagai Gaji Bulan

Ini Cara Saya Jadikan Bermain Winbox Sebagai Gaji Bulan

 Assalamualaikum dan salam buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Hari ini saya mau berbagi sebuah teknik, kisah benar dan pengalaman saya mengenai Cara Saya Jadikan Bermain Winbox ini Sebagai Gaji Bulan.


Bermain Winbox Sebagai Gaji Bulan?

Ya, Bermain Winbox sebagai gaji bulan itu agak mustahil bagi mereka yang bergelar sebagai pemain. Namun, bagi mereka yang bergelar sebagai Agent, Ya mungkin ADA HARAPAN. Namun.. agak mustahil juga jika pemain itu jadikan winbox sebagai gaji bulan mereka? Macam mana cara? berikut adalah tips dan teknik saya.


Pengalaman Saya Menjadikan Winbox Sebagai Gaji Bulan.

Sebelum itu, disini saya ingin meluah / kongsikan kepada anda mengenai pengalaman saya sebagai pemain tegar Winbox. Dulu.. saya kenal winbox ini pada 2019, dan kini masih bermain sampai sekarang. Awal-awal main winbox itu memang menang besar sampai mengalahkan gaji bulanan saya. Dan pada suatu masa itu, saya laburkan semuanya ke winbox dengan semata-mata ingin untuk banyak! 


Apa yang terjadi, malah saya kerugian besar sampai hutang 4k. Dan dari situlah saya berubah dan insaf tidak main lagi.... pada pertengahan tahun 2021. Saya terfikir satu teknik dan teknik ini sangatlah mudah akan tetapi perlu mempunyai kesabaran yang tinggi. Untuk pengetahuan semua, teknik ini tidak akan muncul dalam fikiran saya kalau saya mempunyai masalah kuangan yang tidak mencukupi untuk belanja setiap bulan.


Cuba anda bayangkan, gaji bersih saya setiap bulan adalah RM850, tolak kereta RM300 belum habis bayar - tolak Bil RM150 - Tolak budjet minyak ulang-alik tempat kerja (32km) RM124 - Keperluan Baby RM50 - Belanja dapur RM100 - Nafkah Istri dengan saving untuk baby RM100. Dalam dompet hanya ada RM26 sahaja. Sedih itu memang ada, tapi apa boleh buat. Telan air liur dan ikat perut adalah pilihan terbaik!


Ini Cara Saya Jadikan Bermain Winbox Sebagai Gaji Bulan:

  1. Pertama, jangan main offline/online games seperti Spin, Slot, Tembak ikan dan sebagainya kerana permainan seperti ini dikawal oleh komputer.
  2. Saya recommend main Live games 4 jenis games ini iaitu blackjake, sicbo, dragon tiger & SV388 (Perlawanan ayam). Ikut keselesaan kamu.
  3. Ingat, jangan bet habis, Bet 4 atau 5% daripada modal kamu. Contohnya bet paling rendah di winbox adalah RM4.00.
  4. Saya rekomend modal mesti RM100 untuk cover lose nanti kerana di Live Games ini pasti semuanya bergantung kepada nasib. Tidak dikawal oleh komputer.

Money Management itu Penting:
Part ini anda perlu kawal diri anda, jangan sampai lalai kerana money managementlah yang membuatkan semua orang rugi banyak. Untuk cara saya menguruskan wang. Ini dia:
  • Bet =RM4.00
  • Target menang 10x dapat =RM40.00.
  • Sehari =RM40.00 - Sebulan =RM1240 - 3bulan =RM3720 - 1Tahun =RM14.880
Jangan kelangkabut bermain! mainlah dengan tenang dan hati riang. Jangan kejar 10kali menang dalam 1 minit. Sehari mempunyai 1440 minit bos. Main pelan-pelan. Biar kecil lama-lama jadi bukit! Sama 1 lagi, bila anda main ini barang, jangan lupa tuhan. bersyukurlah dengan apa yang kita dapat hari ini. 

Isnin, 13 Disember 2021

Cara Settings Automatik Resolution Rendah Apps Youtube

Cara Settings Automatik Resolution Rendah Apps Youtube

 Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Semoga hari ini adalah merupakan hari yang baik untuk anda dan jangan lupa untuk jaga kesihatan! Hari ini, saya nak kongsikan kepada anda mengenai Bagaimana Cara settings Automatik resolution rendah untuk youtube tanpa harus balik-balik setting ke 140p.


Cara ini sangat bagus untuk langkah berjimat data. Jadi, dengan adanya cara ini. Anda tidak perlu lagi berulang-alik setting resolution youtube video. Ia akan kekal kepada apa video quality yang anda settingkan. Berikut adalah Cara Settings Automatik Resolution Rendah Youtube:


Cara Settings Automatik Resolution Rendah Apps Youtube:

Pertama, masuk apps youtube - settings - Video Quality Preferences - ubah Video quality on (Mobile Networks/wi-fi) kepada Data Saver.

Cara Settings Automatik Resolution Rendah Apps Youtube


Begitulah Cara Settingkan Automatik Resolution Rendah untuk Apps Youtube tidak kira smartphone Android mahupun IOS. Jika anda mempunyai sebarang persoalan, penambahan, lain-lain dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Terima kasih!

Jumaat, 19 November 2021

Cara Mengatasi Youtube Tiada Berbunyi Ketika Disambungkan Ke Bluetooth Speaker

Cara Mengatasi Youtube Tiada Berbunyi Ketika Disambungkan Ke Bluetooth Speaker

Cara Mengatasi Youtube Tiada Berbunyi Ketika Disambungkan Ke Bluetooth Speaker

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Hari ini, saya nak kongsikan serba sedikit kepada anda mengenai bagaimana cara mengatasi Apps youtube di smartphone android kita tidak berbunyi ketika disambungkan ke bluetooth spiker.

Cara Mengatasi Youtube Tiada Berbunyi Ketika Disambungkan Ke Bluetooth Speaker:

  1. Pergi ke SETTINGS > SOUND AND VIBRATION > SEPARATE APP SOUND.
  2. Selepas itu, Silakan disable atau Buang app youtube options yang terdapat disitu.


Dijamin, apabila anda mengikuti langkah ini. Bluetooth spiker anda akan berbunyi walaupun anda menggunakan memainkan media di apps youtube sekalipun. Semoga perkongsian ini berguna untuk kita semua dan jangan lupa Share kepada rakan-rakan anda. TQ


#GdonVideo